آفتاب

افشای نقش ترکیه در ارسال سلاح برای تروریست‌ها در سوریه

افشای نقش ترکیه در ارسال سلاح برای تروریست‌ها در سوریه

یک گروه هکر ترکیه، در شبکه توئیتر با انتشار اسناد محرمانه‌ مربوط به گزارش ژاندارمری شهر آدانا، از چگونگی عملیات ارسال تسلیحات نظامی این کشور به شبکه‌ القاعده برای جنگ در سوریه پرده برداشت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از شبکه خبری دویچه وله، هکرهای ترک، اسناد سری دولتی مبنی بر توقیف کامیون‌های "سازمان اطلاعات و امنیت" این کشور در ژانویه‌ ۲۰۱۳ را در شامگاه چهارشنبه (۱۴ ژانویه) در حساب توئیتری @LazepeM منتشر کردند.

بر اساس گزارش هک شده‌، حسین عونی جوش، استاندار استان آدانا، بازرسی کامیون‌های این سازمان را که به "میت" معروف است، برای گروه‌های مخالف دولت سوریه، سلاح و مهمات حمل می‌کردند متوقف کرده و گفته است که کامیون‌های یاد شده براساس دستور نخست وزیر وقت، رجب طیب اردوغان، ارسال شده و وی مجاز به تفتیش آن‌ها نیست.

این اسناد نشان می‌دهند که عملیات بازرسی، زیر نظارت شمار زیادی از افسران و سربازان عالی‌رتبه و بر اساس حکم عزیز تاکجی، دادستان ترکیه انجام گرفته است.

اردوغان چندی بعد، در مصاحبه‌ای در این رابطه گفت که دادستانی حق ندارد بدون اجازه‌ وی و یا وزیر دادگستری کامیون‌هایی که از سوی "میت" بارگیری شده، تفتیش کند. از این ‌رو عزیز تاکیج، بلافاصله از کار برکنار شد و افسران و سربازانی که در امر بازرسی دخالت داشتند، به اتهام جاسوسی مورد پیگرد قرار گرفتند.

به گفته‌ اردوغان کامیون‌های "میت"، حامل کمک‌های انسانی برای ترکمن‌های سوریه بودند. وی فتح‌الله گولن، مقام مذهبی متنفذ ترکیه را که نامش پس از رسوایی مالی بزرگ ۱۷ دسامبر ۲۰۱۳ بر سر زبان‌ها افتاد، به عنوان "رهبر دولت موازی که علیه دولت وی توطئه می‌کند"، متهم کرد. اردوغان در جریان افشای این رسوایی و پس از استعفای چند وزیر، مجبور به ترمیم کابینه‌ خود شد.

"اشپیگل آنلاین" گزارش می‌دهد که دادستانی ترکیه چند ساعت پس از انتشار اسناد محرمانه‌ دولتی، حکم بستن حساب توئیتری @LazepeM را صادر کرد. هم‌چنین بر اساس رای دادگاهی در استانبول، تمام فعالیت‌های شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک و توئیتر در این کشور، در صورتی که محتوای مدارک دولتی منتشر شده را "محو نکنند"، غیرقانونی اعلام شده است. این رای در مورد تمام سایت‌هایی که دست به انتشار اسناد هک‌ شده بزنند، نیز قابل اجرا است.

نیروهای اپوزیسیون ترکیه، "حزب عدالت و توسعه" اردوغان را متهم می‌کنند که از نظر نظامی از افراط‌گرایان پشتیبانی می‌کند و به این ترتیب، به هرج ‌و مرج در منطقه دامن می‌زند.

کارشناسان معتقدند که افشای اسناد دولتی از سوی هکرهای ترک، بخشی از کارزار انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۵ ترکیه است. احتمال می‌رود که سمیه اردوغان، دختر رجب اردوغان نیز به عنوان یکی از نامزدهای حزب پدرش در این انتخابات شرکت کند.

انتهای پیام

کد N679809

وبگردی