آفتاب

رییس جمهوری: کشور با انزوا نمی تواند رشد مستمر داشته باشد/خوب است برای برخی مسایل همه پرسی بگذاریم

رییس جمهوری: کشور با انزوا نمی تواند رشد مستمر داشته باشد/خوب است برای برخی مسایل همه پرسی بگذاریم

رییس جمهوری با اشاره به اینکه برای توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال نیازمند راه حل های متنوع و مختلف هستیم ، بر استفاده از نظرات کارشناسان و صاحب نظران در مسایل مهم کشور بویژه در حوزه اقتصادی و پرهیز از خوددرمانی تاکید کرد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز یکشنبه در اولین کنفرانس «اقتصاد ایران ، راهکارهای دستیابی به رشد پایدار و اشتغالزا» ، تصریح کرد: اقتصاد امروز جهان، رقابتی است و ما در جهان امروز تنها نیستیم بنابراین باید دراقتصاد سالم از نظرات کارشناسان استفاده کرد و دولت یازدهم از روز اول تلاش کرده است تا پس از مشورت با صاحبنظران و کارشناسان در بخش اقتصاد گام بر دارد .
رییس شورای عالی اقتصاد با تاکید براینکه تضارب آرا همیشه مفید است ، اظهار داشت : آن چیزی که دولت از این کنفرانس و از محققان و صاحبنظران شرکت کننده انتظار دارد ، راه حل های متنوع و مختلف برای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی است.
دکتر روحانی با بیان اینکه اقتصاد ایران در آغاز این دولت و ماه های قبلش به گونه ای نبود که اقتصادی اشتغال زا باشد، به آمار اشتغالزایی در یک بازه زمانی ده ساله اشاره کرد و گفت : ما در زمینه اشتغال مشکلات فراوانی داشتیم که باید ببینیم چرا در یک دوره با وجود وضع خوب درآمد ارزی اشتغال خالص ما صفر بوده است. این اتفاق نشان می دهد که تنها درآمد نفت نیز مشکلات کشور را در این بخش حل نمی کند.
دکتر روحانی ادامه داد : علت شکست کشور در اشتغالزایی عدم استفاده و بهره برداری از نظرات کارشناسان بود .این مهمترین معضل در بخش اقتصاد ما بود. ما هیچگاه از دانشمندان ، محققان و کار آفرینان سوال نکردیم و از تجربه و دانش آنها برای درمان اقتصاد کشور استفاده نکردیم .
رییس شورای عالی اقتصاد با اشاره به اینکه خود درمانی نتیجه اش روشن است ، ادامه داد : اقتصاد ما در مقطعی دنبال خود درمانی بود یک عده ای در اتاقی نشسته بودند و بدون مشورت از داروهای موجود در همان اتاق استفاده می کردند .
دکتر روحانی با تشریح وضعیت اقتصادی کشور در زمان شروع به کار دولت یازدهم ، گفت : دولت یازدهم کار خود را در شرایط اقتصادی خاص شروع کرد که تیتر آن رکود تورمی بود. امروز دولت در صورتی در حوزه اقتصاد موفق خواهد شد که مردم با ما باشند وگرنه شکست خواهیم خورد.
رییس جمهور تاکید کرد: اقتصاد کشور باید از انحصار و رانت نجات پیدا کند تا بتواند به پیشرفت دست یابد . نمی شود که یک نهاد کار اقتصادی بکند و مالیات ندهد و دولت در این زمینه مسایل را با مردم در میان خواهد گذاشت.
رییس شورای عالی اقتصاد از رسانه ها خواست تا از دولت انتقاد سازنده داشته باشند و در عین حال از آنها خواست تا در اطلاع رسانی و نقدهایشان به اعتماد مردم صدمه نزنند زیرا حرکت رو به رشدی که امروز شروع شده به خاطر سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم به این دولت است و نباید این اعتماد از بین برود.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه مهار تورم اقتصادی باید با قدرت ادامه یابد تا تک رقمی شود ، ادامه داد : رشد اقتصادی کشور شروع شده و باید ادامه یابد . ما توسعه پایدار ، مستمر و همه جانبه می خواهیم.
رییس جمهوری گفت: تجربه سیاسی ما می گوید که کشور با انزوا نمی تواند رشد مستمر داشته باشد و معنای این ، دست برداشتن از اصول و آرمانمان نیست.
دکتر روحانی همچنین به شرایط کنونی جهان اشاره و تصریح کرد: امروز بیش از هر چیز به وحدت و اتحاد نیاز داریم چرا که با وحدت و اتحاد می توانیم از همه مشکلات عبور کنیم و من با وجود همه مشکلات ، به آینده بسیار امیدوارم.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در مکتب اسلام کار ، تلاش و کوشش برای زندگی عادی و معیشت روزمره هم وزن جهاد برای خدا تلقی شده است ، گفت : در اسلام عملی مورد تایید است که عمل صالح، شایسته و کامل باشد. انبیا و پیامبران الهی و ائمه هدی همه فعالیت اقتصادی در دامداری ، کشاورزی و صنعت و حتی کشتی سازی به منظور آینده نگری یک جامعه و نجات در شرایط خطر آینده داشته اند.
دکتر روحانی در ابتدای سخنرانی خود ضمن تبریک آغاز هفته وحدت ، ضرورت تکامل معنویت توام با مادیت و دنیا و آخرت را خاطرنشان ساخت و افزود : کار و تلاش برای رفاه خود و جامعه و اخلاق، پاکی و تقوا همه در یک مسیر قرار دارند.

رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود گفت: خوب است بعد از 36 سال یک بار هم که شده این اصل قانون اساسی را اجرا کنیم و برای مسائل مهم اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به جای آنکه قانونی در مجلس تصویب شود، ماده قانونی یا برنامه را مستقیم به آرای مردم و همه‌پرسی بگذاریم.

روحاني با تأکید بر این‌که باید مدتی بیشتر به اقتصاد توجه کنیم، خاطرنشان کرد: کشور ما بیشتر سیاسی است تا اقتصادی محض. یعنی اقتصاد ما یا با سیاست داخلی و یا با سیاست خارجی تلفیق می‌شود.

رئیس جمهور با اشاره به این‌که گفته می‌شود باید از همه مالیات بگیریم و این کار درستی است، افزود: نمی‌شود یک نهاد کار اقتصادی بکند و مالیات ندهد اما تا می‌گوییم فلان نهاد باید مالیات بدهد بساطی درست می‌شود. اما این دولت در هر موضوعی که بداند مصالح مردم است بدون واهمه از هیچ کس و هیچ نهادی موضوع را به مردم خواهد گفت و لایحه لازم را به مجلس تقدیم خواهد کرد.

روحانی گفت: برخی امور، سیاست داخلی‌اش خیلی خیلی قوی است. بیش از آنچه که فکر می‌کنید. در حالی که اقتصاد در کشور با انحصار پیشرفت نمی‌کند و اگر موضوعی منحصر در دست گروه خاصی باشد فساد ایجاد می‌شود حتی اگر سلمان و ابوذر باشد.

 

2929

کد N657533

وبگردی