آفتاب
هاشمی رفسنجانی:

اوپک نباید تحت تأثیر زیادی خواهی‌های مصرف کنندگان نفت قرار گیرد

اوپک نباید تحت تأثیر زیادی خواهی‌های مصرف کنندگان نفت قرار گیرد

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اوپک نباید تحت تأثیر زیادی خواهی‌های مصرف کنندگان نفت قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار سفیر الجزایر، به سیاست‌های راهبردی ایران در نخستین سال‌های پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: الجزایری‌ها به خاطر سوابق مبارزه با استعمار، جایگاه ویژه‌ای بین مردم دارند و شخصیت‌های مبارز این کشور مورد احترام مردم ایران هستند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که «مجاهدت مبارزین الجزایری درس‌های خوبی به مبارزان ایران در زمان ستم‌شاهی و به جهان اسلام داد»، اظهار کرد: ایران و الجزایر به عنوان دو کشور مسلمان و نفت‌خیز، تاریخی مشابه در مبارزه علیه استعمار دارند و می‌توانند به عنوان الگوی کشورهای اسلامی، روابط خود را براساس منافع اسلامی و ملی گسترش داده و عمق ببخشند.

وی با ابراز تأسف از کاهش قیمت نفت و تأثیر سیاسی‌کاری‌های کشورهای پیشرفته که مصرف کنندگان عمده نفت هستند، بیان کرد: اوپک سازمانی برای حمایت از تولید‌کنندگان نفت است و نباید تحت تأثیر زیادی‌خواهی‌های مصرف کنندگان نفت قرار گیرد.

هاشمی با بیان سوابق کاهش قیمت نفت طی سالیان گذشته و تأکید بر این نکته که «یک بار نیز در دهه هفتاد و دولت سازندگی این اتفاق افتاده بود که با کمک عربستان، مسأله را حل کردیم»، تاکید کرد: نباید بگذاریم ثروت مسلمانان و اسلام به هدر رود و دیگران برای منابع ما تصمیم بگیرند.

وی در بخش دیگری از سخنانشان با ابراز نگرانی از تفرقه‌ای که دامن امت اسلامی را گرفته، تندروهای افراطی را دانسته یا ندانسته عوامل دشمنان مسلمانان خواند و گفت: با سو استفاده از نارضایتی‌های اجتماعی و هیجانات جوانی که در دنیا طبیعی است، ویروس تروریسم را وارد پیکره‌ی مناطق خاورمیانه و آفریقا کرده‌اند که البته ماهیت ویروس این است که یکجا نمی‌ماند و مطمئناً دامن خود آنها را نیز خواهد گرفت.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اوضاع و شرایط کشورهای اسلامی شمال آفریقا، خاطرنشان کرد: عقلای منطقه باید کار جدی‌تری کنند تا جلوی سیل مخرب افراطی گری مسلحانه را بگیرند.

هاشمی رفسنجانی با یادآوری آیه شریفه «ولا تنازعوا و فتفشلوا و تذهب ریحکم» و تأکید بر این نکته که قرآن کریم تفرقه و تشتت اجتماعی را مصیبت بزرگی برای ملت‌ها می‌داند، گفت: علما و حاکمان اسلامی باید درایت به خرج دهند و نگذارند ملت‌های مسلمان خون همدیگر را بریزند.

وی گسترش روابط کشورهای اسلامی را ضرورت سیاسی شرایط فعلی جهان توصیف کرد و عنوان کرد: ایران و الجزایر می‌توانند با استفاده از تجربیات گذشته، بیشتر به توسعه‌ی روابط بیاندیشند و زمینه را برای فعالیت‌های بخش خصوصی دو کشور فراهم نمایند.

در این دیدار، سفیان میمونی نیز با تأکید بر اهمیت دو کشور بزرگ اسلامی در آسیا و آفریقا، به سوابق روابط و همکاری‌ها، اشاره کرد و گفت: براساس پایه‌هایی که جناب‌عالی و بوتفلیقه به عنوان روسای جمهور دو کشور، در گذاشته گذاشتید، روابط دو کشور بر مبنای مواضع مشترک ادامه دارد و در مقاطعی گسترده شده است.

سفیر الجزایر به برنامه‌های سفارت‌ خانه‌های ایران و الجزایر در جهت گسترش گفت‌وگوهای وزرای خارجه و گروه‌های پارلمانی اشاره و تأکید کرد: همکاری‌های فرهنگی با برپایی نمایشگاه‌های هنرمندان در تهران و الجزیره و همکاری‌های اقتصادی دو کشور بر پایه چارچوب‌های مقرر و حضور شرکت‌های دو کشور برای انجام طرح‌ها و پروژه‌های مهم هستند.

وی ساخت و ساز و منابع آب را بهترین زمینه برای گسترش روابط دو کشور خواند و اظهار کرد: در آستانه برگزاری نشست کمیسیون مشترک هستیم تا بازرگانان و تجار بتوانند توانمندی‌های ایران و الجزایر را به مردم دو کشور نشان بدهند.

سفیان میمونی به جایگاه ایران و الجزایر در اتفاقات سیاسی منطقه و جهان اسلام اشاره کرد و یادآور شد: بعضی از کشورهای منطقه باید عاقلانه بپذیرند که ایران نقش بسیار با ارزش و مثبتی در تعاملات منطقه‌ای و بین‌المللی دارد.

سفیر الجزایر در ایران همچنین با اشاره به کاهش قیمت نفت گفت: اوپک باید سیاست‌های خود را در چهارچوب تولید کنندگان نفت تنظیم کند.

سفیان میمونی در پایان کاهش قیمت نفت را توطئه‌ای دیگر در راستای طرح خاورمیانه بزرگ دانست و افزود: در بعد اقتصادی با کاهش قیمت نفت و در بعد سیاسی با دامن زدن به اختلافات می‌خواهند کشورهای اسلامی را کوچک‌تر و وابسته‌تر نمایند تا خودشان بتوانند به منافع استعماری دست یابند.

انتهای پیام

کد N653112

وبگردی