مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) گفت: دانشنامه امام خمینی (ره) تکمیل کننده تمام آثار امام است. آثار شخصی امام نیز قرار است تحت عنوان موزه امام خمینی (ره) در حرم ایشان در معرض دید عموم قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، حجتالاسلام والمسلمین شیخ عباس خوانساری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی با دستور یادگار امام حاج احمد خمینی تأسیس شده و تاکنون نیز منشأ آثار خیر بوده است، اظهار کرد: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) به غیر از تهران سه شعبه در قم، خمین و اصفهان دارد و دلیل تأسیس چنین مؤسسهای در اصفهان نیز حضور پرشور مردم این شهر در جبههها بوده است.
وی با بیان اینکه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) ساختاری مستقل و مجموعهای فرادستی، راهبردی و استراتژیک دارد، افزود: این مؤسسه به نظارت بر آثار امام خمینی (ره) مبادرت میکند و دو محور حفظ و تنظیم آثار امام و ترویج اندیشهها و افکار ایشان را پیگیری میکند.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) با اشاره به حفظ و تنظیم آثار امام خمینی (ره)، گفت: مؤسسه در این حوزه موفق عمل کرده و آثار فکری و نوشتاری امام را جمعآوری کرده که به تمام زبانهای زنده دنیا قابل دسترسی است.
خوانساری با بیان اینکه تا آخر امسال دانشنامه امام خمینی (ره) در دسترس عموم قرار خواهد گرفت، اضافه کرد: این کتاب تکمیل کننده تمام آثار امام خمینی (ره) است. آثار شخصی امام نیز قرار است تحت عنوان موزه امام خمینی (ره) در حرم ایشان در معرض دید عموم قرار گیرد.
وی با اشاره به محور دوم فعالیتهای این مؤسسه در ترویج اندیشههای امام خمینی (ره)، اظهار کرد: ترویج اندیشهها و افکار امام تنها وظیفه این مؤسسه نیست، بلکه عزمی عمومی میطلبد تا دست به دست هم بتوانیم افکار امام را ترویج دهیم.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) با بیان اینکه بیش از 50 درصد از جمعیت کشور زیر 30 سال هستند، گفت: جوانانی که امام را به صورت فیزیکی ندیدهاند و ایشان را درک نکردهاند، از دم مسیحایی امام بهرهمند نبودند. تنها یک تصویر تاریخی در ذهن جوانان امروز قرار دارد و باید اعتراف کنیم که همه ما در آشناسازی نسل جوان با افکار امام خمینی منفعلانه عمل کردیم و نتوانستیم اندیشههای الهی امام را به خوبی منتقل کنیم.
خوانساری افزود: اگر گفته میشود امروزه با بحران اخلاقی و فرهنگی در جامعه روبرو هستیم یکی از دلایلش این است که نتوانستیم افکار معنوی و اخلاقی امام را به خوبی به نسل جوان بشناسانیم.
وی با بیان اینکه بهترین روش شناساندن افکار امام خمینی (ره) استفاده از زبان فرهنگ و هنر است، تصریح کرد: اگر میخواهیم موضوعاتی همچون آزادی، مبارزه با استعمار، ترویج عدالت و ... را به خوبی به مردم بشناسانیم، باید با زبان هنر این کار را انجام دهیم تا با اقبال عمومی همراه شود، همانطور که امروز دغدغه مقام معظم رهبری سبک زندگی است، باید سبک زندگی امام خمینی (ره) را با هنر به مردم نشان دهیم.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) با بیان اینکه اخلاق و مفاهیم فکری امام خمینی (ره) در قالب فرهنگ و هنر تأثیرگذارتر است، گفت: امام خمینی (ره) حتی به دشمن خود دشنام نمیداد، به عنوان نمونه همگان دیدند که امام خمینی هنگام خطاب کردن کارتر، رییس جمهور وقت آمریکا، وی را با لقب "آقای کارتر" خطاب کرد. اگر نسل جوان را با اخلاق امام آشنا کنیم، آیندهای بهتر خواهند داشت و مطمئن باشید مردم نیز استقبال خواهند کرد.
وی با بیان اینکه رویکرد اصلی موسسه اصفهان به سمتی است که اندیشه امام به فرهنگ و باور عمومی انتقال داده شود، افزود: در رسیدن به چنین اهدافی، استفاده از فرهنگ و هنر کمک ساز است. در این راستا، این مؤسسه در تشکیل شوراهای سیاستگذاری جهت استفاده کارشناسان در حوزه کاری خود، کمک میگیرد. شوراهایی نظیر ادبیات و شعر، سینما و تئاتر، فضای مجازی و وب، هنرهای تجسمی تشکیل شده و این چهار شورا ستونهای مؤسسه به شمار میآیند.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) با بیان اینکه به همت هنرمندان خوب استان توانستیم آثار بسیار خوبی در حوزه هنرهای تجسمی داشته باشیم، گفت: آثاری همچون خوشنویسی، گرافیک، نقاشی و ... از هنرمندان اصفهانی وجود دارد که برخی از این آثار در موزه جماران تهران و برخی در همدان و اصفهان در معرض عموم است.
خوانساری با بیان اینکه موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) 16 جشنواره شعر برگزار کرده است، گفت: شش جشنواره سراسری فیلم آیینه و آفتاب و همچنین هفت جشنواره هنرهای تجسمی برگزار کردیم.
وی با بیان این که اکثر کتابخانههای استان به آثار مکتوب امام خمینی مزین شدهاند، افزود: هر هفته یا حداقل ماهی یکبار در مؤسسه اجرای تئاتر داشتیم که با استقبال خوبی نیز روبرو شد.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) ادامه داد: تا به حال جلسات بسیاری با هنرمندان مستندساز برگزار کرده و کلاسهای عکاسی نیز داشتیم که مورد استقبال عموم مردم قرار گرفت.
خوانساری اضافه کرد: هشتمین جشنواره طریق جاوید با همکاری جهاد دانشگاهی در زمینههای خوشنویسی، تذهیب، نقاشی و ... را برگزار خواهیم کرد و در خرداد ماه نیز اختتامیه خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه تا به حال تفاهم نامههای بسیاری با حوزه علمیه، مرکز رسیدگی به امور مساجد، دبیرخانه ائمه جمعه، جهاد دانشگاهی و آموزش و پرورش داشتیم، گفت: جشنواره سراسری ادبیات و شعر را نیز برگزار خواهیم کرد و این جشنواره با موضوع امام و مفاهیم اخلاقی ایشان خواهد بود. در این جشنواره از تمام اشعار جشنوارههای برگزار شده، کتابی جمعآوری میشود که در این جشنواره از این کتاب رونمایی خواهد شد.
انتهای پیام