آفتاب

شناسایی ارزان‌تر سرطان با نخستین میکروسکوپ بدون لنز جهان

شناسایی ارزان‌تر سرطان با نخستین میکروسکوپ بدون لنز جهان

شناسایی ارزان‌تر سرطان با نخستین میکروسکوپ بدون لنز جهان

محققان دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس در مسیر کمک به بیماران سرطانی، یک میکروسکوپ بدون لنز تولید کرده‌اند که می‌تواند برای شناسایی حضور سرطان مورد استفاده قرار بگیرد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این دستاورد ممکن است به فناوری ارزانتر و قابل حمل‌تر برای انجام آزمایشات رایج بافت، خون و دیگر نمونه‌های زیست‌پزشکی منجر شود.

آیدوگان اوزکان، استاد مهندسی برق و مهندسی زیستی دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس اظهار کرد: این نخستین بار است که نمونه بافت با استفاده از یک میکروسکوپ بدون لنز روی تراشه بطور سه‌بعدی تصویربرداری شده است.

این روش در مناطق دورافتاده و مکان‌هایی که تعداد زیادی از نمونه باید به سرعت مورد آزمایش قرار بگیرند، سودمند خواهد بود.

این ابداع جدید، نخستین میکروسکوپ بدون لنزی است که می‌تواند برای تصویربرداری سه‌بعدی پرتوان بافت که در پژوهشهای مرتبط با سرطان نقش کلیدی دارد، مورد استفاده قرار بگیرد.

این دستگاه با استفاده از یک لیزر یا دیود منتشرکننده نور برای درخشان کردن بافت یا نمونه خونی که بر روی اسلاید در زیر میکروسکوپ قرار گرفته، کار می‌کند.

سپس، مجموعه‌ای از حسگرها بر روی یک ریزتراشه – مشابه نمونه موجود در دوربین‌های دیجیتال و تلفن همراه – به ثبت الگوی سایه‌های ایجاد شده توسط نمونه می‌پردازند.

محققان این دستگاه را با استفاده از پاپ اسمیر برای نمایش سرطان دهانه رحم، نمونه بافت حاوی سلولهای سرطان پستان و نمونه خون حاوی کم خونی داسی‌شکل آزمایش کردند.

میکروسکوپ بدون لنز به تولید تصاویری می‌پردازد که صدها برابر میدان دید بزرگتری را نسبت به آنچه که توسط میکروسکوپ‌های نوری رایج ثبت می‌شود، ارائه می‌کنند.

نتایج این پژوهش در مجله Science Translational Medicine منتشر شده است.

انتهای پیام

کد N639148

وبگردی