آفتاب
نایب رییس کمیسیون بهداشت تشریح کرد

وضعیت بودجه سلامت در بودجه 94

وضعیت بودجه سلامت در بودجه 94

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، وضعیت بودجه سلامت در بودجه 94 را تشریح کرد.

به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالرحمان رستمیان با بیان اینکه بودجه یک هفته پیش در اختیار نمایندگان قرار داده شده و نمایندگان باید تا هفتم دی‌ماه آن را مطالعه کنند، گفت: بعد از آن اگر کسی پیشنهادی دارد باید آن را به کمیسیون‌های مختلف ارائه دهد.

وی گفت: یک تا دو هفته نیز کمیسیون‌ها پیشنهادات را بررسی و بعد از جمع‌آوری همه پیشنهادات آنها را به کمیسیون تلفیق می‌دهند و کمیسیون تلفیق این پیشنهادها و برنامه‌ها را نهایی کرده و به صحن علنی مجلس ارائه می‌دهد که امیدواریم بتوانیم هرچه زودتر برنامه بودجه را به دولت دهیم تا دولت فرصت تدوین دستورالعمل‌های اجرایی مربوط به این قوانین را داشته باشد.

وی ادامه داد: البته از آنجایی که بودجه به موقع وارد مجلس شده، سعی می‌کنیم به موقع نیز آن را در اختیار دولت قرار دهیم تا دولت فرصت داشته باشد که دستورالعمل‌ها را بنویسد و ما تلاش می‌کنیم که این دستورالعمل‌ها از اول سال 94 اجرایی شود.

تایید دو ردیف بودجه در سال 94 برای بخش سلامت

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که در برنامه ذره‌بین که از شبکه سلامت سیما پخش می‌شد صحبت می‌کرد، گفت: اهدافی را در برنامه پنجم توسعه برای نظام سلامت دیده بودیم که از جمله آنها کاهش هزینه‌های مردم پوشش بیمه مناسب و... بود. در همین راستا وزارت بهداشت در سال گذشته با حمایت دو ردیف بودجه‌ای که برای این وزارتخانه تصویب شد، توانست طرح تحول سلامت را پیاده کند که به شاخص‌های ارزشمندی نیز رسیده است.

رستمیان افزود: بنابراین امسال هم نمایندگان همان دو ردیف تایید کردند که از آنها 10 درصد هدفمندی یارانه‌هاست که منابع آن حدود 4800 میلیارد است و دیگری یک درصد ارزش افزوده است.

وی با تاکید بر اینکه در شرایط امروز باید از حمایت‌های اجتماعی از مردم صورت گیرد، گفت: یکی از این حمایت‌ها این است که پرداختی مردم کم شود، در گذشته نزدیک به 58 درصد از هزینه‌های درمان توسط مردم پرداخت می‌شود و وزارت بهداشت و بیمه‌ها هرکدام تنها 20 درصد از این هزینه‌ها را پرداخت می‌کردند که این باید تغییر می‌کرد و به 30 درصد پرداختی مردم می‌رسید که اختصاص دو ردیف بودجه در سال گذشته تاثیرات بسیار خوبی در این مورد گذاشت و امسال نیز با استقبال نمایندگان مجلس مواجه شد و همان بودجه سال قبل امسال هم به نظام سلامت اضافه شد.

رستمیان گفت: بنابراین بودجه ما اگر تغییر کلی نداشته باشد، اما افزایشی که در سال گذشته داشتیم، در سال 94 نیز وجود دارد.

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: تقاضا داریم که نظام سلامت این بودجه را به گونه‌ای هزینه کند که بتوانیم به اهداف طرح برسیم. امسال سال خوبی بود هرچند هزینه‌کردها مشکلاتی دارد اما اتفاقات خوبی برای مردم حداقل در سیستم دولتی و بیمه‌ای رخ داد که امیدواریم تا آخر سال نیز منابعی که تخصیص داده شده، عملیاتی شود و نتایج خوب دیگری را نیز با همین بودجه 93 داشته باشیم بنابراین برای سال 94 این دو ردیف بودجه، تصویب شد.

رستمیان در ادامه گفت: امسال به دلیل محدودیت در قیمت نفت ما باید به سمت مالیات‌ها برویم. مالیات‌ها بودجه‌های پایدار کشورهای دیگر در عرصه‌های دیگر هستند. در یکی از ردیف‌هایی که دولت پیش‌بینی کرده بود، مالیات بر سیگار را 120 میلیارد هزار تومان قرار داده بود. در حالی که ما معتقدیم در بحث مالیات بر سیگار باید دو هزار و 500 تومان کسر کنیم.

وی افزود: یکی دیگر از بندهای ما عوارض در واردات است. یعنی واردات و کالاهای آسیب‌رسان عوارض و مالیات تعریف شود که در این صورت هم می‌توان از تولید داخلی حمایت کرد و هم از آسیب این کالاها کم کرد.

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش تحقیقات کاربردی در حوزه سلامت گفت: سرانه امسال برای تحقیقات کمتر از نیم درصد است در حالی که در کشورهای منطقه سرانه تحقیقات دو درصد است. البته مشکلاتی در بودجه داریم مثلا چندین مرکز تحقیقات مشخص شده که فقط آنها بودجه می‌گیرند و سایر مراکز تحقیقات بودجه‌ای دریافت نمی‌کنند. باید به این صورت باشد که برای هر رشته یک مرکز تحقیقات کشوری مشخص کنیم و این مرکز بتواند کل کشور را پوشش دهد نه اینکه یک مرکز بودجه کلان بگیرد و مرکز دیگر بودجه‌ای دریافت نکند که امیدواریم بتوانیم بحث بودجه را به صورت علمی انجام دهیم.

انتهای پیام

کد N637571

وبگردی