آفتاب
مدیرکل زندان‌های اردبیل:

تلاش ستاد دیه در تحقق عدالت اجتماعی فراموش نشدنی است

تلاش ستاد دیه در تحقق عدالت اجتماعی فراموش نشدنی است

مدیر کل زندان‌های اردبیل ضمن ارزیابی عملکرد ستاددیه این استان گفت: تلاش ستاد دیه این استان در تحقق عدالت اجتماعی و جبران خسارت‌های مالی وارده به زیان دیده‌گان فراموش نشدنی است.

مدیر کل زندان‌های اردبیل ضمن ارزیابی عملکرد ستاددیه این استان گفت: تلاش ستاد دیه این استان در تحقق عدالت اجتماعی و جبران خسارت‌های مالی وارده به زیان دیده‌گان فراموش نشدنی است.

مراد فتحی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درباره عملکرد ستاددیه استان اردبیل گفت: ستاددیه به عنوان یک نهاد مردمی با هدف آزاد سازی زندانیان جرائم مالی غیر عمدی تأسیس شده که بدلیل اعسار توان پرداخت دیون خود را نداشتند. از همین رو به دلیل اینکه همواره ستادی برخاسته از مردم بوده و با نظارت خود مردم فعالیت می‌نمایند و تجربه هم نشان داده که در هر حرکت اجتماعی کمیته‌های مردمی و البته تخصصی در آن ورود پیدا کرده‌اند، لذا خروجی کار تا به امروز به صورت مطلوب و پسندیده انجام گرفته است.

وی افزود: فعالیت‌های این ستاد آثار مثبتی را در جامعه برجای گذاشته و در بسیاری امور منشاء برکات فروان و خدمات ارزشمندی شده است. برای مثال در استان ما این ستاد با مجموعه اعضاء و با همراهی همیشگی یاوران خود که همان خیران خداجوی استانی هستند، فعالیت‌های چشمگیری را در زمینه استخلاص زندانیان نیازمند انجام داده و با جذب منابع مالی که بیشتر از طریق کمک‌های مردمی و خیرین نوع‌دوست استانی بوده است تا حد قابل قبولی جمعیت کیفری استان را کاهش داده است.

مدیر کل زندان‌های اردبیل درباره اینکه هنگامی که یک شهروند به طور ناخواسته و به دلیل ارتکاب جرم غیرعمدی راهی زندان می‌شود، در وهله نخست چه آسیب‌هایی خانواده او را تهدید ‌می‌کند؟ اظهار کرد: وقتی یک شهروند٬ بصورت ناخواسته و بدلیل جرم غیر عامدانه‌ای همچون یک تصادف رانندگی یا ناتوانی در پرداخت مهریه و دیه و...گرفتار زندان می‌شود٬ در اولین مرحله وجاهت و شخصیت اجتماعی خود را از دست داده و طبعاً به جهت بازماندن از فعالیت‌های روزمره زندگی دچار آسیب‌های روحی و اجتماعی شدیدی می‌شود. در این میان خانواده زندانی گاه بیش از شخص محبوس دچار مشکل شده و به سبب اینکه سرپرست و نان‌آور خود را از دست می‌دهد ضمن اینکه دچار مشکلات معشیتی و عاطفی شده، بیش از پیش در معرض تهدیدات اجتماعی قرار گرفته و درگیر بحرانی می‌شود که خارج شدن از آن گاه غیرممکن می‌شود.

فتحی افزود: ماجرای فردی که در جریانی ناخواسته، به عنوان بدهکار دیه یا بدهی دچار ضرر و زیان سنگینی شده بویژه در موضوعی مانند بحث تصادف رانندگی به جرم صدمه جانی یا نقص عضو یکی از هموطنان‌مان راهی زندان می‌شود، رفته رفته کار و زندگی خود را نیز از دست داده و مشاهده شده حتی قادر به تامین هزینه‌های ساده درمانی خود نیز نمی‌باشد.

وی ادامه داد: همه این‌هایی که به اختصار گفته شده تنها مشکلاتی است که بر دوش یک زندانی غیرعمد تحمیل می‌شود، حال اینکه در یک نگاه کلی نگهداری و رسیدگی قضایی و زندانبانی مستلزم صرف هزینه‌های هنگفتی در زندان‌ها شده و بسیاری از بودجه‌ها و امکانات عمومی کشور صرف رسیدگی به موضوع نگهداری یک زندانی می‌شود که البته در این زمینه اقدامات کمک‌های ستاددیه در آزادسازی زندانیان نه تنها کمک شایسته‌ای به احیای حیثیت اجتماعی این افراد شده و از فروپاشی کانون زندگی بسیاری از آنها جلوگیری می‌کند اما توجه جدی مسئولین به این مهم بیش از هر موعدی لازم به نظر می‌رسد.

مدیر کل زندان‌های اردبیل با بیان این‌که تلاش ارزشمند ستاددیه در تحقق عدالت اجتماعی و جبران خسارت‌های مالی وارده به زیان دیده‌گان نیز فراموش نشدنی است، گفت: عملکرد این نهاد مردمی در کاهش آمار جمعیت زندانیان که از سیاست‌ها و راهبردهای مهم قوه قضاییه است نیز بسیار موثر و قابل اعتنا است، چرا که در بسیاری موارد از زمینگیر شدن نیروهای فعال جامعه و به انزوا رفتن بسیاری از جوانان و نیروهای انسانی آماده به کار در کنج زندان‌ها جلوگیری به عمل می‌آورد.

فتحی درباره نقش خیرین استان اردبیل در جهت کمک به آزادسازی زندانیان جرائم غیر عمد، گفت: یکی از مسایلی که دین اسلام به آن اهمیت فراوان داده است خدمت به انسان‌هاست. از سیره اولیاء الهی نیز استفاده می‌شود که این ذوات مقدسه بعد از انجام واجبات، برترین وسیله برای تقرب به خداوند متعال را همین خصلت نیکوی دستگیری از مستمندان و نیازمندان مطرح می‌فرمایند.

وی ادامه داد: سید و سرور شهیدان که این روزها متعلق به ایشان است در همین زمینه فرمایش گرانسگی دارند که می‌فرمایند «نیازهای مردم به شما از نعمت‌های الهی است که به شما روی آورده است» بنابراین اقدام برای آزادی بی بضاعت را در واقع بایستی نایل شدن به توفیقات الهی بدانیم که اینجانب بارها و بارها در مراسم جشن‌های گلریزان شکوه و عظمت احساس عمیق و ارزشمند خیرین را بارها و بارها در همین موضوع از نزدیک درک کرده و واقعاً تحت تاثیر بزرگی روح این عزیزان قرار گرفتم.

فتحی تصریح کرد: بنده حتی گاهی مشاهده کرده‌ام که بعضی از شهروندان محترم علیرغم نداشتن تمکن مالی، اندوخته‌های هر چند اندک خود را با اخلاص آورده و به منظور آزادی یک زندانی آبرومند و نیازمند و برای بازگرداندن سرپرست خانواده‌ای چشم انتظار کمک مالی ولو اندک خود را بدون ریا و در نهایت فروتنی در اختیار ستاد قرار داده‌اند که در همین جا بار دیگر از صمیم قلب از خیرین و مردم نیکوکار و نیک‌اندیش استان اردبیل که همواره پشتیبان ستاددیه استان خودشان بوده و با حرکت در این مسیر نورانی شادی دل‌های کودکان بی پناه و خانواده‌های غمگین و سر گردان را فراهم نموده‌اند، نهایت تشکر و قدردانی را می‌کنم.

مدیرکل زندان‌های استان اردبیل درباره اقداماتی که در جهت گسترش بیشتر فعالیت‌های این نهاد مردمی لازم است، گفت: پتانسیل‌ و توانمندی ستاد دیه در گسترش فعالیت‌ها و وظایف محوله خود بسیار بیشتر از وضعیت موجود می‌تواند باشد. با توجه به آمار بالای زندانیان دیه در استان و ضرورت توجه اساسی به رفع مشکلات این قشر درخور توجه، می‌طلبد تا ستاد دیه فعالیت‌های خود را به ویژه در زمینه پیشگیری، اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی عمومی به صورت مشخص‌تر و با یک برنامه‌ریزی مدون و بلند مدت انجام داده و از همین طریق با هدف جذب کمک‌های مردمی ضمن آزادی حداکثری مددجویان تحت پوشش خود، زمینه رهایی خانواده‌های بسیاری را فراهم کند که سرپرست یا یکی از اعضای خانواده‌شان را صرفا به دلیل جهل به قانون و کم آگاهی از وضعیت مقررات در کنارشان نداشته و جهت تأمین نیازهای اساسی خودشان و نیز آزادی زندانی‌شان از بند انجام هر اقدام و عملی را قبول می‌نمایند.

وی در پایان گفت: اهمیت این موضوع بیشتر از آن جهت است که مردم ولایتمدار و حسینی استان اردبیل در کارهای خیر همواره پیشقدم بوده که در این مورد با مدیریت و هدایت صحیح می‌توان کمک‌های هر چند ناچیز مردم را تبدیل به سیل خروشانی کرد که امکان آزادی شمار زیادی از همین نیازمندان گرفتار را فراهم کرد.

انتهای پیام

کد N613357

وبگردی