آفتاب

سفیر سابق ایران در مکزیک از اقدام مشایی وبقایی برای ایجاد نمایشگاه مجسمه های مستهجن می گوید

سفیر سابق ایران در مکزیک از اقدام مشایی وبقایی برای ایجاد نمایشگاه مجسمه های مستهجن می گوید

خبرگزاری فارس بخشهایی از اظهارات قدیری ابیانه، سفیر ایران در مکزیک در دوره احمدی نژاد را به شرح زیر منتشر کرد:

*آنچه باعث تحریم کشور شد،‌ فتنه 88 بود. یعنی دشمن را امیدوار به ایجاد شکاف بین ملت کرد.

*چیزی که من هم در صحبت‌های آقای ظریف و هم در صحبت‌های آقای روحانی دقت کردم این بود که با توجه به آمادگی، انعطاف و شفاف‌سازی ایران اگر به توافق نرسیم این تقصیر، تقصیر آمریکاست. این مثبت است، برعکس برخی روزنامه‌های اصلاح‌طلب طوری جلوه می‌دهند که اگر به توافق نرسیم، تقصیر اصولگرایان است.

*نتیجه را (نتیجه یک نظرسنجی که در‌ آن احمدی‌نژاد با اختلاف زیاد برنده انتخابات 84 معرفی شده بود) دادم و گفتم این توسط مخالفین آقای احمدی‌نژاد انجام شده و نشان می‌دهد آقای هاشمی چند میلیون رأی کم آورده،به نظر من آقای رفسنجانی انتخابات را باخته‌اند، این را به آقای هاشمی بدهید تا ببینند. مهدی فرزند ایشان گفت من این را قبول ندارم،‌بابام برنده است.

*فائزه هاشمی گفت که آقای خاتمی کوتاهی کرد. شاید توقع داشته آقای خاتمی در انتخابات دست ببرد و آمار را جابجا کند و حالا که دست نبرده آدم بی‌عرضه‌ای است. ولی دست نبردند.

*در انتخابات سال 84 دولت دست آقای خاتمی بود، تاج‌زاده معاون سیاسی وزارت کشور و برگزار کننده بود، چطور آقای تاج‌زاده می‌‌تواند به نفع آقای احمدی‌نژاد تقلب کرده باشد؟

*در فتنه 88 کلیدواژه ، تقلب بود. تقلب از زمانی شروع می‌شود که آراء اعلام شود و از آن موقع فتنه شروع شد. این بار شعار آزادی انتخابات دادند. آزادی انتخابات یعنی هر که نامزد شد تأیید صلاحیت شود و زمان رد صلاحیت‌ها یا اعلام افراد صالح، زمان آغاز فتنه خواهد بود.

*با توجه به عملکردی که آقای احمدی‌نژاد و مشایی در انتخابات داشتند و با علم به اینکه مشایی حتما رد صلاحیت می‌شود من حدس زدم این جا احمدی‌نژاد هم به میدان بیاید و به فتنه بپیوندد.

*پیش‌بینی من برای ریاست جمهوری این بود که احراز صلاحیت نشوم. پس با این نیت رفتم که حتی از آبروی خودم مایه بگذارم و در وسط میدان به عنوان یک احراز صلاحیت نشده از نظام دفاع کنم و در مقابل فتنه بایستم.

*نمایشگاه بزرگی از آثار تاریخی ایران در مکزیکوسیتی برگزار شده بود، من روزهای آخر آن رسیدم، رفتم بازدید کردم دیدم پر از مجسمه‌‌های مستهجن است.مدیرکل موزه ملی آنجا بود و به او گفتم این مجسمه‌ها چیست که شما اینجا گذاشتید؟ گفت ما که اینها را در ایران نمی‌توانیم نمایش دهیم. اگر اینجا هم نمایش ندهیم پس کجا نمایش دهیم!در ایران به یک سمینار آمده بودم. نامه‌ای به دست آقای احمدی‌نژاد دادم که همچین کاری صورت گرفته؛‌اولا دستور دهید که بررسی کنند چرا این کار صورت گرفته، ثانیا اینکه هیچ کجا چنین چیزهایی نباید نمایش داده شود.

من دیگر گفتم کار تمام است. به مکزیک برگشتم، آقای ملک‌زاده معاون آقای مشایی زنگ زد گفت آقای مشایی سلام رسانده گفته شما سخت نگیرید. گفتم که سلام من را به آقای مشایی برسانید بگویید من اجازه نمی‌دهم در اینجا مجسمه‌های برهنه به نمایش درآیند.شروع کردند یکسری چیزها علیه من گفتند، چون حدود چند صد نفر پای صحبت‌های بنده مسلمان شده بودند. اینها شروع کردند در رسانه‌ها از قول من گفتند که من هزار دلار به کسانی می‌دهم که مسلمان شوند.اصلا معنا ندارد و توهین به مسلمانان است که طرف پول بگیرد تا مسلمان شود. مثلا سه تا رئیس دانشگاه مسلمان شده بودند. کلی استاد دانشگاه، قاضی، حقوق دان و ... اینها آمده بودند که پول بگیرند؟یعنی اینها چنین چیزی گفته بودند تا تخریب کنند و اینقدر احمق بودند که در اینجا دارند سفارت را تخریب می‌کنند. چون در خارج به سفیر به عنوان فرد حقیقی و مستقل نگاه نمی‌کنند، حقوقی نگاه می‌کنند مثلا می‌گویند: سفارت دارد پول می‌دهد تا افراد را مسلمان کند.

*روز و ساعت آخر را برای ثبت‌نام انتخابات ریاست جمهوری انتخاب کردم. وقتی آنجا بودم گفتند مشایی ثبت‌نام کرده و لذا در بخشی که اسناد نامزدی‌ام را تحویل شورای نگهبان می‌دادم، گزارش در مورد مشایی را هم تحویل شورای نگهبان دادم.

*با کاری که من کردم بحث مشایی را از بحث سیاسی به بحث مجسمه‌های مستهجن بُرد. فکرمی‌کنم در انفعال آقای احمدی‌نژاد هم در دفاع از مشایی بی تأثیر نبود.

*حق آقای موسوی و کروبی نبود که حصر شوند؛ حق آنان این است که محاکمه و مجازات شوند و حصر برای حفظ جان‌شان بود ولی اینکه اینها بایند و آزاد شوند من می‌گویم نه باید مجازات شوند. برای حزب اعتماد ملی هم باید دادگاه تشکیل شود.

*در دیدار با آیت‌الله مصباح‌یزدی مسئله بی‌عدالتی‌ها را بیان کردم که مثلا همین یارانه‌ها بدترین ظلم است.

*ایت‌الله مصباح یزدی به نقش خواص اشاره کردند و مثلا در مسئله انتخابات مطرح کردند که هیچکس معصوم نیست. اما ما در انتخابات باید افرادی که یک درجه از دیگران مؤمن‌تر هستند را ملاک قرار دهیم.

*دولت در حوزه اقتصادی جرأت اتخاذ تصمیم‌های اساسی را ندارد.

*درصد بیشتری از اقشار ثروتمند به آقای روحانی رأی دادند، دولت می‌داند این کاری که انجام می‌دهد(ادامه پرداخت یارانه‌ها) ظالمانه است و درست نیست وقتی که کسری بودجه دارد به ثروتمندها یارانه بدهد ولی جرأت نمی‌کند یارانه ثروتمندان را قطع کند.

 

17302

کد N591085

وبگردی