آفتاب

اولین نتایج انتخابات پارلمانی تونس/ سکولارها پیشتازند

اولین نتایج انتخابات پارلمانی تونس/ سکولارها پیشتازند

ایرنا نوشت:

منابع تونسی اعلام کردند: بر اساس نتایج اولیه انتخابات تونس، حزب سکولار 'ندا' تا این زمان با کسب 83 کرسی، پیشرو انتخابات مجلس تونس است.
به گزارش پایگاه خبری 'الیوم السابع'، تا این لحظه حزب ندا بیشترین کرسی ها را در مجلس این کشور به دست آورده است.

حزب 'النهضه' نیز تاکنون با کسب 68 کرسی در رتبه دوم قرار دارد.

ندا نام حزبی سیاسی است که 'الباجی قائد السبسی' نخست وزیر، پس از انقلاب تونس در سال 2012 از تاسیس آن خبر داد.

فعالان سیاسی این حزب را به تلاش برای روی کار آوردن مقام های زمان حکومت 'زین العابدین بن علی' دیکتاتور سابق تونس متهم می کنند.

تونسی ها روز یکشنبه برای انتخاب نمایندگان خود در مجلس این کشور پای صندوق های رای رفتند، آمارهای اولیه از مشارکت 61.8درصدی واجدین شرایط در این انتخابات حکایت دارد.

انتخابات مجلس تونس از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که اعضای پارلمان این کشور با این انتخابات مشخص می شوند و این خود مقدمه ای برای تشکیل دولت آینده در تونس است.

حزب ندا و النهضه دو رقیب اصلی در این انتخابات هستند.

پس از پایان زمان رأی گیری بلافاصله شمارش آرا با حضور همه کسانی که تمایل داشتند در این زمان حضور داشته باشند، آغاز شد.

بر اساس اعلام منابع تونسی، پنج میلیون و 285 هزار و 136 نفر برای شرکت در این انتخابات ثبت نام کرده بودند که 359هزار و 530 نفر از آنان تونسی های ساکن خارج بودند، انتخابات تونسی های ساکن خارج از روز جمعه تا یکشنبه برگزار شد.

تونسی ها در این انتخابات از میان حدود 13 هزار نامزد، 217 نماینده را به مجلس تونس می فرستند؛ مقام های تونس برای تامین امنیت این انتخابات 80هزار پلیس و سرباز را به کار گرفتند.

در نخستین انتخابات آزاد تونس پس از انقلاب سال 2011، حزب النهضه به رهبری 'راشد الغنوشی' پیروز شد و تا زمانی که وقوع بحران و قتل دو نفر از رهبران سکولار تونس این حزب را به توافقی برای کناره گیری از قدرت به نفع نخست وزیری موقت واداشت، النهضه دولت ائتلافی تونس را ریاست می کرد.

سران النهضه که به سوء مدیریت اقتصادی و مسامحه با گروه های تندرو متهم هستند، می گویند که از اشتباهات سال های نخستین درس های زیادی آموخته اند.

حزب ندای تونس به رهبری باجی قائد السبسی، شامل تعدادی از اعضای سابق حکومت بن علی است. این حزب خود را به عنوان گروهی فن مدار و مدرن معرفی کرده که قادر است چالش های امنیتی و اقتصادی این کشور را به خوبی مدیریت کند.

علاوه بر دو حزب مهم النهضه و ندای تونس، حزب 'جبهه خلق تونس' نیز از احزاب برجسته این کشور محسوب می شود.

این حزب که ائتلافی از چندین حزب کوچک تر اعم از جناح چپ، ملی گرایان و احزاب مستقل است، در سال 2012 تاسیس شد. رهبر این حزب 'حما حمامی' یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری است. دو نفر از اعضای این حزب در سال 2013 به دست گروه های تروریستی افراط گرا ترور شدند و همین مقدمه ای شد تا دولت النهضه از قدرت کناره گیری کند.

حزب جمهوری خواه تونس نیز که پیش تر با عنوان 'حزب دمکراتیک ترقیخواه' شناخته می شد از دیگر احزاب مطرح تونس است. رهبران این حزب از شخصیت های فعال در انقلاب 2011 این کشور هستند.

'احمد نجیب الشابی' یکی از مخالفان سرسخت بن علی بود که در انتخابات 2009 از حضور در رقابت ها منع شد. وی در دولت وحدت ملی تونس در سال 2011 نیز حضور داشت.

تونِس کشوری در شمال آفریقا و جنوب دریای مدیترانه است که از غرب با الجزایر و از شرق و جنوب با لیبی هم مرز است.

تونس در سال 1956 از فرانسه استقلال پیدا کرد و 'حبیب بورقیبه' اولین رییس جمهور و حاکم مطلقه این کشور بود که به دنبال یک دوره اعتراضات محدود و خیابانی مردم پس از 31 سال استبداد و حکومت با مشت آهنین، در سال 1987 به دست زین العابدین بن علی، افسر عالی رتبه پلیس، سرنگون شد.

بن علی نیز پس از 23 سال دیکتاتوری و خودکامگی و اختناق در شرایطی مشابه، در نیمه ژانویه 2011 (24 دی 1389) سرنگون شد و به عربستان سعودی گریخت.

نام این اعتراضات خیابانی مردم به 'انقلاب گل یاسمن' شهرت یافت.

5252

کد N556650

وبگردی