آفتاب

داعش در پی شکار روزنامه‌نگاران محلی

داعش در پی شکار روزنامه‌نگاران محلی

گروه تروریستی داعش تنها به کشتن و سربریدن روزنامه‌نگاران خارجی بسنده نمی‌کند. بیشترین قربانی‌های این افراط‌گرایان روزنامه‌نگاران محلی هستند که در صورت عدم همکاری با آنان در مناطق اشغالی، اعدام می‌شوند.

گروه تروریستی داعش تنها به کشتن و سربریدن روزنامه‌نگاران خارجی بسنده نمی‌کند. بیشترین قربانی‌های این افراط‌گرایان روزنامه‌نگاران محلی هستند که در صورت عدم همکاری با آنان در مناطق اشغالی، اعدام می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) بنا بر گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، روزنامه‌نگاران محلی در مناطق تحت حکومت داعش به‌طور مستقیم مورد آزار و اذیت و پیگرد این گروه قرار می‌گیرند. در تازه‌ترین گزارش‌های این سازمان آمده است که تنها در روزهای گذشته، دو روزنامه‌نگار عراقی از سوی این تروریست‌ها به قتل رسیده‌ا‌ند.

همین گزارش حاکی است که رعاد محمد عصاوی، فیلمبردار عراقی، نیز روز یکشنبه گذشته در شهر سامرا در ملاء عام به‌گونه‌ای فجیع به قتل رسیده است. این فیلمبردار که سه فرزند از خود بر جای گذاشته، در ماه سپتامبر در بغداد ربوده شده بود.

افراط‌گرایان بارها از وی خواسته بودند، در بخش تبلیغات این گروه با آنان همکاری کند. ولی به دلیل این که رعاد محمد عصاوی پیوسته از این کار خودداری کرده بود، او را گردن زدند.

دوشنبه نیز موهند اکیدی، خبرنگار عراقی در شهر موصل به قتل رسیده است. او در ماه ژوئن ربوده شده بود. بر روی جسد این روزنامه‌نگار، نشانه‌های شکنجه دیده می‌شد.

شاهدان عینی خبر می‌دهند که تروریست‌هاهنگام کشتن وی ‌چندین بار به سر او شلیک کرده‌اند.

به‌گفته‌ی خویشان این خبرنگار، موهند اکیدی در زندان منطقه‌ی "بادوش" در ۳۰ کیلومتری شهر موصل نگهداری می‌شد.

در این زندان، دهها زندانی ایزدی‌ نیز حبس بودند. به گزارش خبرگزاری‌ها، هنگامیکه تروریست‌ها در ماه ژوئن به این زندان حمله بردند تا از جمله هواداران خود را آزاد کنند، ۳۰۰ زندانی را به قتل رساندند.

به گزارش دویچه‌وله گزارشگران بدون مرز هشدار می‌دهد که داعش سیاستی "بی‌رحمانه" در برابر خبرنگاران در پیش گرفته است. لوسی موریون، مسئول بخش پژوهش این سازمان مستقل می‌گوید که «افراط‌گرایان از ربودن، شکنجه‌کردن و کشتن خبرنگاران ابایی ندارند.»

بر اساس گزارش "دیلی سوریا"، به نقل از خبرنگاران شهر "دیر الزور"، گروه تروریستی داعش در مناطق تحت اشغال خود، بخشنامه‌ای متشکل از ۱۱ ماده صادر و روزنامه‌نگاران را به رعایت آن مجبور می‌کند.

موافق بند نخست این بخشنامه، روزنامه‌نگاران باید ابتدا رهبری ابوبکر بغدادی، رییس گروه را به رسمیت بشناسند و با یاد کردن سوگند وفاداری به او، در جهت خدمت به اهداف داعش فعالیت کنند.

بر اساس مفاد این بخشنامه، باید تمام گزارش‌های روزنامه‌نگاران محلی، ابتدا از سوی "دفتر رسانه‌ای" این گروه تایید شود.

در این بخشنامه همچنین آمده است که روزنامه‌نگاران خاطی، "شدیدا مجازات" می‌شوند.

در بسیاری از موارد، مجازات مرگ در انتظار "روزنامه‌نگاران متمرد" است.

به گزارش این نهاد جهانی حمایت از روزنامه‌نگاران، داعش تنها در چند ماهه‌ اخیر در عراق، ۹ خبرنگار را ربوده است.

در حال حاضر، یک خبرنگار انگلیسی و ۹ روزنامه‌نگار سوری در سوریه در اسارت این گروه بسر می‌برند. این سازمان همچنین یادآور می‌شود که از سرنوشت افراد ربوده شده، هیچ خبری در دست نیست.

علاوه بر سازمان گزارشگران بدون مرز، نهادها و تشکیلات فرهنگی و رسانه‌ای جهان رفتار بربرمنشانه‌ی این گروه تروریستی نسبت به خبرنگاران را محکوم کرده‌اند.

پس از قتل فجیع روزنامه‌نگاران آمریکایی، هشت سازمان معتبر جهان اسلام، از جمله، عالمان مسلمان در مصر، قطر، اندونزی، فرانسه، انگلستان، ایالات متحده آمریکا و کانادا، نسبت به اقدام‌های غیرانسانی داعش علیه شهروندان غیرنظامی، به ویژه روزنامه‌نگاران سوری و خارجی در عراق و سوریه معترض شدند.

آنها با امضای فراخوان گزارشگران بدون مرز، جنایتهای جنگی این گروه تروریستی علیه روزنامه‌نگاران را محکوم کردند.

در این فراخوان، با اشاره به زیان‌های استفاده‌ی ابزاری از اسلام برای هدف‌های سیاسی و توسعه‌طلبانه‌ی داعش، از این سازمان تروریستی خواسته شده "به تجارت خونین گروگانگیری" پایان دهد و شهروندان غیر نظامی و همه‌ روزنامه‌نگاران به اسارات گرفته شده را آزاد کند.

انتهای پیام

کد N541277

وبگردی