آفتاب
ظریف بامداد روز سه‌شنبه راهی وین می‌شود

برنامه هیات مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در سفر به وین

برنامه هیات مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در سفر به وین

محمدجواد ظریف، رییس هیات مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان بامداد روز سه‌شنبه به همراه معاونان و برخی از اعضای تیم مذاکره‌کننده راهی وین می‌شود.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 قرار است این هفته وزیران خارجه ایران و آمریکا با حضور کاترین اشتون، نماینده 1+5 در مذاکرات با ایران دیدار کنند.

مذاکرات وزیران خارجه ایران و آمریکا روز چهارشنبه 23 مهرماه در هتل کوبورگ برگزار خواهد شد.

هم‌چنین قرار است صبح روز سه‌شنبه در دیداری جداگانه سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونان وزیر خارجه کشورمان با وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا پیش از ملاقات سه جانبه وزیران خارجه دیدار کنند.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا در ادامه سفرش به فرانسه و مصر روز چهارشنبه برای دیدار با محمدجواد ظریف وارد اتریش می‌شود.

به گزارش ایسنا،‌ هفتمین دور مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به مدت 10 روز انجام شد و در حالی که انتظار می‌رفت با وجود حضور وزیران خارجه دو طرف در نیویورک به نتایج قابل توجه برای حل اختلاف‌نظرها بر سر موضوعات اساسی دست یابند، بدون نتیجه‌ای ملموس پایان یافت.

مذاکرات نیویورک بدون برگزاری کنفرانس خبری و پس از دیدار سه جانبه ظریف، کری و اشتون پایان یافت.

بر اساس اعلام تیم مذاکراتی ایران بعد از مذاکرات نیویورک، "مذاکرات سه جانبه ظریف، کری، اشتون در فضایی کاملا جدی و صریح صورت گرفت و ابعاد مختلف فنی، سیاسی و حقوقی برنامه هسته‌ای کشورمان و نیز تحریم‌ها را در بر گرفت. اگرچه مذاکرات به پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در موضوعات مورد اختلاف نشد اما در مجموع مفید و سازنده بود. با عنایت به مجموعه شرایط و بحث‌های فنی فشرده‌ای که تاکنون صورت گرفته است، دو طرف تصمیم گرفتند مشورت‌ها در آینده نزدیک از سر گرفته شود. "

در حالی که حدود یک ماه تا پایان مذاکرات جامع زمان باقی است برخی از اعضای 1+5 از جمله روسیه از پیشرفت 95 درصدی مذاکرات خبر داده‌اند. اما ایران و آمریکا که دو طرف اصلی در مذاکرات هستند هم‌چنان بر این موضع که طرف مقابل باید تصمیمات سخت بگیرد تاکید دارند و به نظر می‌آید دو طرف به شکلی محتاطانه در مسیر منتهی به خط پایان گام برمی‌دارند.

ظرفیت غنی‌سازی و تعداد سانتریفیوژ‌ها و نیز چگونگی لغو و تعلیق تحریم‌ها از جمله مهم‌ترین اختلاف‌های میان دو طرف است.

انتهای پیام

کد N539113

وبگردی