آفتاب
در گفتگو با مهر اعلام شد:

موفقیت در تولید انواع لباسهای ضد چرک و اشعه/ ویژگیهای منسوجات پلاسمایی

موفقیت در تولید انواع لباسهای ضد چرک و اشعه/ ویژگیهای منسوجات پلاسمایی

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات اعلام کرد: یکی از موفقیت های این مرکز تولید لباس‌های هوشمند است که خاصیت هادی جریان الکتریسیته و گرمایی را با کمک پلاسما در خود دارند.

محمود قرآن نویس به خبرنگار مهر گفت: از سال 1383تاکنون در مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما، برخی از عملیات تکمیلی تولید کالای نساجی با کمک عملیات پلاسما در مدت زمان اندک انجام شده است.

وی در ادامه گفت: این عملیات بدون نیاز به آب و مواد شیمیایی در محیطی کاملا خشک و بدون پساب، انجام می شود.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما دانشگاه آزاد اسلامی اذعان داشت: با کمک پراکنش پلاسما توانستیم منسوج ضد باکتری با ثبات بسیار خوب، بدون مشکلات آلرژتیک تولید کنیم.

وی با توضیح اینکه با کمک پلاسما، منسوج ضد آب نیز تهیه کردیم اعلام کرد: در این مرکز همچنین توانستیم منسوج ضد لک، ضد چرک، ضد چروک، خود پاک شونده ،کاهنده شعله وری و ضد اشعه UV, IR  و موبایل ( امواج رادیویی) را تولید کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما از دیگر کاربردهای پلاسما که در صنعت نساجی پیاده شده است، نام برد و افزود: با تغییر فاکتورهای موثر پلاسما می توان منسوج کاملا آبدوست را تهیه نمود و از آنجایی که  پلاسما می تواند اکتیواسیون سطح باشد، در این صورت جذب آب و مواد رنگزا در منسوجات نیز افزایش می یابد.

قرآن نویس با بیان اینکه توانستیم در این مرکز لباس هوشمند بسازیم، یادآور شد: اخیرا توانسته ایم منسوج هادی جریان الکتریسیته و گرمایی را با کمک پلاسما و پایه تولید منسوج هوشمند تهیه کنیم.

قرآن نویس تاکید داشت: یک پتنت مربوط به طرز تهیه منسوج چند منظوره با کمک عملیات پلاسما درUSPTO  (اداره ثبت اختراعات امریکا) به ثبت رسیده است. این منسوج تهیه شده به صورت آزمایشگاهی، تمامی خواص ضدچرک، ضد چروکی،خود پاک شوندگی،کاهنده شعله وری ،ضد لک، UV, IR  و موبایل  ( امواج رادیویی)را همزمان داراست.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما با بیان اینکه ثبات این خواص ایجاد شده بر روی منسوج کافی نبوده و همواره مجبور به استفاده از مواد شیمیایی پیوند دهنده عرضی برای افزایش و بهبود ثبات شستشویی و سایشی است،اظهار داشت: این مواد شیمیایی اغلب گران قیمت بوده و مشکلات زیست محیطی را ایجاد می کنند که استفاده از پلاسما این مشکلات را برطرف می کند.

وی عنوان کرد: انجام عملیات تکمیلی در صنعت نساجی، با کمک مقادیر زیادی از آب و مواد شیمیایی که اغلب مضر و آسیب رسان هستند، صورت می گیرد.

قرآن نویس با اشاره به اینکه تصفیه پساب کارخانجات نساجی پروسه بسیار زمان بر و هزینه سازی است، گفت: عملیات پلاسما یک روش مقرون به صرفه و دوستدار محیط زیست است.

وی خاطر نشان کرد: همچنین کالای پلی پروپیلنی که توانایی جذب رنگ را ندارد، با کمک بیم الکترونی و پلاسمای اتمسفریک کاملا رنگ پذیر شد که کاربرد زیادی در صنعت فرش دارد.

کد N512922

وبگردی