آفتاب

تجاری سازی دستگاه ذبح مکانیزه شرعی گاو در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی

تجاری سازی دستگاه ذبح مکانیزه شرعی گاو در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی

تهران-ایرنا-عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی از شروع اقدامات لازم برای تجاری سازی دستگاه ذبح مکانیزه – شرعی گاو و دام های سنگین در این موسسه خبر داد.

به گزارش ایرنا ازروابط عمومی پژوهشکده علوم وصنایع غذایی، دکتر' سید مهدی میرزابابایی' با اشاره به اینکه بدون پژوهش های کاربردی و ارتباط موثر پژوهشگران و صنعتگران پیشرفت اقتصادی انتظار بیهوده ای است اظهارکرد: تجاری سازی طرح های پژوهشی به ویژه در صنایع غذایی می تواند کمک مناسبی برای بهبود ارتقای صنعت و بالا بردن سطح امنیت غذایی در کشور باشد.

وی افزود: دلیل توجه به این طرح ها با توجه به اهمیت راهبردی مقوله پژوهش بسیار واضح است، افزون بر این در کشورهای مسلمان علاوه بر ارتقای کیفیت، افزایش سطح تولید و بهبود شرایط حمل و نقل و نگهداری بحث حلال بودن مواد غذایی نیز مطرح است.

میرزابابایی با اشاره به اجرای این طرح بیان کرد: ضرورت ساخت این دستگاه با توجه به مشکلاتی که در زمینه ذبح دام های سنگین از جمله گاو وجود دارد کاملا مشهود است.

وی ادامه داد: این دستگاه توانایی ذبح 60 راس دام در ساعت را دارد که می تواند در کشتارگاه ها مورد استفاده قرار گیرد علاوه بر این مکانیزم این دستگاه به گونه ای است که عملیات مهار و رو به قبله شدن دام بدون آسیب به حیوان انجام گرفته و سپس برای ذبح در اختیار سلاخ قرار می گیرد.

میرزا زاده اظهارکرد: از آنجا که در این دستگاه از شوک الکتریکی استفاده نمی شود فرآیند خون گیری به طور کامل انجام گرفته و همچنین گوشت دام ذبح شده به این روش به لحاظ کیفیت طعم، رنگ و شیوه نگهداری کاملا مطابق با موازین شرعی و بهداشتی است.

عضو هیات علمی پژوهشکده علوم وصنایع غذایی تاکید کرد: استفاده از این دستگاه تمامی مقدمات لازم برای انجام عملیات ذبح حلال را ایجاد نموده و مزیت های بسیاری در مقایسه با روش شوک الکتریکی دارد همچنین این دستگاه به تایید مراجع ذیصلاح در امور ذبح شرعی و دامپزشکی نیز رسیده است.

علمی (1)** 9340**1440
کد N491363

وبگردی