آفتاب

ناتو: حمله سایبری جدی به یکی از اعضا پاسخی نظامی دارد

ناتو: حمله سایبری جدی به یکی از اعضا پاسخی نظامی دارد

ناتو اعلام کرد، حمله سایبری گسترده علیه یک کشور عضو این سازمان می​تواند به عنوان حمله علیه کل این سازمان دفاعی تلقی شود و باید با آن برخورد نظامی شود. ناتو معتقد است برای دفاع از اعضای خود این تصمیم را اتخاذ کرده است.

ناتو اعلام کرد، حمله سایبری گسترده علیه یک کشور عضو این سازمان می​تواند به عنوان حمله علیه کل این سازمان دفاعی تلقی شود و باید با آن برخورد نظامی شود. ناتو معتقد است برای دفاع از اعضای خود این تصمیم را اتخاذ کرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو) در نشست دو روزه خود در ولز راهبرد جدیدی را در زمینه "دفاع سایبری" اتخاذ کرد. بر اساس این راهبرد، اگر عضوی از ناتو مورد حمله سایبری دشمن قرار گرفت، معادل "حمله نظامی کلاسیک" تلقی شده و تمامی اعضای ناتو باید شرایط را دفاعی تلقی کنند.

در استراتژی جدید ناتو حمله سایبری به یک عضو بمنزله تعرض به کل اعضای پیمان تلقی می​شود و بر لزوم "دفاع جمعی" در برابر حمله نظامی تأکید شده است. ناتو همچنین می‌گوید که با تهدیدات سایبری همانند دیگر تهدیدها علیه کشورهای عضو این پیمان برخورد خواهد کرد. به این ترتیب، حمله سایبری ویرانگر به شبکه‌ها و سرورهای یکی از اعضای ناتو، می‌تواند به عنوان اعلان جنگ به آن کشور تلقی شود.

موضوع حملات سایبری در سال​های گذشته در نشست‌های پیشین سران ناتو نیز مطرح بوده است. در سال ۲۰۱۱ پیش‌نویس "گزارش جامع ناتو درباره امنیت سایبری" منتشر شد که در آن زمان اعلام شده بود این پیمان نسبت به حملات سایبری به شبکه‌ها یا زیرساخت‌های ارتباطی و اطلاعاتی کشورهای عضو، همان‌طور واکنش نشان خواهد داد، که به حملات نظامی گسترده از سوی نیروهای متخاصم.

به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه دویچه وله، ناتو در این گزارش به سرعت زیاد حملات سایبری هم اشاره می‌کند: اگر حمله با موشک‌های قاره‌پیمای بالستیک دست‌کم به ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد، یا حملات دریایی ماه‌ها زمان می‌برد، حملات سایبری می‌تواند تنها در ۳۰ میلی‌ثانیه انجام شود. ناتو تهدید کرده بود که هکرهایی که به اینگونه اعمال دست می زنند، تعقیب و مجازات خواهند شد.

آندرس​ فوگ راسموسن، دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در دومین روز نشست سران ناتو گفت: امروزه حملات سایبری علیه ساختارهایی بنیادی مانند نیروگاه​های اتمی، بانک​ها یا ادارات دولتی می​تواند بدون شلیک حتی گلوله​ای ضربه بزند و خسارت ببار آورد.

در سال ۲۰۰۷ کشور استونی، عضو پیمان ناتو مورد حملات سایبری شدیدی قرار گرفت. در حملات سایبری به نهادهای دولتی استونی نظام مالی این کشور فلج شد. در آن زمان گمان می​رفت که این حملات به دلیل تغییر محل یک مجسمه به یادگار مانده از دوران شوروی سابق انجام گرفته است. کارشناسان غربی رهبران روسیه را متهم کرده بودند که دست به چنین اقدامی زده​اند اما مقامات روسی به شدت آن را رد کردند.

نگرانی از حملات سایبری هکرهای روس به‌ویژه در میان کشورهای بالتیک و اروپای شرقی، اعضای سابق "پیمان ورشو" بیشتر شده است. این نگرانی با بالا گرفتن تنش میان غرب و روسیه بر سر اوکراین افزایش یافت.

راسموسن، دبیر کل ناتو در نخستین روز نشست سران ناتو به رئیس جمهور اوکراین وعده داد که این پیمان بر روی دفاع سایبری، پشتیبانی و ارتباطی و همچنین تجدید قوای نیروهای اوکراین کمک خواهد کرد.

انتهای پیام

کد N486314

وبگردی