آفتاب

باهنر: قبول دارم که الاح طلبان در پیروزی روحانی موثر بودند/ رئیس جمهورتشکیلات سیاسی گسترده ندارد

باهنر: قبول دارم که الاح طلبان در پیروزی روحانی موثر بودند/ رئیس جمهورتشکیلات سیاسی گسترده ندارد

تسنیم نوشت:

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر درجاهایی مجلس به دولت فشارهایی می آورد دولت از این باب تحلیل کند که مجلسی‌ها می‌دانند اجرا سخت است گفت: اما این نباید توقعی را بوجود بیاورد که مجلس صرفا باید دولت را تحسین کند.

محمدرضا باهنر با حضور در برنامه این هفته دیروز، امروز فردا که شب گذشته با حضور حجت‌الاسلام مجید انصاری، معاونت پارلمانی رئیس جمهوری و محمدرضا باهنر، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی به واکاوی «عملکرد یک ساله دولت و تعامل بین قوای مقننه و مجریه» پرداخت، رابطه مجلس با دولت یازدهم را تعاملی‌تر، منظبتانه‌ترو قانونمندتر دانست و تاکیدکرد: دولت همت خوبی در معرفی کابینه و تقدیم بودجه به مجلس داشت، دولت باید فرصت مناسبی را داشته باشد تا گره‌های کوری که زده شده را باز کند و نباید همه اشکالات را به گردن گذشته گذاشت و اگر مشکلی هم هست باید در عمل اصلاح شود.

وی افزود: رهبرمعظم انقلاب در دیداری فرمودند که درست است که فرصت‌ها مثل ابر بهار می‌گذرد اما دوران صدارت امیر کبیر هم سه سال و خرده‌ای بیشتر نبود، ولی کارهای بسیار زیادی انجام داد و این را باید در نظر داشت که می‌توان در همین فرصت کم هم کارهای زیادی کرد.

 

وی در ادامه اظهار داشت: برخی مواقع نگران تمرکز دولت بر یک مسئله‌ای که واجب هم هست می‌شویم چرا که باعث غفلت از موارد مهم دیگر می‌شود، به عنوان مثال گفتگوهای وزیر خارجه را گران‌سنگ و خوب می‌دانیم اما باید رصد هم در این مورد داشته باشیم لذا دولت باید با این رصدهای مجلسی‌ها  با حسن ظن برخورد کند.

باهنر همچنین با اشاره به اینکه در حوزه سلامت کارهای خوبی انجام شده اظهار داشت: اما نمونه حوزه سلامت که باید همین گونه خوب کار شود ۱۵ مورد دیگر داریم که نباید نسبت به آن‌ها غفلت شود.

باهنر در مورد دیدگاه نمایندگان در مطرح شدن استیضاح و سوال از وزاء در مجلس نیز گفت: در این مورد ضمن اینکه نمایندگان را به تسامح فرا می‌خوانیم به وزراء هم می‌گوییم که خیلی نازک نارنجی نباشند؛ لذا معتقدم برخی از تذکرها و سوال‌های مجلس کمک به دولت است.

نائب رئیس مجلس درپاسخ به این صحبت‌های انصاری اظهار داشت: با تمام بحث‌هایی که ایشان مطرح کردند معتقدم که طرح سوال از سوی نمایندگان امری ضروری و خوب است.

وی با اشاره به اینکه نمی‌توان از نماینده‌ای که نسبت به مردم حوزه انتخابیه خودش هم مسئول است و از مردم آن حوزه انتخابیه انتظار داشت که ملی فکر کنند، تصریح کرد: طبیعتا یک نماینده نمی‌تواند صرفا بخاطر اینکه یک طرح در منطقه دیگری پیگیری می‌شود از مطالبه ولی نعمتان خود چشم‌پوشی کند به علاوه باید در نظر داشت که خود این گفتگوها هم روشنگری تلقی می‌شود و تبیین مسائل است که هیچ اشکالی هم به آن وارد نیست.

باهنر در ادامه گفت: اگر نماینده مردم حرف مردم را مطرح نکند آن وقت مردمش می‌گویند نماینده ما خواب است لذا نمی‌توان از مردم توقع ملی فکرکردن داشته باشیم لذا باید خود این سوال‌ها را وظیفه نمایندگان تلقی کرد.

باهنر  درخاتمه با بیان اینکه لازم است  دقت بیشتری در واکاوی بحث‌های مطرح شده از سوی آقای انصاری صورت گیرد، گفت: معتقدم آقای روحانی همانی است که در دوران انتخابات گفته است، و شعارهای آقای روحانی شاید تبلیغات انتخاباتی بود اما ایشان همانی بود که می‌گفت.

وی با اشاره به اینکه آقای روحانی در نهایت احساس کرد که اصلاح‌طلبان در پیروزی ایشان نقش بیشتری داشتند تا اصولگرایان، تاکید کرد: این احساس ایشان هم کاملا درست بود و آن را تکذیب نمی‌کنم لذا اگر قرار باشد کسی وامدار افرادی باشد که به وی رای داده‌اند ایشان احساس کرد که وامدار اصلاح طلبان است.

نائب رئیس مجلس اضافه کرد: از طرفی آقای روحانی با توجه به شاکله‌ای که داشتند نیرویی ملی بود که کارهای ملی انجام می‌داد اما در مجموعه نیروهای سیاسی ایشان مشهورند به اینکه خیلی تشکیلات ندارند.

باهنر همچنین با بیان اینکه اگر بخواهیم در تقسیم‌بندی همین شاکله فعلی کشور بنگریم باید ببنیم در مدیران سطح بالا و وزرای آقای روحانی چند نفر هستند که در گذشته مشهور به اصولگرا بوده‌اند، افزود: علی‌رغم نقدهایی که به دولت سابق داشته‌ایم باید بپرسیم آیا در بین ۳۱ استاندار دولت قبلی یک نفر هم نبود که بتواند دراین دولت استاندار بماند؟

وی در همین زمینه افزود: کسانی بودند که آقای روحانی خیلی قبولشان دارند ودر حال حاضر درحد معاونت وزیر فعالیت می‌کند اما بالاخره سیستم اجازه نداد ایشان استاندار بماند بنابراین در استفاده از نیروها طبیعی بوده که آقای روحانی مدیون اصلاح‌طلبان بود و از آن‌ها استفاده کرده است.

نائب رئیس مجلس همچنین با اشاره به اینکه در ایران حزب نداریم و حداکثر پست‌های سیاسی کشور هم حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ پست است، ابراز تاسف کرد: نمی‌دانم این چه داستانی است که هر کس بر سرکار می‌آید متصدی این ۲۰۰ پست را عوض می‌کند و این رویه به سمت پائین تاجائی ادامه می‌یابد که طی ۴ سال حدود ۳۰ هزار نفر در پست‌های کشور تغییر می‌کنند، این درحالی است که درکشورهای دیگر حداکثر یک وزیر تغییر می‌کند چرا که سایر کارمندان و مدیران دولت را بروکرات و غیر سیاسی می‌دانند.

وی در ادامه ضمن بیان اینکه مقایسه‌ای قبول دارد که دولت روحانی کمتر از دولت احمدی نژاد تغییرات در سطح مدیرانش ایجاد کرد، گفت: ولی انتظاری که از خرد و تدبیر و اعتدال داشتیم برآورده نشد.

باهنر همچنین در خاتمه گفت: فتنه مسئله‌ای کاملا روشن است، و اینکه بخواهیم درموردش از قانون و استعلام اطلاعاتی دم بزنیم، حرفی نیست اما باید بدانیم که سران فتنه دو نفر بیشتر نیستند و باید در مورد آن‌ها موضع‌گیری صریحی شده باشد.

 

17503

کد N471915

وبگردی