آفتاب

رایزنی مقامات بلندپایه چین و ویتنام برای پایان چهار ماه تنش

رایزنی مقامات بلندپایه چین و ویتنام برای پایان چهار ماه تنش

پکن - ایرنا - ˈشی جین پینگˈ رییس جمهور چین در گفت وگو با فرستاده ویژه ویتنام برای حل اختلافات دو کشور خواستار بازسازی مناسبات پکن - هانوی شد که از اردیبهشت ماه سال جاری تیره شده است.

به گزارش ایرنا، ˈلو هنگ آنهˈ عضو دفتر سیاسی حزب کمونیست ویتنام برای مذاکره با مقامات چین و ممانعت از تکرار وقایعی که اخیرا در مناسبات با چین اتفاق افتاده است از روز سه شنبه در پکن بسر می برد.

مذاکرات خرداد ماه ˈیانگ جیه چیˈ عضو شورای دولتی و رایزن عالی سیاسی و امنیتی چین با نخست وزیر و وزیر امور خارجه ویتنام برای حل اختلافات و تنش های دو کشور با شکست مواجه شده بود.

رسانه های چین روز پنجشنبه اعلام کردند رییس جمهور این کشور و فرستاده ویژه ویتنام برای جلوگیری از اقداماتی که ممکن است برسر اختلاف پکن و هانوی در مورد مالکیت بخش هایی از دریای چین جنوبی به بدترشدن وضعیت مناسبات منجر شود به توافق رسیدند.

رییس جمهور چین گفت که روابط دو جانبه این کشور با ویتنام هر چند طی سال های اخیر رو به توسعه رفته اما به تازگی تحت تاثیر قرار گرفته است.

وی گفت که جامعه بین المللی و مردم دو کشور به بحران اخیر توجه زیادی دارند.

اختلافات چین و ویتنام از اوایل ماه مه (اردیبهشت ماه) با نصب دکل حفاری چاه نفت چین در منطقه ای نزدیک به جزایر پاراسل که چین آن را ˈشی شاˈ می نامد و مورد مناقشه دو کشور است، تشدید شد.

شهرهای ویتنام بدنبال این بحران اوایل خردادماه شاهد شورش بر علیه شرکت ها و موسسات چینی بود که در این کشور فعالیت می کردند و براثر این تظاهرات ضد چینی 20 کارخانه به آتش کشیده شد، پنج نفر از اتباع چین کشته و دستکم 100 نفر مصدوم شدند.

چهار هزار کارگر چینی نیز پس از تشدید تنش در مناسبات ویتنام را ترک کردند و یک هزار و 100 شرکت تحت تاثیر این مناسبات قرار گرفت.

ویتنام پیش از سفر فرستاده ویژه این کشور به پکن برای ترمیم مناسبات دو کشور از کشته شدن و جراحت برخی از کارگران چینی در حوادث ویتنام ابراز تاسف کرد. انجمن دوستی ویتنام و چین نیز قرار است تیمی برای دیدار و دلجویی از خانواده قربانیان به چین اعزام کند.

چین نیز از تصمیم هانوی برای جبران صدمات وارده به خانواده قربانیان تظاهرات ضد چینی در ویتنام استقبال کرده است.

چین با ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان بر سر مالکیت بخش هایی از دریای چین جنوبی اختلاف دارد و مدعی مالکیت حدود 90 درصد از دریای غنی از انرژی چین جنوبی است .

اختلاف ماه های گذشته چین و ویتنام مناسبات دو کشور را به کمترین سطح پس از جنگ مرزی در سال 1979 میلادی تنزل داده بود.

آساق**1611
کد N470177

وبگردی