آفتاب

نظر وزیر کشور در مورد سه عنصر تنش‌زا و بیکاری دانش آموختگان

نظر وزیر کشور در مورد سه عنصر تنش‌زا و بیکاری دانش آموختگان

فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی کوثر برای فرماندهان و مدیران این نیرو اظهار کرد: توسعه مدیریت و ارتقا سطح دانش مدیران مهمترین هدف برگزاری این دوره‌ها به شمار می‌رود.

به گزارش سرویس «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سردار دکتر اسماعیل احمدی مقدم که در کارگاه بسوی برنامه ششم ناجا سخن می‌گفت، افزود: امسال دوازدهمین سال برگزاری دوره کوثر با شرکت فرماندهان سطح یک ناجا اعم از معاونین، روسای پلیس‌ها، فرماندهان استان‌ها و یگان‌های مستقل و مسولان رده اول حفاظت و عقیدتی سیاسی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برگزاری این دوره در سال 93 مقدمه‌ای است برای ورود به برنامه ششم تا جهت گیری‌ها، اهداف و سیاست‌های ناجا در این برنامه بصورت کلان تصویرسازی شده و شکل گیرد، اضافه کرد: نیروی انتظامی باید بتواند، برنامه‌های خود را به صورت آگاهانه و هدفمندانه در درون بخش دفاع و امنیت برنامه ششم توسعه جای دهد.

احمدی مقدم بابیان اینکه با نگاهی به گذر زمان، ناجا در میانه‌ برنامه اول توسعه ادغام شده و به علت عدم شکل گیری ساختاری منظم در برنامه دوم توسعه مغفول واقع شد تصریح کرد: نیروی انتظامی برای اولین بار توانست برای برنامه سوم توسعه برنامه ریزی کند که این سبب آثار مثبتی برای سازمان گردید که می توان از این دوره با نام دوره تثبیت نیروی انتظامی نام برد و این آغاز یک امیدواری در مسئولان جامعه بود که ناجا می‌تواند در ساختار جدید وظایف خود را به نحو احسن انجام دهد.

وی با بیان اینکه برنامه چهارم توسعه در زمان فرماندهی سردار قالیباف تنظیم شد، خاطرنشان کرد: این جانب نسبت به انجام کامل آن متعهد شدم و با برآوردهای صورت گرفته در بخش‌هایی از برنامه، پیشرفت 130 درصدی بدست آمد. با بررسی کلی اقدامات انجام شده می‌توان گفت که برنامه چهارم توسعه در ناجا موفقیت 80 تا 90 درصدی داشته است.

وی در ادامه سخنان خود گفت: در این دوره تلاش کردیم برنامه‌ها بصورت کارگاهی، عملی، آموزشی و مشارکتی با شرکت صاحب نظران و متولیان امر برگزار شود تا سیاستها، اهداف و رویکردهای اساسی برنامه ششم تهیه و تنظیم شود و در میانه راه نیاز به اصلاحات نباشد.

فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی کوثر برای فرماندهان و مدیران این نیرو اظهار کرد: توسعه مدیریت و ارتقا سطح دانش مدیران به عنوان سکانداران و پیشتازان این حرکت، مهمترین هدف برگزاری این دوره‌ها به شمار می‌رود.

همچنین دکتر «عبدالرضا رحمانی فضلی» امروز در «کارگاه به سوی برنامه ششم ناجا» گفت: ما در شرایط خاصی قرار داریم و باید تلاش کنیم از این شرایط به نفع خود استفاده کنیم و این امکان ندارد مگراینکه با برنامه حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه قبل از انقلاب برنامه هفت گانه و بعد از انقلاب تا اینجا برنامه پنج گانه را داشته‌ایم و هم اکنون در مسیر برنامه ششم هستیم، هرچند این برنامه‌ها در کشور ما هیچ وقت کامل اجرا نشده است. امیدوارم برنامه ششم با همت و اراده قوی مسئولان، برنامه ریزی و لطف خداوند، یک برنامه واقعی باشد، یادآور شد: برنامه‌های ناجا قطعا باید با برنامه ششم کشور همسویی داشته باشد و ما چون جزئی از کل هستیم نمی‌توانیم مسیری را برویم که آن مسیر برخلاف مسیر کل باشد. آنچه که مسلم است یکی از اهداف کلان برنامه ششم با توجه به ضروریات کنونی جامعه ما و نام گذاری که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) دهه پیش رو را برای ما انجام دادند و آن را دهه عدالت و پیشرفت نام نهادند حتما یکی از محورهای کلان برنامه توسعه باید باشد.

رحمانی فضلی، یکی از اهداف کلان برنامه ششم را نقش امنیت در برقراری توسعه دانست و اظهار کرد: وقتی شرایط را تحلیل می کنیم در می یابیم که سه عنصر وقتی جمع شوند، به تنش و در نهایت به ناامنی می‌انجامند، یکی از آن عناصر «نارضایتی اجتماعی» است یعنی مردم ناراضی باشند و عنصر بعدی «ضعف حکومت مرکزی» و سوم که تعیین کننده در تنش‌ها و چالش‌ها است «دخالت بیگانگان» است که هم اکنون این عامل بسیار قوی می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه سرزمین جمهوری اسلامی ایران محل انتشار اعتقادات و تفکرات و ارزشهای انقلابی و دینی شده است، افزود: ما به صورت تاریخی عقب ماندگی‌های بسیار زیادی داریم چرا که وقتی غرب به سوی سرمایه گذاری صنعت و پیشرفتهای بشری در حرکت بود، شاهان ما حرمسراهای خود را افزایش می‌دادند و و کشور ما را دارای اختلافات درونی زیادی کرده بودند.

وزیر کشور یادآور شد: عدم توازنی که ما در حوزه امکانات با آن مواجه هستیم می‌تواند باعث پراکندگی و تراکم جمعیت شود که این خود باعث پیشرفت در حوزه سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی در مناطق پرجمعیت و یا بالعکس عدم پیشرفت در مناطق کم جمعیت می‌باشد. بیش از یک چهارم فعالیتهای اقتصادی در مناطق پرجمعیت کشور است مانند غرب، شمال غرب و قسمتی از مرکز که به تبع آن این مناطق دارای جمعیت زیادی از کل کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

به گفته دکتر رحمانی فضلی، تجمیع فعالیت و منابع مالی، منجر به افزایش جمعیت در آن مناطق خواهد شد و ما باید این شکافها و عدم توازن ها را در کشور از بین ببریم.

حاشیه نشینی مشکل کشور

وی ادامه داد: یکی از مشکلات کشور حاشیه نشینی است مانند شهر مقدس مشهد که یک میلیون و یا زاهدان که 250 هزار نفر حاشیه نشین دارد، همینطور در اهواز و تهران و شهر کرج که نصف جمعیت، حاشیه نشین هستند. نتیجه این نوع برنامه ریزی بیکاری است و ما در این چند سال اخیر بیش از 600 تا 700 میلیارد دلار به کشور تزریق کرده‌ایم اما رشد 5- و بهره وری 8.1- را داریم اما آن نیز به آن علت بوده که اساس کار ما برنامه ریزی متمرکز و بخشی بوده است و مردم را نیز به مشارکت دعوت نکرده ایم و به مناطقی که دارای ظرفیت اقتصادی بوده اند اهمیت نداده ایم مانند بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان که تا 100 میلیون تن در سال ظرفیت تجارت واردات و صادرات را دارد که هم اکنون تنها 5.2 میلیون تن آن صادر می‌شود که اگر این ظرفیت حتی تا 50 میلیون تن نیز افزایش پیدا می کرد نرخ بیکاری در استان بسیار پایین آمده و رشد اقتصادی در حد مطلوب قرار می گرفت.

بیکاری 43 درصد از دانش آموختگان

بیکاری، حاشیه نشینی و بحران آب سه عنصرتنش زا

رحمانی فضلی تصریح کرد: بیکاری 43 درصد دانش آموختگان دانشگاه‌ها و 12 تا 13 درصد بیکاری عمومی از آثار عدم توجه به مناطق و مشارکت های مردمی است. بنده به عنوان وزیرکشور و رئیس شورای امنیت می گویم که سه عنصر تنش زا، بیکاری، حاشیه نشینی و بحران آب است.

رئیس شورای امنیت، با تاکید براینکه نیروی انتظامی باید در همه حوزه‌ها امنیت را تزریق کند و نباید امنیت را به عنوان عنصری مستقل در کنار بقیه عناصر ببیند، خاطرنشان کرد: ما باید خود را آماده کنیم که بتوانیم در شرایط مطلوب، امنیت پایدار و متوازن در جهت توسعه پایدار و متوازن ایجاد کنیم.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران، امروز از نظر سیاسی، بین المللی و منطقه ای مورد توجه جهانیان و دنیا هست، افزود: چرا که از نظر جهانیان هر اتفاقی در کشورهای اطراف می افتد یا محورشان ایران است یا از ایران الگو گرفته و متاثر از ما هستند.

به گزارش ایسنا، همچنین دکتر محمد باقر نوبخت در «کارگاه به سوی برنامه ششم ناجا» گفت: بنده به عنوان معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهور از این اقدام به هنگام مدیران عالی ناجا برای تدوین برنامه ششم که نوعی حرکت به سمت برنامه ریزی قبل از این که زمان از دست برود تشکر می کنم.

وی افزود: از آنجایی که برنامه ششم به عنوان سومین برنامه‌ای که در دوره بیست ساله 1384 تا 1404 طی سالهای 1395 تا 1399 باید به انجام برسد از یک سو ما دو برنامه پیشین را در اختیار داریم و از سوی دیگر، برنامه دیگری را باید داشته باشیم تا در کنار آنها بتوانیم به اهداف راهبردی در سند چشم انداز بیست ساله دست پیدا کنیم.

نوبخت، بر آمایش کشوری تاکید کرد و گفت: با این آمایش از یک جهت، بی تعادلیها و از سویی مزیتهایی را که بتواند رشدهای تزایدی و انفجاری بدهد را از بین ببریم و در راستای روزآمد کردن آنها اقداماتی انجام داده‌ایم و کشور را به 9 منطقه تقسیم کرده‌ایم که منطقه یک مربوط به گیلان و مازندران و گلستان و منطقه 9 مربوط به خراسان شمالی، جنوبی و رضوی است و معتقدیم که باید در هر منطقه، تحولی اتفاق بیفتد که جهتی داشته باشد.

وی ادامه داد: چند منطقه را در برنامه ششم داریم یکی طراحی و توسعه سواحل مکران، سامانه محورهای ترانزیتی و محور شرق است و دیگری تغییرات اقلیمی و مدیریت منابع آب است که مدیریت اخیر را آغاز کرده‌ایم.

نوبخت، تصریح کرد: ما سیاستهای کلی را به عنوان مبنا خواهیم داشت و زمان بندی ما نیز به این ترتیب است و فرآیند تهیه برنامه را آغاز کرده‌ایم و تشکیل ستاد و تهیه گزارشات اولیه را نیز انجام داده‌ایم، تصویب نظام تدوین برنامه در ستاد تنظیم برنامه نیز محقق شده است.

معاون نظارت و برنامه ریزی رئیس جمهور یادآور شد: برخی از این سیاستها و راهبردها برای نیروی انتظامی آشنا است نیروی انتظامی می‌توانند ایده‌های تکمیلی به دولت بدهد.

وی تاکید کرد: جامعه امنیت و نظم خود را از فعالیتها و ایثارگریهای شبانه روزی نیروی انتظامی دارد.

نوبخت، سیاستهای کلی را شامل گسترش روابط و مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با دولتهای غیر متخاصم و مقابله با قدرت های سلطه جو، مبارزه با تروریسم، افراط گرایی و خشونت، ارتقاء توانمندیهای دفاعی و قدرت بازدارندگی به منظور دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی، اهتمام به حضور نیروهای مردمی در امنیت و دفاع از کشور، تحکیم و ارتقاء امنیت پایدار و فراگیر با تاکید بر اولویت کلان شهرها، استقرار امنیت پایدار در مناطق مرزی با تاکید بر توسعه اشراف اطلاعاتی هوشمند و هدفمند، تقویت و تعادل موثر دستگاههای اطلاعاتی، انتظامی و قضایی و هماهنگی بین آنها، ارتقاء ایمنی و انضباط اجتماعی در عبور و مرور و حمل و نقل جاده‌ای، توسعه نظم و امنیت عمومی و پیشگیری و مقابله موثر با جرائم و مفاسد اجتماعی، برشمرد.

وی افزود: البته بسیاری از آنها در برنامه ششم آورده شده که به عنوان برنامه عملیاتی برای آنها پیش بینی کرده‌ایم.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی رئیس جمهور اظهار کرد: در این بخش می‌خواهیم برنامه‌های عملیاتی را انجام بدهیم و از نیروی انتظامی می‌خواهم یک عضو به عنوان نماینده در ستاد برنامه داشته باشند که بتوانیم با یک همکاری دو جانبه پیش برویم.

انتهای پیام

کد N448686

وبگردی