آفتاب

کوثری: تیم مذاکره کننده فعلی زحمات زیادی کشیده اند اما دستاوردها با قبل تفاوتی نداشته است

کوثری: تیم مذاکره کننده فعلی زحمات زیادی کشیده اند اما دستاوردها با قبل تفاوتی نداشته است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است: تیم قبلی در جهت غنی سازی 20 درصدی تلاش کرد و تیم فعلی در جهت رفع تحریم ها حرکت می کند و تنها خلق و خوی آن ها با هم متفاوت است

اسماعیل کوثری درگفت و گو با خبرآنلاین در خصوص ارزیابی از روند مذاکرات هسته ای وین6 گفت: گفته ها فرق می کند و خبرها یا اظهار نظرها یا نتایجی که در مذاکره در جهت ثبت در توافق نامه اعلام می شود تقریبا با درصدی اختلاف نظرات است.
نماینده مردم تهران و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی افزود: در این مذاکرات نکته مهم این است که دو طرف می گویند می خواهند به یک نتیجه ای برسند اما هر موقع که این موضوع مطرح می شود باز می گویند که کار بسیار سخت است و لذا به نظر می رسد که شاید به نتایج کلی رسیده باشند اما به صورت جزء به جزء به توافق نرسیده باشند.
وی افزود: مثلا اینکه ایران غنی سازی داشته باشد این حرف را از همان اول هم که می گفتند اما اینکه تعداد سانتریفیوژها چند عدد باید باشد ویا باید از کدام نسل باشد، یا مدت زمان تحریم ها، اینکه می گویند لغو می کنیم و این لغو کردن را یک ساله یا شش ماهه لغو می کنند و یا می گویند 10 ساله و 20 ساله و اینها متفاوت هستند و اگر زمان دقیق را بکار نبرند مشخص است که کار اشکال دارد.
کوثری با تاکید بر این که به یک نتیجه کلی در توافقات کلی دست پیدا کرده گفت:به نظر می رسد که توافقات فعلی در حد همان توافقات به صورت کلی است و رسیدن به توافقات به صورت جزء به جزء بعید است که بتوانند به نتیجه برسند.
وی در خصوص نکات مثبت و توانمندی های تیم مذاکره کننده فعلی نیز تصریح کرد: در جمع بندی کلی تیم مذاکره کننده زحمت کشیده است اما اینکه بخواهیم بگوییم بتواند معجزه کند این چنین نیست. تیم قبلی شاخصه های خود را داشت و این تیم هم شاخصه های خود را دارد. تیم مذاکره کننده قبلی موقعیتش در یک پروسه از زمان بود و اینجا هم پروسه دیگری است که نمی توانیم آن ها را با هم مقایسه کنیم. آنجا تیم مذاکره کننده توانست به 20 درصد برسد اما اینجا 20 درصد را هم از دست داده اند اما از سوی دیگر در این تیم جدید می خواهند بحث تحریم رابردارند و آنجا چون به 20 درصد رسیدند تحریم شدیم.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اگر شاخصه های زبان است، بحث اطلاعات است، نه دو تیم تفاوتی ندارند بلکه خلق و خوها فرق می کند. شاخصه تیم قبلی این بود که به صورت محکم و انقلابی کار را دنبال می کرد و خلق و خوی این تیم این است که تحریم ها را بردارند، اما بحث این است که طرف مقابل هم چطورموقعیتی است. حتی اگر نقطه مقابل آدم خبیث است یعنی آمریکا و انگلیس و فرانسه و... این کشورها چه در موقع تحریم کردن، تحریم را شدت می بخشیدند و چه اکنون که می گویند تحریم باید مدت دار باشد هردو نشاندهنده خباثت آمریکا و صهیونیست ها است.
نماینده مردم تهران درمجلس شورای اسلامی افزود: این تیم مذاکره کننده به نتیجه ای نرسیده اند که بخواهیم شاخصش را بیان کنیم بلکه باید ببینیم در توافق نامه چه ثبت می شود و نتیجه نهایی چیست تا در مورد آن بتوانیم قضاوت کنیم.

/2727

کد N400237

وبگردی