آفتاب

دیدار پرشور و صمیمی روحانی با ایرانیان مقیم ترکیه

دیدار پرشور و صمیمی روحانی با ایرانیان مقیم ترکیه

دکترˈ حسن روحانیˈ رییس جمهوری اسلامی ایران دومین روز سفر رسمی خود به ترکیه با ایرانیان مقیم این کشور دیدار کرد که این دیدار در فضایی پرشور و بسیار صمیمی برگزار شد.

به گزارش ایرنا، روحانی فردای یک روز کاری بسیار پر فشرده در مذاکرات دوجانبه با همتای خود ˈعبدالله گلˈ ، دو دیدار با نخست وزیر ترکیه ، شرکت در نخستین نشست شورای عالی همکاری های راهبردی ایران و ترکیه و شرکت در ضیافت رییس جمهوری ترکیه ، امروز در هتل شرایتون آنکارا با ایرانیان مقیم ترکیه که از شهرهای مختلف در این محل جمع شده بودند ، دیدار و گفت وگو کرد.

در این نشست ˈمحمد جواد ظریفˈ وزیر خارجه و ˈمحمد نهاوندیانˈ رییس دفتر رییس جمهوری و ˈعلیرضا بیکدلیˈ سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا، روحانی را همراهی کردند.


این مراسم با نواختن سرود جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد و سپس دانش آموزان مجتمع آموزشی 22 بهمن آنکارا سرودی را به مناسبت حضور روحانی در آنکارا خواندند که رییس جمهوری کشورمان با حضور در جمع دانش آموزان از آنان تقدیر کرد.


سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه نیز در سخنانی در این مراسم با یادآوری اینکه روحانی به عنوان نخستین رییس جمهوری ایران در 18 سال اخیر به آنکارا سفر رسمی کرده است ، گزارشی از وضعیت و موقعیت ایرانیان در ترکیه ارائه کرد.


وی گفت: در دوره اخیر شمار دانشجویان ایرانی در ترکیه به 5 هزار نفر رسیده است.


بیکدلی همچنین درخواست های دانشجویان ایرانی اعم از تسهیلات ارزی، تسریع در ارزشیابی مدارک تحصیلی، کاهش الزام حضور دانشجویان دوره دکتری در ترکیه و مساعدت ها و همکاریهای بیشتر وزارت علوم و وزارت بهداشت و آموزش پزشکی کشورمان در اعتبار سنجی از دانشگاههای ترکیه و توسعه دادن امکانات ترجیحی دانشجویان در ورود به دانشگاه های ترکیه را برشمرد.


سفیر ایران در ترکیه سپس دو نفر از ایرانیان را به نمایندگی از ایرانیان آنکارا و استانبول برای سخنرانی معرفی کرد که ˈ حسین حاتمی ˈ و ˈ ولی باوفا ˈ هر کدام برای دقایقی سخن گفتند.


حاتمی استاد ایرانی تبار که از اساتید برجسته حقوق دانشگاه استانبول و نویسنده ای شهیر در جامعه ترکیه شناخته می شود، با اشاره به ماجرای مهاجرتش به ترکیه گفت: پدرش در جنگ جهانی اول به ترکیه مهاجرت کرده و او نیز در استانبول متولد شده ولی به علت علاقه خاصی که به زبان و ادبیات فارسی داشته با سعی و کوشش خود این زبان شیوا را آموخته است.


وی که در نزد ایرانیان مقیم ترکیه از محبوبیت خاصی برخوردار است با تاکید بر لزوم اتحاد و همبستگی هرچه بیشتر دو ملت ایران و ترکیه و حساسیت آنها در جلوگیری از دسیسه دشمنان برای ایجاد نفاق و تفرقه بین دوکشور ، ابراز امیدواری کرد با حضور رییس جمهوری که دولت خودرا به درستی دولت تدبیر وامید نامیده است، روابط دولت و ملت ایران و ترکیه شاهد شکوفایی بیشتری شود.


باوفا پزشک ایرانی متخص قلب و عروق و موسس انجمن پزشکان ایرانی در آنکارا نیز طی سخنانی ضمن خیرمقدم به رییس جمهوری و اشاره به تلاش هایی که برای سازماندهی و نهادینه کردن ایرانیان در ترکیه با تشکیل نهادهایی چون انجمن دانشجویان، پزشکان و کارآفرینان ایرانی و لزوم تسهیل در برقراری ارتباط پویای ایرانیان با میهن اسلامی به برخی از مشکلاتی که ایرانیان مقیم ترکیه به هنگام سفر به ایران در مبادی ورودی کشورمان نیز اشاره کرد.


وی گفت: اخذ عوارض خروجی از ایرانیان مقیم که تاکنون مطرح نبوده است، مشکلات عدیده ای در مبادی خروجی از کشورمان برای ایرانیان مقیم و دانشجویان ایرانی ایجاد کرده است.


در ادامه این مراسم رییس جمهوری سخنان مبسوطی را که خطاب به ایرانیان داشت.


روحانی گفت: باید دریای بیکران مردم ایران را باور کرده و بپذیریم صاحب واقعی ایران آنان هستند.


دکتر روحانی در سخنان خود در پاسخ به تقاضاهای مطرح شده توسط دانشجویان و این پزشک ایرانی گفت: همین جا به وزیر خارجه و رییس دفتر خود دستور می دهد تا به این تقاضاها بطور جدی رسیدگی شود.


این برخورد رییس جمهوری در واکنش سریع به خواسته های ایرانیان با شور و هیجان خاصی روبرو شد و حاضران به تشویق وی پرداختند.


روحانی بابیان اینکه تمام ایرانیان خارج از کشور، سفیران ایران در بیرون از مرز و بوم خودمان هستند، اظهار داشت : ایرانیان هر جا که هستند پرچمدار فرهنگ، تمدن و اخلاق ایرانی در میان جامعه جدیدی هستند که آنجا زندگی می کنند.


رییس جمهوری با اشاره به تشکیل نخستین شورای روابط راهبردی ایران و ترکیه و سفرش به آنکارا در صدر یک هیات عالیرتبه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ،گفت: تشکیل این شورا گام مهمی در روابط دو کشور است و اگر چه فاصله زیادی تا نقطه مطلوب وجود دارد اما برگزاری این نشست و تصمیمات آن، حرکت خوبی برای گام برداشتن به سوی اهداف توسعه دو کشور است.


دکتر روحانی اظهارداشت: رساندن رقم مبادلات سالانه ایران و ترکیه به 30 میلیارد دلار، تحرک بیشتر بخش خصوصی را می طلبد.


رییس جمهوری با تاکید بر اینکه دوران دولت سالاری حداقل در بخش اقتصاد به سر آمده، گفت: امروز اقتصاد ترکیه با واگذاری تصدی گری ها به بخش خصوصی در مسیر صحیحی حرکت می کند و ما نیز باید برای نجات اقتصاد کشور به بخش خصوصی میدان دهیم و فعالان بخش خصوصی نیز باید احساس مسوولیت کرده و به شکلی شایسته وارد میدان شوند.


رییس جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه طبیعی است که افزایش نقش آفرینی بخش خصوصی در اقتصاد با ریسک همراه باشد، افزود: با این حال ایرانیان خارج از کشور و از جمله ایرانیان مقیم ترکیه نباید دیگر خود را صرفا یک واسطه تجاری بدانند بلکه باید به سمت سرمایه گذاری، انتقال تکنولوژی، راههای تامین مالی پروژه ها، کشف بازارهای جدید و کمک به ایجاد بازارهای مکمل، حرکت کنند.


رییس جمهوری گفت: دولت ها نیز باید زمینه را برای رشد روابط اقتصادی دوجانبه با تکیه بر بخش خصوصی دو طرف آماده کنند.


دکتر روحانی که اظهاراتش با تشویق های پی درپی ایرانیان مقیم ترکیه توام بود، افزود: دولت ها متولی خوبی برای بخش های اقتصادی و فرهنگی نیستند . البته وقتی این حرف را درباره فرهنگ در ایران بیان می کنیم، عده ای از همه طرف فریاد می کشند؛ البته شاید بنده فرهنگ را طور دیگری معنا می کنم، فرهنگ یعنی همان چیزی که مردم با آن زندگی می کنند و متعلق به مردم است.


رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: البته دولت باید در بخش هایی، از فعالیت های فرهنگی حمایت و زمینه را برای تولید کالای فرهنگی مهیا کند اما یک دیوان شعر خوب، هرگز به سفارش دولت و با صرف هر میزان پول تولید نخواهد شد.


رییس جمهوری با تاکید بر اینکه باید دریای بیکران مردم را باور کنیم، تصریح کرد: این شما ایرانیان مقیم ترکیه هستید که باید روابط دو کشور را بسازید چنانکه روابط دو ملت را می سازید. مردم ترکیه، ایران را از دریچه رفتار و کردار شما می شناسند و صفحه تلویزیون قادر نیست ایران را به تنهایی معرفی کند.


دکتر روحانی با بیان اینکه این شما هستید که می توانید طراحی ها علیه وجهه ایران را خنثی کنید، اظهارداشت: شما سفیران اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران هستید.


رییس جمهوری با تاکید بر اینکه از نظر دولت تدبیر و امید بین ایرانیان خارج و داخل از نظر حقوق شهروندی ایران، هیچ تفاوتی وجود ندارد، گفت: همه نمایندگان دولت ایران که به ایرانیان مقیم خارج، خدمات ارایه می کنند باید نگاهشان در وهله اول خدمت محور و در مرحله بعدی فرصت محور باشد.


روحانی افزود: همه ایرانیان در روز سختی، پناهگاه خود را دفاتر دولتی ایران در خارج می دانند و رفتار نمایندگان دولت ایران در خارج از کشور باید به گونه ای باشد که ایرانیان مقیم خارج، هیچ گاه احساس بی پناهی و تنهایی نکنند و هرگاه در تنگنا قرار گرفتند پناهگاه خود را آن جایی بدانند که پرچم ایران در آنجا در اهتزاز است.


رییس جمهوری در تشریح رویکرد فرصت محوری گفت: ایرانیان خارج از کشور در هر کجایی که هستند باید به مثابه یک فرصت دیده شوند و صرف نظر از عده اندکی که ایران را نشناخته و ارتباطشان را با وطن خود قطع کرده اند، باید از فرصت حضور ایرانیان در خارج از کشور بهره ببریم و موضوع دوبرابر نمودن میزان مبادلات تجاری ایران و ترکیه، بدون همت ایرانیان مقیم خارج از کشور و بخش خصوصی داخل کشور، غیرممکن است.


رییس جمهوری که اظهاراتش با تشویق حاضران همراه بود، گفت: اگر بتوانیم برای شما کاری کنیم و خدمتی ارایه دهیم وظیفه ماست و منتی بر کسی نداریم؛ چرا که شما و همه ملت ایران، ولی نعمت های ما هستید.


دکترروحانی در پایان سخنان خود تصریح کرد: بیایید همه دست به دست هم دهیم تا ایران را در رشد علم و فناوری ها پیشتاز سازیم و این مهم از دست مردم ایران بر می آید.


به دنبال این نشست که در جوی بسیار صمیمی و پر شور برگزار شد، رییس جمهوری عازم اتحادیه اتاق ها وبورس های ترکیه شد تا در نشست مجمع کار ایران و ترکیه شرکت کند.


رییس جمهوری بعداز ظهر امروز سه شنبه آنکارا را به قصد تهران ترک کرد.
کد N329644

وبگردی