آفتاب

برگزاری سی‌وهفتمین نشست رژیم حقوقی دریای خزر 21 خرداد در تهران

برگزاری سی‌وهفتمین نشست رژیم حقوقی دریای خزر 21 خرداد در تهران

سی و هفتمین نشست رژیم حقوقی دریای خزر 21 خردادماه در تهران آغاز به کار می‌کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سی و هفتمین نشست رژیم حقوقی دریای خزر 21 و 22 خرداد ماه(11 و 12 ژوئن) در تهران برگزار می شود.

معاونان وزیر امور خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای ساحلی دریای خزر برای شرکت در این نشست به تهران سفر می کنند.

ایگور برادچیکوف، نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور دریای خزر نیز 20 خرداد عازم تهران خواهد شد.

ابراهیم رحیم پور، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه و نماینده ویژه رییس جمهور کشورمان در امور دریای خزر در این نشست به همراه نمایندگان روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان آخرین موضوعات مربوط به کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر را بررسی و مفاد آن را برای ارائه به اجلاس سران کشورهای عضو که قرار است پاییز سال جاری در آستراخان روسیه برگزار شود، آماده خواهند کرد.

کار بر روی پیش نویس کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر و بیانیه پایانی درباره اصول همکاری کشورها در دستور کار اجلاس گروه کاری کشورهای ساحلی خزر در تهران، قرار دارد.

سی و ششمین نشست کارشناسان در عشق آباد و سی و پنجمین نشست معاونین وزاری خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر نیز در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شده بود.

وزیران خارجه پنج کشور ساحلی 2 اردیبهشت ماه برای بررسی مفاد توافقنامه اجلاس سران در مسکو گرد هم آمدند.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در پایان نشست وزیران خارجه کشورهای ساحلی خزر در مسکو گفت: کشورها درباره ضرورت تلاش مشترک بین خود برای این دریا تاکید دارند. این که با توجه به اصل انصاف با یکدیگر توافق کنند.

او افزود: با توجه به این که این جلسه‌ای مقدماتی برای اجلاس سران در آستراخان بود توافقات خوبی در بیانیه و اعلامیه کشورها داشتیم. برخی موارد باقی مانده است که در نشست کارشناسی و نمایندگان ویژه که در تهران خواهد بود و بعد در نشست آستراخان در آستانه‌ی اجلاس سران بررسی می‌شود. درباره رسیدن به راه‌حل درباره نکاتی که هنور توافق حاصل نشده، تفاهم‌های خوبی صورت گرفت. از جمله درباره همکاری کشورها در دریای خزر در زمینه زیست محیطی، حفاظت از منابع زنده دریای خزر و حفظ امنیت و ثبات در این دریا و جلوگیری از حضور بیگانگان تصمیم‌گیری‌های خوبی شد که امیدواریم زمینه همکاری بیش‌تر باشد.

ظریف گفت: جلسه در حدی که توقع می‌رفت و شاید بهتر از آن چه که پیش‌بینی می‌شد، بود. درباره حذف برخی از موارد اختلاف و رسیدن به راه‌حل درباره برخی مواردی که هنوز توافق حاصل نشده بود تفاهم‌های خوبی صورت گرفت.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: در این نشست هم بحث‌های دو جانبه با وزیران و هم در بخش‌های مشترک با 5 کشور درباره موضوعات مختلفی که منطقه ما با آن دست به گریبان است صحبت کردیم که در بسیاری از آن‌ها مواضع و دیدگاه‌های نزدیک به یکدیگر داریم.

وی گفت: هدف اصلی ما آماده کردن زمینه برای همکاری هماهنگ در یک پهنه آبی منحصر به فرد است که این پنج کشور را به هم وصل کرده و در طول تاریخ دریای همکاری و صلح بوده و امیدواریم با نشست سران در آستراخان این همکاری تقویت شود و ادامه یابد.

انتهای پیام

کد N326114

وبگردی