آفتاب
اراکی:

توطئه تکفیر و فتنه مذهبی به همه مسلمانان آسیب می‌رساند

توطئه تکفیر و فتنه مذهبی به همه مسلمانان آسیب می‌رساند

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به گسترش جنبش‌های تقریب بین مذاهب در جهان گفت: تاثیر تقریب در جهان با آگاهی و هوشیاری نخبگان و عامه مسلمانان نسبت به اهمیت وحدت اسلامی، نمود عینی یافته است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به گسترش جنبش‌های تقریب بین مذاهب در جهان گفت: تاثیر تقریب در جهان با آگاهی و هوشیاری نخبگان و عامه مسلمانان نسبت به اهمیت وحدت اسلامی، نمود عینی یافته است.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آیت‌الله محسن اراکی در گفت‌وگو با شبکه "المیادین" درباره نقش این مجمع در گسترش فعالیت‌های تقریبی اظهار کرد: مجمع تقریب در 3 زمینه، فعالیت‌های خود را سامان داده است؛ اول آگاه سازی عامه مردم و تعمیم خطابه‌های تقریبی. در این زمینه قصد داریم مسلمانان اعم از ملت‌ها، نخبگان، رهبران و عامه را نسبت به توطئه تکفیر و فتنه مذهبی آگاه سازیم و نسبت به خطرات آن برای همه مسلمانان و حتی غیر مسلمانان هشدار دهیم.

وی افزود: در زمینه دوم تلاش داریم زمینه‌های دیدار و همگرایی بین مسلمانان و رهبران مذاهب مختلف اسلامی را فراهم سازیم که در این راستا برگزاری کنفرانس‌های وحدت اسلامی، تاسیس کمیته صلح اسلامی، تاسیس اتحادیه زنان مسلمان، اتحادیه بازرگانان جهان اسلام و تاسیس اتحادیه علمای مقاومت و تقریب را به انجام رسانده‌ایم.

اراکی در ادامه ضمن تبیین سومین زمینه اقدامات تقریبی مجمع، تصریح کرد: در این بخش تلاش داشته‌ایم بسیاری از طرح‌های تقریبی را جامه عمل بپوشانیم که تاسیس دانشگاه مذاهب اسلامی و شعبه‌های مختلف آن در شهرهای مختلف ایران و طرح دایر نمودن آن در دیگر کشورها، از جمله این اقدامات است.

وی دانشگاه مذاهب اسلامی را یکی از دستاوردهای نهادینه شدن فرهنگ تقریب دانست و گفت: در این دانشگاه اندیشه اسلامی با همه ابعاد و مذاهب آن تدریس می‌شود و این دانشگاه میزبان دانشجویان و اساتید همه علوم اسلامی می‌باشد و همچنین کرسی‌های دروس مقارن نیز در زمینه‌های مختلف علوم اسلامی در حوزه علمیه قم تاسیس شده است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه با اشاره به گسترش فرهنگ تقریب در جهان اسلام، تاکید کرد: بسیاری از کشورهای اسلامی به برگزاری کنفرانس‌های تقریبی و وحدت گرا روی آورده‌اند که از جمله آنها می‌توان به پاکستان، عراق، لبنان، ترکیه، مالزی، اندونزی و.... اشاره کرد و رسانه‌های تقریب گرا نیز در گرایش مسلمانان به فرهنگ تقریب نقش آفرین بوده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به خطرات تکفیر برای جهان اسلام، خاطرنشان کرد: صهیونیست‌ها از این جریان حمایت می‌کنند و بدون شک در پشت پرده فتنه‌ای که از سوی دشمنان برانگیخته شد صهیونیست‌ها قرار دادند که حتی بعضا به صورت آشکار آن را مورد حمایت قرار می‌دهند؛ اما جریان تقریب می‌تواند اقدامات تکفیری‌ها را خنثی کند.

دبیرکل مجمع تقریب در ادامه پیرامون مفهوم بیداری اسلامی، گفت: بیداری اسلامی تنها در یک حزب و یا جریان خاص خلاصه نمی‌شود بلکه امت اسلامی در حال تغییر ماهیت سابق است و ملت‌های اسلامی از امکانات بسیاری برخوردارند؛ امکانات اقتصادی که می‌تواند آن را به عنوان قدرت برتر اقتصادی مطرح سازد؛ از سوی دیگر جغرافیای استراتژیک نیز یکی دیگر از معیارهای قدرت مسلمانان محسوب می‌شود.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با هشدار نسبت به خطرات یهودی سازی قدس، اظهار کرد: مشکل اساسی ما در جهان امروز حکومت صهیونیستی است؛ فتنه و اختلاف انگیزی صهیونیست‌ها باعث شده که عربستان با ایران اختلافاتی پیدا کند و یا مصر با سودان و...؛ همانطور که امام خمینی(ره) رژیم صهیونیستی را توصیف می‌کند این رژیم نه تنها خطری برای فلسطین بلکه تهدیدی برای همه بشریت محسوب می‌شود.

اراکی در ادامه با اشاره به دستاوردهای مقاومت، بیان کرد: مقاومت اسلامی چه در لبنان، فلسطین و دیگر کشورهای اسلامی ثابت کرد که بردبار، ثابت و نیرومند است و هیچ قدرتی نمی‌تواند آن را متزلزل کند؛ در برابر فشارهای دشمن، پیروزی از آن مقاومت خواهد بود و آینده به مقاومت اسلامی تعلق خواهد داشت.

انتهای پیام

کد N323087

وبگردی