آفتاب

پاسخ کارشناسان و نمایندگان به منتقدان دلواپس

پاسخ کارشناسان و نمایندگان به منتقدان دلواپس

تهران - ایرنا - تلاطم تاریخی ایران از مشروطه تا کنون به خوبی گویای آن است که همواره عده ای برای رسیدن به مقاصد کوتاه مدتشان، منافع بلند مدت و کلی کشور را فدا کرده اند و فرقی هم ندارد که بر این گروه اندک چه نام بنهیم.

روزی نماینده ای از مجلس، دولت جمهوری اسلامی ایران را به پنهان کاری 18 ساله متهم کرد و این بار هم معدودی از جناحی خاص که از ابتدای روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، با این دولت زاویه داشتند دست به کار شده و در آستانه دور جدید مذاکرات هسته ای اظهار دلواپسی کرده اند؛ دلواپسی هایی که هیچ گاه در زمان صدور 6 قطعنامه نابجای شورای امنیت سازمان ملل همچون 1696، 1737، 1747، 1803، 1835، 1929 که از نظر رییس جمهوری وقت کاغذ پاره ای بیش نبود، مشاهده نشد، قطعنامه هایی که فعالیت صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران را در قالب سندی بین المللی و حقوقی تهدیدی علیه صلح و ثبات منطقه ای معرفی می کرد و به رغم مقاومت ملت بزرگ ایران در برابر این تحریم ها، چرخه زندگی آنان را با مشکلاتی مواجه ساخت.

اگرچه مذاکرات هسته ای از سال 1382 تا کنون فراز و فرودهای بسیاری داشته است اما از سخنان «علی اکبر ولایتی» مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بین الملل آن جا که می گوید «فکر نمی کنم که تکرار لحن سابق مان مثمر ثمر و با فایده باشد. ما باید با لحن دیگری سخن بگوییم» بخوبی می توان فهمید مذاکرات سال های اخیر نتیجه مناسبی نداشته است.

با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و واگذار شدن مذاکرات هسته ای تحت نظر شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه، مسیر مذاکرات شکل دیگری به خود گرفت به گونه ای که پس از سه دور مذاکره، تیم مذاکره کننده هسته ای ایران متشکل از دیپلمات های کهنه کار به ریاست «محمد جواد ظریف» که بر سکان وزارت خارجه دولت تدبیر و امید تکیه زده است، توانست بر یک دهه فراز و نشیب های مذاکراتی فایق آمد و با 1+5 به توافقی با عنوان «برنامه اقدام مشترک» موسوم به توافق ژنو دست یابد.

توافقی که خشم نخست وزیر رژیم صهیونیستی را برانگیخت تا آنجا که آن را «معامله قرن برای ایران و اشتباه بزرگ برای غرب» خواند و گفت «در صورت توافق در مذاکرات، این کشور هیچ تعهدی به توافق نامه نخواهد داشت و برای امنیت کشورش هر کاری می کند».

با این وجود، عده ای از روند مذاکرات هسته ای که رهبر معظم انقلاب اسلامی تیم مذاکره کننده ایرانی را فرزندان انقلاب دانسته اند، همچنان دلواپسند و حتی برخلاف نظر رهبری ، آنها را سازشکار می نامند.

این عده از منتقدان که بارها به بی اطلاعی خود از مفاد توافق ژنو اذعان کرده اند و همین امر را بهانه ای برای کشاندن رییس تیم مذاکره کننده به مجلس قرار داده بودند، این بار اظهار دلواپسی کرده اند و با لقب دادن این توافق به قطعنامه ترکمنچای، هولوکاست و مانند آن بدون ارایه نکته ای دقیق، فنی و کارشناسانه مرزهای انتقاد از این پروژه ملی را درنوردیده و به جای حمایت از تیم مذاکره کننده و ارایه راهکاری برای برون رفت از فضای ضد ایرانی متاثر از قطعنامه های شورای امنیت، فشار مضاعفی را بر تیم مذاکره کننده وارد می سازند.

«علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی که در مقطعی خود رییس تیم مذاکره کننده هسته ای بوده، به خوبی از فضای موجود در این مذاکرات با خبر است و با انتقاد از این قبیل اقدامات می گوید« بخش های مختلف کشور باید مذاکراتی را که جنبه استراتژیک برای کشور دارند، مورد حمایت قرار دهند.»

لاریجانی تصریح می کند که «برخی از دوستان بعضی از اشکالات را آنقدر بزرگ می کنند تا مشکلات بزرگتر دیده نشود.»

گویا پروژه سازی علیه دولت تدبیر و امید پایانی ندارد و مخالفان دولت که از اهرم های مختلفی هم برخوردارند، قصد دارند به هر ترتیبی شده در میدان قدرت نقش بازی کنند حتی اگر به بهای ذبح منافع ملی و کشاندن کشور به بحران های متعدد باشد.

صاحبنظران، کارشناسان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگاران سیاسی ایرنا نظرات خود را در باره دلواپسی های این گروه اندک که روزی به ساخت فیلم روی می آورند و روزی به برگزاری همایش و به گفته نماینده رباط کریم، روزی هم در پس تشکیل فراکسیون دلواپسی در مجلس هستند، چنین مطرح کردند:



***نماینده مجلس : تیم مذاکره کننده بسیار قوی عمل می کند

«جوادی هروی» نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تیم مذاکره کننده ایران تاکنون بسیار قوی عمل کرده است، گفت: منتقدان باید به مذاکرات نگاه برد – برد داشته باشند و نگاه برد – باخت پرهیز کنند.

وی امروز (یکشنبه) در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا اظهار داشت: برخی گروه ها با ایجاد مانع در برابر دستگاه دیپلماسی ، سوالاتی را مطرح می کنند که در بسیاری از موارد ، حاشیه ای و نادرست است.

وی افزود: اعتقاد دارم اصل قضیه فراتر از اینها است و ما در دولت تدبیر و امید توانسته ایم یک موضوع خشکیده را به حرکت درآوریم.

هروی با اشاره به اینکه دیپلماسی در دولت قبلی درهایش بسته شده بود گفت: ما پیش از این، به دلیل بسته بودن درهای دیپلماسی خسارت ها و زیان های زیادی دیدیم ولی امروز با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید درهای دیپلماسی ما به روی دنیا گشوده شده است.

این نماینده مجلس اظهار داشت: حال که ما به این سمت حرکت کرده ایم باید تبعات بازتاب ها و انعکاس های این موضوع را بپذیریم.

وی با یادآوری اینکه تیم مذاکره کننده ایران تاکنون بسیار قوی عمل کرده است، گفت: آقای ظریف فردی خبره است که دنیا را می شناسد.

وی افزود: این درست نیست که ما یکطرفه به قاضی برویم و بگوییم هرچه ما می گوییم غربی ها باید بگویند چشم ؛ این یک تصور کودکانه است و این موضوع هم درست نیست که هرچه آنان می گویند، ما بپذیریم.

وی خاطرنشان کرد: باید نشست ها و مذاکرات مختلفی انجام شود تا به نتیجه کافی برسد. ما باید به موضوع هسته ای نگاه برد – برد داشته باشیم و از نگاه برد – باخت جلوگیری کنیم زیرا این نگاه، مسیر دستیابی به راه حلی مناسب را می بندد.

هروی افزود: رفتن به سوی درهای باز بسادگی امکان پذیر نیست و ما باید تبعات آن را بپذیریم؛ اگر ارتباطات خوب قوت بگیرد شاهد ثمره شیرین روابط خارجی خواهیم بود.



**پیرموذن : دلواپسی منتقدان ژنو ترس از موفقیت های دولت است

«کمال الدین پیرموذن» نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: دلواپسی منتقدان ژنو، بخاطر دلواپسی های جناحی، گروهی و باندی می باشد که از ترس موفقیت های دولت در دل آنها ایجاد شده است.

وی افزود: دلواپسی عزیزان متاسفانه برگرفته از منافع جناحی، باندی و حساسیت و حسادت نسبت به موفقیت های دولت جدید است.

این نماینده اصلاح طلب مجلس نهم با بیان اینکه اقدام روز گذشته منتقدان ژنو با تعریف نرمش قهرمانانه رهبر معظم انقلاب در تناقض است، ادامه داد: مذاکرات هسته ای با هدایت ایشان از طرف دولت شروع شده و به نتایج خوبی هم رسیده و همین موضوع ریشه های دلواپسی منتقدان توافق ژنو است.

نماینده مردم اردبیل در مجلس با اشاره به موفقیت های دولت در مذاکرات ژنو و حضور موفق رییس جمهوری در اجلاس داووس تصریح کرد: جذب سرمایه گذاران خارجی و موفقیت های دولت در مسایل اقتصادی نه از فکر و مدیریت برخی در سال های گذشته ایجاد شده بلکه از مدیریت صحیح دولت به دست آمده است.

وی اظهار داشت: همایش ˈدلواپسیمˈ و صحبت های سخنرانان و حواشی این نشست، نشان دهنده عمق حسادت به موفقیت های دولت است و می ترسند بساط استمرار قدرتشان برچیده شود.

پیرموذن تصریح کرد: ریاست جمهوری تبلور اراده ملت است و با این اعتبار، توهین به رییس جمهوری، توهین به ملت است و نباید به شعور ملت توهین کرد، چون واکنش مردم را به همراه خواهد داشت.

وی به مخالفان دولت توصیه کرد به جای سروصدا به دنبال منافع مردم باشند و تاکید کرد: تنها با انسجام داخلی، عزم ملی و تکیه بر فرهنگ غنی ملت ایران می توان در پیش مردم وزن، جایگاه و اعتبار کسب کرد.

این گزارش در حال تکمیل است.

سیام
کد N263315

وبگردی