آفتاب

اولین حزب سیاسی با نام کردستان در ترکیه تاسیس می شود

اولین حزب سیاسی با نام کردستان در ترکیه تاسیس می شود

آنکارا - ایرنا - وزارت کشور ترکیه برای اولین بار در تاریخ جمهوری این کشور با تاسیس حزبی به نام حزب ˈ ترکیه دمکرات کردستانˈ موافقت کرد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، ˈمحمد امین کارداشˈ موسس حزب ˈترکیه دمکرات کردستان ˈ (T-KDP) در حالی که مقامات وزارت کشور ترکیه در این باره ابراز نظری نکرده اند، گفت: وزارت کشور ترکیه با قبول تقاضا نامه این حزب برای تاسیس، اعلام کرده است که مجوز لازم را برای تاسیس حزب صادر خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه در اوایل سال جاری میلادی درخواست تاسیس حزب را به وزارت کشور ترکیه ارائه کرده است، گفت: وزارت کشور ترکیه به همین منظور وی را به آنکارا دعوت کرد.

وی گفت: مرکز و حوزه اصلی فعالیت این حزب در ˈدیاربکرˈ بزرگترین شهر کردنشین ترکیه خواهد بود و امور اداری نیز از آنکارا پیگیری می شود.

این حزب دارای 36 عضو موسس است و اولین حزب در تاریخ جمهوری ترکیه است که دارای واژه کردستان می باشد. این حزب از آرمان کردستان مستقل حمایت کرده و موسسان آن می گویند با حزب دمکرات کردستان عراق به رهبری ˈمسعود بارزانیˈ ارتباطی ندارند.

موضوع صدور مجوز برای این حزب سیاسی در حالی مطرح شده است که دولت آنکارا پیشتر به درخواست برخی از فعالان مدنی کرد در شهر دیاربکر برای تشکیل انجمنی تحت عنوان ˈانجمن کارآفرینان کردستانˈ و انجمن ˈنهضت جوانان کردستانˈ پاسخ منفی داده است.

اوایل هفته گذشته نیز اعلام شد اولین دانشگاه در ترکیه که در آن به زبان ˈ کردی ˈ آموزش داده خواهد شد ، در ˈ دیاربکر ˈ تاسیس می شود.

بنیاد مزوپاتامیا ( بین النهرین) در شهر دیاربکر که برای تاسیس اولین دانشگاه در ترکیه که به زبان کردی در آن تدریس خواهد شد، درخواست داده بود با موافقت مراجع ذیصلاح در ترکیه و ثبت آن در روزنامه رسمی ، مجوز تاسیس این دانشگاه را دریافت کرد.

در بین هیات موسسه این دانشگاه ˈشیوان پرورˈ هنرمند مشهور کرد ، شماری از مدافعان حقوق بشر و فعالان مدنی و اساتید دانشگاه مشاهده می شوند.

در این دانشگاه که به نام پیشین شهر دیاربکر ˈآمدˈ نام گذاری شده است ، آموزش به زبان کردی خواهد بود و در کنار آن، به زبان ترکی استانبولی و انگلیسی و در مراحل بعدی به زبانهای ارمنی و سریانی نیز آموزش داده خواهد شد.

فرایند حل مساله کرد در فروردین سال گذشته شروع شده است. به موجب این فرایند با خروج نیروهای ˈپ.ک.ک ˈ از خاک ترکیه و خلع سلاح آنان ، دولت آنکارا نیز اقدام به یک سری اقدامات دمکراتیک برای احقاق حقوق کردها کرده است.

یکی از مهمترین خواسته های کردهای مخالف آزادی آموزش به زبان کردی است که در سالهای اخیر موانع زیادی بر سر راه آزادی این زبان در ترکیه برداشته شده است. آموزش به زبان کردی به عنوان درس انتخابی در مدارس خصوصی ترکیه آزاد شده و سازمان تلویزیون دولتی ترکیه شبکه ای به زبان کردی دایر کرده است. اسامی کردی مناطق کردنشین ترکیه اعاده می شود.

خاورم/2011**230** 3404
کد N243232

وبگردی