آفتاب

ابراز نگرانی یک مقام صهیونیست در مورد پیشرفت مذاکرات هسته‌ای ایران

ابراز نگرانی یک مقام صهیونیست در مورد پیشرفت مذاکرات هسته‌ای ایران

وزیر اطلاعات و امور استراتژیک رژیم صهیونیستی هشدار داد: ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در ایران نگرانی اصلی غرب است که باید به آن رسیدگی شود نه راکتور آب سنگین اراک.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، یووال اشتاینتز، وزیر اطلاعات و امور استراتژیک رژیم صهیونیستی روز گذشته در گفت‌وگو با یک شبکه خبری تلویزیونی مدعی شد که ایران با اعلام پیشرفت در مذاکراتش با کشورهای عضو گروه 1+5 در خصوص تولید پلوتونیوم در تاسیسات اراک تنها قصد دارد که توجه غرب را از مساله اصلی که همان غنی‌سازی اورانیوم است منحرف کند.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، وی گفت که اگر ایران زمانی بخواهد سلاح هسته‌ای تولید کند اولین بمب هسته‌ای از یک سانتریفیوژ بیرون خواهد آمد نه از راکتور آب سنگین اراک.

اشتاینتز در اظهارات خصمانه خود ابراز نگرانی کرد که هزاران سانتریفیوژ ایرانی در حال غنی‌سازی هستند که قابلیت رسیدن به سطح تولید سلاح هسته‌ای را دارند و این مساله اساسی است که جامعه بین‌المللی باید با آن مبارزه کند.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز گذشته اعلام کرد که مذاکرات ایران با شش قدرت جهانی بر سر راکتور آب سنگین اراک تقریبا حل شده است.

به گفته صالحی، درباره موضوع مربوط به آب سنگین اراک نیر با کشورهای عضو 1+5 مذاکره شد و پیشنهاد ما باز طراحی قلب راکتور اراک و کاهش پلوتونیوم تولیدی به میزان یک پنجم بود که مورد استقبال 1+5 قرار گرفت.

صالحی در عین حال اظهار کرد که برخی از کشورهای عضو 1+5 پیشنهاد ساخت راکتور آب سبک را به ایران دادند در حالی که آب سبک برای تولید برق و آب سنگین برای تولید رادیو داروهاست.

دولت‌های غربی در طول سال‌های گذشته این راکتور را به دلیل وجود نگرانی‌هایی در این خصوص که ممکن است تهران از سوخت مصرف شده این راکتور پولتونیوم مورد نیاز برای سلاح را استخراج کند، تحت نظر گرفته‌اند.

اما علی اکبر صالحی در اظهارات روز گذشته خود گفت که ایران خواستار ادامه فعالیت سانتریفیوژ‌های خود است.

وی در این باره گفت: در زمینه غنی‌سازی پیشنهاد ما اجرای طرح پلکانی غنی‌سازی است که بر اساس آن 4 تا 5 سال تعداد دستگاه‌های سانتریفیوژ همین نسبت 20 هزار دستگاه باشد و بعد از آن به صورت تدریجی تعداد سانتریفیوژها را افزایش دهیم تا در سال به ظرفیت تولید 30 تن اورانیوم در سال برسیم و این موضوع هم‌چنان جای بحث دارد و آن‌ها می‌گویند که این طرح نیاز به تصمیم‌گیری سیاسی دارد.

رییس سازمان انرژی اتمی همچنین اظهار کرد: ما موضوع رقیق‌سازی اورانیوم 20 درصد به 5 درصد را به میزان 103 کیلوگرم در تاریخ 93.1.23 نهایی کردیم و در کل موضوع رقیق‌سازی بسته شد.

براساس این گزارش، جمهوری اسلامی ایران تا کنون 20 هزار سانتریفیوژ را نصب کرده است اما حدود 9 هزار سانتریفیوژ فعال است که اورانیوم را غنی‌سازی می‌کند.

انتهای پیام

کد N234039

وبگردی