آفتاب

نوازندگان محلی در ابنیه تاریخی می‌نوازند/ راه‌اندازی یک ارکستر جدید در ایران

نوازندگان محلی در ابنیه تاریخی می‌نوازند/ راه‌اندازی یک ارکستر جدید در ایران

جلسه هیات مدیره خانه موسیقی با حضور مدیر عامل خانه هنرمندان و مدیرکل دفتر موسیقی با هدف بررسی برنامه‌ها، سیاست‌ها و راه‌های تعامل سازنده این مراکز در سال جدید برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای این جلسه محمد سریر رییس هیات مدیره خانه موسیقی همکاری و تعامل بین متولیان امور فرهنگی و در راس آن صدا و سیما، خانه هنرمندان، معاونت هنری وزارت ارشاد و خانه موسیقی را خواستار شد و ابراز امیدواری کرد این همکاری بتواند در راستای ارتقاd فرهنگ و هنر کشور تاثیر گذاشته و مفید واقع شود.

زمان صدور مجوزهای موسیقایی کاهش یافت

حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی نیز ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری این نشست خواستار تعامل و همکاری تنگاتنگ بین خانه موسیقی، معاونت هنری و خانه هنرمندان شد و ابراز تمایل کرد نظر تمامی حضار مطرح شود و این دیدارها منتج به نتیجه مثبت در عرصه موسیقی کشور شود.

در ادامه جلسه پیروز ارجمند مدیر کل دفتر موسیقی گزارشی از فعالیت های انجام گرفته ارائه کردو گفت: دادن مجوز ها از مدت های طولانی به مدت 2 تا 10 روز تقلیل داده شده که می تواند راهگشا باشد. همچنین انجمن های موسیقی شهرستان ها نیز فعال شده اند.

وی افزود: همچنین 12 آیین‌نامه تدوین شده است که می تواند در اجرای کنسرت‌ها مفید واقع شود، ارکستر سمفونیک، ارکستر ملی و یک ارکستر ترکیبی با رهبری آقای شهبازیان نیز راه اندازی خواهد شد و قرار است شورای عالی داوری با همکاری خانه موسیقی تشکیل شود.

راه‌اندازی بخش تولید و نمونه‌سازی در معاونت هنری

 ارجمند گفت: بخش تولید و نمونه سازی در معاونت هنری قرار است راه اندازی شود. همچنین در سال 93 چهار جشنواره موسیقی برگزار خواهد شد. در این مدت ارتباط با پلیس امنیت بسیار خوب بوده و در بخش های اجرایی مشکلی نداشتیم.

مدیرکل دفتر موسیقی همچنین در سخنانش از خانه موسیقی خواست شعبه های استان ها و شهرستان ها را برای تسریع فعالیت های صنفی به هنرمندان منطفه تاسیس کند که این صحبت با استفبال هیئت مدیره همراه بود.

 در ادامه تقی ضرابی پیشنهاد کرد از نوازندگان محلی در ابنیه تاریخی استفاده شود که توریست ها با موسیقی و فرهنگ غنی سرزمین آشنا شوند.

ضرابی همچنین درباره غنی کردن رپرتوار ارکستر سمفونیک پیشنهاد کرد که دفتر موسیقی می تواند برای این امر از هرآهنگساز چهار عدد سفارش آهنگ داشته باشد. وی درباره ارکستر تلفیقی که قرار است تشکیل شود نیز خواهان توجه بیشتر به موسیقی دستگاهی و ملی شد.

انتقاد دوباره  از رسانه ملی

 در ادامه نصر الله ناصح پور و زید الله طلوعی نیز با انتقاد از صدا و سیما اظهار کردند موسیقی یکی از مظلوم ترین هنرهاست و خواستار تلاش مسئولان برای برنامه ریزی و احقاق حقوق از دست رفته هنرمندان شدند.

 داریوش پیرنیاکان دبیر و سخنگوی خانه موسیقی هم در این جلسه خطاب به مسئولان گفت: اگر می خواهید با خانه موسیقی همکاری نزدیک داشته باشید باید شفاف عمل کنید و اگر این اتفاق بیافتد حتما همکاری هم اتفاق خواهد افتاد.

 داود گنجه ای نیز از زحمات هیئت مدیره خانه موسیقی تشکر کرد و گفت: وظیفه یک مدیر موسیقی این است که فرهنگسازی کند این در حالی است کسانی که از بیرون حرف هایی می زنند بهتر است که پا پیش گذاشته و از نزدیک با مشکلات دست و پنجه نرم کنند.

وزارت ارشاد در بسیاری از نقاط با خانه موسیقی همسو نیست

 مجید سرسنگی مدیر عامل خانه هنرمندان نیز در سخنانی با اشاره به مشکلات پیش روی هنر در کشور گفت:  در این سه سال که در خانه هنرمندان حضور دارم دیده ام خانه موسیقی بعنوان عضو موثر عمل می کند. ما هم تا جایی که توانستیم تا امروز با خانه موسیقی همکاری و در برنامه ها کمک کرده ایم.

 وی در ادامه به مسائل و مشکلات موسیقی گفت: در اکثر هنرها مسائل و مشکلات تقریبا یکسان است. آن چیزی که موجب شده اکثر درد ها و گلایه های ما یکسان باشد به چند مشکل اساسی و مسائل  بالادستی در عرصه هنر برمیگردد که تا حل نشود هیچکدام از مسائل دیگر حل نمی شود.

 سرسنگی افزود: به طور مثال آقای ارجمند بیان کردید که مایل هستند خانه موسیقی در شهرستان ها شعبه داشته باشد اما من با قاطعیت می گویم وزارت ارشاد و ادارات کل ارشاد در شهرها چندان با این اتفاق همسو نیستند، همانطوری که ما سعی کردیم در استان ها شعبه خانه هنرمندان داشته باشیم ولی سیاست وزارت ارشاد و برخی از نهاد های امنیتی که مشورت می دهند این است که این انجمن های صنفی از این گسترده تر نشوند.

 سرسنگی گفت: اگر مشکلاتی که در عرصه هنری داریم حل نشود، باید سال ها بنشینیم و همین حرف ها را تکرار کنیم. این مشکلات به ساختار تشکیلاتی در حوزه هنر بر می گردد؛ ساختاری که بسیار کهنه است و متناسب با شرایط روزگار ما نیست. وزارت ارشاد با این ساختار کهنه ای که دارد و بروکراسی عجیبی که در آن حاکم است طبیعتا به جایی نمی رسد.

دولت خود را رقیب انجمن ها حس می کند

مدیر عامل خانه هنرمندان خاطر نشان کرد: وزارتخانه ای که هم می خواهد قوه مقننه باشد و سیاست گذاری کند. هم قوه مجریه باشد و برگزار کند و هم می خواهد قوه قضاییه باشد و قضاوت کند و به طور کلی سه وظیفه را یکجا خودش انجام دهد، موفق نخواهد شد و باید بدانیم تا وقتی این ساختار تغییر نکند و از همه مهم تر مدیریت های ما در این ساختار متحول نشود، بسیاری از این مسائل غیر قابل حل باقی خواهد ماند.

 وی افزود: نکته دیگر نسبت انجمن های صنفی و بخش دولتی است. متاسفانه چون این مساله بسیار جدید است آن را تجربه نکردیم. چون اساسا تجربه این تعامل را نداشتیم، دولت خود را رقیب این انجمن ها حس می کند و به نوعی مانع گسترش و توسعه فعالیت ها می شود ؛اتفاقی که برای خانه هنرمندان افتاد.

 سرسنگی در بخش دیگری از سخنانش به راهکارهای بهبود شرایط اشاره کرد و گفت:  ما در بخش غیر دولتی از قدرت و فضایی که داریم استفاده نمی کنیم تا در هنر کشور یک تاثیر مثبت و کار آمد از خودمان بجا بگذاریم. متاسفانه همیشه مسائل کلان را رها کردیم و به مسائل کوچک می پردازیم.

 وی افزود: ما به عنوان انجمن های صنفی هیچ نقشی در سیاست ها و یا تعیین مدیریت ها نداریم. در این چند ساله اخیر هم از طرف ارشاد و هم از طرف شورای شهر تنها مرکز هنری که بودجه اش تقلیل پیدا کرده خانه هنرمندان بود. در این یکسال اخیر که آقای مسجد جامعی به عنوان یک فرد فرهنگی در شورای شهر آمدند و قرار شد بودجه ما زیاد شود، به همت یکی از اعضای شورا که اتفاقا از هنرمندان هستند این افزایش بودجه متوقف شد بدون اینکه ما دلیل آن را بدانیم.

 مدیرعامل خانه هنرمندان گفت: ما این رابطه را در مملکت تمرین نکرده ایم. یادم هست که در دهه 60 مدیری بود که به هنرمندان کمک می کرد اما به یکی از هنرمندان هیچ عنایتی نداشت. وقتی از آن مدیر دلیل را جویا شدیم استدلال اش این بود که «بچه ای که شیر می خواهد گریه می کند!» این استدلالی است که در ذهن برخی مدیران ما نهادینه شده. خانه هنرمندان با 12 صنف هنری،بودجه اش حتی از برخی انجمن های عضو کمتر است.

 وی افزود: وقتی این مناسبات غلط وجود دارد فکر می کنم در انجمن های صنفی در باره مسائل کلان فرهنگی مملکت نتوانیم موضع گیری درستی اتخاذ کنیم. در حقیقت وقتی یک مدیر بر سرکار می آید باید بداند انجمن ها بخش اجرایی دولت نیستند.در واقع انجمن ها تفکر ساز و سیاست گذار هستند و باید در این زمینه کمک کنند.

هنر به صورت سالم رشد نکرده است

مدیرعامل خانه هنرمندان گفت: من بارها گفته ام که هنر ما گلخانه ای است. هنر به صورت سالم رشد نکرده است و همیشه جایی به یک مدیر دولتی وصل بوده است. ما در این همه تنگنا و فشار هایی که  از همه طرف وارد می شود سعی داریم این چراغ را روشن نگه داریم.

مجید سرسنگی در پایان با ابراز تمایل به تعامل هرچه بهتر و بیشتر خانه هنرمندان و خانه موسیقی گفت: تا جایی که از دست ما بربیاید به همراه خانه موسیقی سعی داریم با خلوص نیت و صداقت در بخش های مختلف بویژه اجرای برنامه های موسیقایی مشارکت کنیم

کد N226427

وبگردی