آفتاب
/اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی/

فلاحت‌پیشه: مسؤلان در رابطه با نامگذاری سال جدید، به نصب پلاکارد بسنده نکنند

فلاحت‌پیشه: مسؤلان در رابطه با نامگذاری سال جدید، به نصب پلاکارد بسنده نکنند

یک استاد دانشگاه گفت: کشور ما در رابطه با اقتصاد و فرهنگ نیاز به کاری جدی دارد و انجام کارهای تزئینی نمی‌تواند باری را از دوش ما بردارد.

یک استاد دانشگاه گفت: کشور ما در رابطه با اقتصاد و فرهنگ نیاز به کاری جدی دارد و انجام کارهای تزئینی نمی‌تواند باری را از دوش ما بردارد.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در رابطه با علل نامگذاری امسال (اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی) توسط مقام معظم رهبری، خاطر نشان کرد: دلیل این نامگذاری، نارضایتی از پیشرفت در عرصه فرهنگ و اقتصادی است.

وی افزود: نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری تزئینی نبوده و مسؤلان نباید به نصب پلاکارد در این زمینه اکتفا کنند. زیرا همین کارها هم هزینه‌های گزافی را به همراه خواهد داشت.

به گفته وی،متاسفانه هر سال پس از اعلام نامگذاری سال شاهد هستیم که بسیاری از مسؤلان با نصب پلاکاردهایی، این نامگذاری را تبریک گفته و یا آن را اعلام می‌کنند که در هر صورت تمام این کارها باعث افزایش هزینه‌ها خواهد شد و مخالف با شعار (اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی) است.

فلاحت‌پیشه با بیان اینکه دلیل نامگذاری امسال، توجه بیشتر به بحث اقتصادی و فرهنگی کشور است، خاطر نشان کرد: یکی از هدف‌های نامگذاری امسال، رسیدن به اهداف قانون برنامه در بحث فرهنگ و اقتصاد است زیرا می‌توان گفت دولت و سایر سازمان‌ها نتوانستند به طور مطلوب در عرصه اقتصادی و فرهنگی عمل کنند و با توجه به این امر، لازم است مسؤلان عزم خود را برای رسیدگی به مسائل در این زمینه‌ها جزم کنند.

وی ادامه داد:در عرصه فرهنگی باید با تساهل و تسامح رفتارکرد و تلاش کرد تا در این عرصه جذابیت سازی شود زیرا فرهنگ را با زور نمی توان ارائه کرد. علاوه براین مجلس هشتم در قالب برنامه های کمیسیون تلفیق بسیاری از موانع و کمبود های بودجه و مالی مربوط به فرهنگ را رفع کرده است.

وی اظها داشت: به عقیده من باید فرهنگ را در حوزه آموزش و پرورش،دانشگاهها و رسانه به صورت اقناعی پیش ببریم نه جبری و حکمی.

این استاد دانشگاه در بخش‌های دیگری از سخنان خود تاکید کرد: متاسفانه رشد اقتصادی در کشور ما منفی پنج درصد است و این در حالی است که طبق قانون برنامه، این رقم باید به هشت درصد می‌رسید؛ یعنی با وجود اعتبارات زیاد کشور ما نه تنها مسیر رشد را طی نکرده، بلکه می‌توان گفت در زمینه اقتصادی حتی عقب‌گرد هم داشته و از اهداف چشم‌انداز بیست ساله جا مانده است.

وی ادامه داد: در شاخص‌های دیگر نیز این عقب‌ماندگی به چشم می‌خورد و در بخش فرهنگی نیز مشکلاتی وجود دارد و طبق فصل اول قانون برنامه، بنیاد توسعه در ایران فرهنگی است؛ یعنی رفع نابهنجاری‌های اجتماعی و فرهنگی در جامعه و تعامل سازنده با شرایط فرهنگی روز دنیا باید در برنامه‌ریزی‌ها قرار گیرد و در این زمینه نیاز فوری احساس می‌شود.

فلاحت‌پیشه با تاکید بر اینکه پیشرفت‌های امروز دنیا می‌طلبد که ما نیز عزم خود را در عرصه‌های اقتصادی و فرهنگی به کار گیریم، گفت: مسؤلان ما نباید تنها به کارهای تزئینی بسنده کننده بلکه اقتصاد و فرهنگ ما نیاز به کار جدی دارد و نصب پلاکاردها و انجام کارهای ظاهری نمی‌تواند مشکلات ما را حل کند.

وی در پایان با بیان اینکه بهتر است رئیس‌جمهور در آغاز سال جدید گزارش خود را ارائه کند، خاطر نشان کرد: همانطور که چندی پیش رئیس‌جمهور گزارش صد روزه ای از عملکرد دولت ارائه کردند ، بهتر است که گزارشی مشابه نیز در آغاز سال جدید ارائه کنند و برنامه های دولت در رابطه با مباحث اقتصادی و فرهنگی را شرح بدهند زیرا سال گذشته از نظر اقتصادی چندان مطلوب نبود و رییس جمهور می تواند برنامه های خود را برای برون رفت از تداوم رکود و تورم در سال جدید را اعلام کند.

انتهای پیام

کد N198890

وبگردی