آفتاب
دیدار اعضای گروه دوستی پارلمانی ژاپن و ایران

ظریف: رسیدن به راه حل نهایی با 1+5 دشوار نیست

ظریف: رسیدن به راه حل نهایی با 1+5 دشوار نیست

وزیر امور خارجه کشورمان که به ژاپن سفرکرده است صبح روز چهارشنبه با گروه دوستی و همکاری پارلمانی ژاپن و ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان که به ژاپن سفرکرده است صبح روز چهارشنبه با گروه دوستی و همکاری پارلمانی ژاپن و ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در این دیدار روند روابط ژاپن و ایران مرور شد و دو طرف علاقمندی برای تقویت روابط و گسترش همکاری‌های موجود را مورد تاکید قرار دادند.

ماساهیکو کمورا، رئیس گروه دوستی پارلمانی ژاپن و ایران در این دیدار با اعلام استقبال ژاپن از توافق ژنو بین ایران و گروه 1+5 در نوامبرگذشته، گفت: ما خوشحالیم که این توافق به خوبی پیش می رود.

وی افزود: استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای تردیدناپذیر است و ایران بعد از توافق ژنو به تعهدات خود عمل کرده است. حصول توافق نهایی در مذاکرات ایران و 1+5 با منافع ملی ژاپن منطبق است و ژاپن به سهم خود برای کمک به دستیابی توافق نهایی تلاش می‌کند.

کمورا با ابراز تمایل فعالان بخشهای اقتصادی ژاپن برای ورود مجدد به بازار ایران گفت: فضای جدیدی ایجاد شده است که باید همه تلاش کنند آن را ادامه داده و گسترش دهند.

وی اضافه کرد: تحریم هدف نیست، بلکه هدف این است اعتماد سازی انجام شود و فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران به جهان معرفی و تحریمها برداشته شود.

ظریف هم در این دیدار با اعلام اینکه ژاپن از دوستان جمهوری اسلامی ایران است و همواره همکاری مبنای مناسبات دو کشور بوده است، به موضوع مذاکرات هسته ای پرداخت و گقت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است اگر حسن نیت و اراده جدی وجود داشته باشد، مذاکرات راه حل دارد. ما با این دیدگاه وارد مذاکرات شده ایم و از آنجا که هیچگاه به دنبال سلاح هسته ای نبوده ایم و استفاده غیرصلح آمیز در برنامه هسته ای ما نیست، معتقدیم رسیدن به راه حل نهایی دشوار نیست.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: گروهی در آمریکا فکر می کند که تحریم نتیجه می دهد از این رو روش فشار بیشتر را دنبال می کند، اما باید از بی‌نتیجه بودن آن در گذشته درس بگیرند.

ظریف در تبیین فرصت‌های گسترش روابط ایران و ژاپن، یکی از زمینه های همکاری دو کشور را همکاری صلح آمیز هسته‌ای برشمرد و گفت: بر اساس توافق ژنو این همکاری‌ها امکان پذیر خواهد بود و حوزه های ایمنی هسته ای و تولید برق هسته ای می تواند در برنامه همکاری های دو کشور باشد.

ظریف همچنین حوزه محیط زیست و صنعت سبز را نیز از زمینه های همکاری مشترک برشمرد.

انتهای پیام

کد N163128

وبگردی