آفتاب

تغییر دکترین نظامی روسیه برای تسهیل اعزام نیرو به خارج از کشور

تغییر دکترین نظامی روسیه برای تسهیل اعزام نیرو به خارج از کشور

روسیه با تغییر دکترین نظامی خود در سال ۲۰۱۰ اعزام نیرو به خارج از مرزهایش را تسهیل کرد. پیش‌تر دفاع از کشور، شرکت در نبردهای ضد تروریستی یا برآورده‌ کردن تعهدات بین‌المللی از پیش‌شرط‌های ضروری برای اعزام نیرو بودند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکترین نظامی هر کشور که یک چهارچوب کلی است و به سادگی تغییر نمی‌کند، چگونگی شرکت نیروهای نظامی آن کشور در لشگر‌کشی‌ها، عملیات‌ها و نبردها را بیان می‌کند.

در دکترین نظامی جدید روسیه از جمله آمده است: «استفاده از نیروهای مسلح و سایر یگان‌ها برای تأمین امنیت شهروندان روس که خارج از مرزهای فدراسیون روسیه به سر می‌برند، در انطباق با توجه به اصول و هنجارهای عمومی به‌ رسمیت شناخته شده حقوق بین‌الملل و قراردادهای بین‌المللی فدراسیون روسیه، قانونی هستند.»

تغییر دکترین نظامی پس از جنگ گرجستان

به گزارش دویچه وله، دکترین نظامی روسیه سال ۲۰۱۰ میلادی، در پی جنگ اوستیای جنوبی در گرجستان که دو سال پیش‌تر رخ داده بود، تغییر کرد. آن‌ زمان روسیه دلیل حمله نظامی خود به کشور همسایه، گرجستان را لزوم حمایت از شهروندان خود در منطقه جدایی‌طلب اوستیای جنوبی عنوان کرد.

برداشت جامعه بین‌الملل از این استدلال روسیه آن بود که مسکو هر زمان می‌تواند به این بهانه‌ فرمان اعزام نیروهای خود به خارج از مرزهای این کشور را صادر کند.

دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهور وقت روسیه اما آن زمان تأکید کرد که دلیل تغییر دکترین نظامی روسیه تسهیل شرایط مبارزه با دزدان دریایی است و با این تغییر، ارتش روسیه راحت‌تر می‌تواند وارد نبرد با آنها شود.

پیشتر "موافقت شورای امنیت ملی کشور" یا "اعلام جنگ" برای اعزام نیروهای ارتش برای مبارزه با دزدان دریایی ضروری بود.

در شبه جزیره کریمه روس‌تبارهای بسیاری زندگی می‌کنند.

یگان دریای سیاه ارتش روسیه نیز بر اساس یک توافق دوجانبه میان مسکو و کی‌یف در بندری که روسیه از اوکراین تا سال ۲۰۴۲ میلادی اجاره کرده، در این جزیره مستقر است.

تصویب اعزام نیرو به کریمه توسط شورای فدراسیون روسیه، به پوتین اختیار دخالت نظامی در این شبه‌ جزیره‌ واقع در جنوب اوکراین را می‌دهد.

به گزارش اشپیگل‌ آنلاین، جناح افراطی کرملین حتی خواستار پیشروی نظامی به سوی شهرهای دونتسک و خارکف است. ولی به نظر می‌آید که پوتین طرح‌های دیگری دارد.

احتمال داده می‌شود که پوتین قصد دارد بیشتر کریمه را به یک منطقه‌ی تحت‌الحمایه روسیه درآورد و نه آن‌ که این شبه‌ جزیره را کاملا از اوکراین جدا کند.

انتهای پیام

کد N157016

وبگردی