آفتاب

حمله همزمان ارتش سوریه و حزب‌الله به شورشیان سوری در لبنان

حمله همزمان ارتش سوریه و حزب‌الله به شورشیان سوری در لبنان

نیروی‌هوایی سوریه و حزب‌الله لبنان همزمان با هم دو محل استقرار شورشیان سوری را در خاک لبنان به موشک بستند.

نیروی‌هوایی سوریه و حزب‌الله لبنان همزمان با هم دو محل استقرار شورشیان سوری را در خاک لبنان به موشک بستند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منابع امنیتی لبنان گزارش کردند نیروی هوایی سوریه و حزب‌الله لبنان به صورت همزمان منطقه "عرسال" را به موشک بستند. این منطقه در داخل خاک لبنان و نزدیکی مرز سوریه قرار دارد. هزاران نفر از شورشیان سوریه از زمان آغاز ناآرامی‌های سوریه به منطقه عرسال پناه برده‌اند.

درباره تلفات حمله‌های موشکی هنوز گزارشی منتشر نشده است. ناظران محلی معتقدند که حمله به این روستاها ادامه‌ حمله مشترک ارتش سوریه و حزب‌الله لبنان به شهر سوری جبرود در نزدیکی مرز لبنان است. پس از این تهاجم، شورشیانی که با ارتش سوریه می‌جنگند به خاک لبنان عقب‌نشینی کرده بودند.

در همین حال به‌ گزارش خبرگزاری دولتی لبنان، شورشیان "جبهه النصرة" در نزدیکی عرسال دو شهروند سوریه را به‌اتهام پشتیبانی از رژیم بشار اسد اعدام کردند. "جبهة ‌النصرة" به شبکه القاعده نزدیک است و علیه بشار اسد می‌جنگد. این گروه قبلا تهدید کرده بود که اگر حزب‌الله نیروهای خود را از خاک سوریه خارج نکند، به عملیات انتقام‌جویانه علیه شیعیان لبنان دست خواهد زد.

به گزارش دویچه‌وله، همزمان با این درگیری‌ها، اخضر ابراهیمی نماینده سازمان‌ملل در امور سوریه، خواستار ادامه مذاکره برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه شد. وی در اجتماع حزب سبزهای مجلس فدرال آلمان گفت: «مذاکرات ژنو ۲ هنوز شکست نخورده است. در حال حاضر این مذاکرات متوقف شده، اما ما نباید تسلیم شویم.» ابراهیمی تاکید کرد که هیچ بدیلی در برابر تلاش‌های دیپلماتیک وجود ندارد.

یوشکا فیشر، وزیرخارجه اسبق آلمان نیز که در این همایش شرکت داشت، عدم حضور ایران در مذاکرات ژنو را نادرست دانست. وی گفت: «این بسیار ناهوشمندانه بود. همه بازیگران باید در این مذاکرات حضور می‌یافتند و هیچکس نباید کنار زده می‌شد.» از اظهارات یوشکا فیشر چنین برداشت می‌شود که او معتقد است عدم حضور ایران در کنفرانس ژنو ۲ یکی از دلایل شکست مذاکرات دولت اسد با مخالفان بوده است.

کنفرانس ژنو ۲ روز ۱۵ فوریه امسال بدون دستیابی به هیچ نتیجه‌ای پایان یافت. طرفین نتوانستند بر سر تعیین تاریخی برای ادامه مذاکرات به توافق برسند. نمایندگان ائتلاف ملی سوریه خواستار گفت‌وگو بر سر تشکیل دولت انتقالی بدون حضور بشار اسد بودند، اما نمایندگان دولت سوریه ضمن رد این خواست معتقد بودند که پیش از هرچیز باید بر سر مبارزه با تروریسم بحث شود.

اخضر ابراهیمی در همایش سبزهای برلین از دولت آلمان خواست که از تمام نفوذ منطقه‌ای خود برای پایان دادن به بحران سوریه استفاده کند. وی اعلام کرد که روز یکشنبه این هفته بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد و روز دوشنبه سرگئی لاوروف وزیرخارجه روسیه را ملاقات خواهد کرد. هدف این دیدارها یافتن راه‌ حلی برای ادامه تلاش‌های صلح سوریه است.

نماینده‌ی سازمان ملل در امور سوریه قرار است روز دهم ماه مارس تازه‌ترین اطلاعات خود را درباره بحران سوریه در اختیار شورای امنیت قرار دهد. در گزارش ماهانه کارشناسان مامور نابود کردن سلا‌ح‌های شیمیائی سوریه آمده است که در ماه گذشته در این زمینه پیشرفت‌های زیادی حاصل شده و سوریه دیگر امکان تولید این سلا‌ح‌ها را نخواهد داشت.

گزارش کارشناسان مبارزه با گسترش سلا‌ح‌های شیمیایی تاکید دارد که تاسیسات تولید و ترکیب سلا‌ح‌های شیمیائی سوریه دیگر قابل بهره‌برداری نیستند.

انتهای پیام

کد N153368

وبگردی