آفتاب
آیت الله هاشمی:

ادعاهای ضد و نقیض آمریکایی ها در مورد برنامه هسته ای نوعی بهانه جویی تکراری است

ادعاهای ضد و نقیض آمریکایی ها در مورد برنامه هسته ای نوعی بهانه جویی تکراری است

تهران- ایرنا- رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ادعاهای ضد و نقیض آمریکایی ها در مورد اطمینان بیشتر از اعتمادسازی در ماهیت برنامه های هسته ای تهران را نوعی بهانه جویی تکراری دانست و گفت: امروز بازرسان قانونی آژانس هسته ای حضوری و از طریق دوربین ها بطور شبانه روزی، راستی آزمایی ایران را مستقیم مشاهده می کنند.

به گزارش ایرنا از اداره کل روابط عمومی و تبلیغات مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی دوشنبه در دیدار دیدیر ریندرز معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه بلژیک و هیأت همراه با اشاره به اینکه آمریکایی ها نباید به بی اعتمادی بیشتر دامن بزنند، اظهارداشت: فتوای رهبری معظم انقلاب در مورد حرام بودن تولید سلاح هسته ای نیز کاملاً واضح بوده و دولت آمادگی کامل دارد تا به تمام سؤالات در چارچوب مقررات آژانس پاسخ دهد.

وی ادامه داد: بنابراین اگر آمریکایی ها صادق و واقع بین باشند دستیابی به یک توافق همه جانبه و موفقیت آمیز در یک دوره کوتاه مدت قابل حصول خواهد بود.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه هرچه بیشتر روابط و همکاری ها با تمام کشورها براساس اصل احترام و منافع متقابل ملت ها تأکید کرد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی از تروریسم و اقدامات گروه های افراطی و تندرو به عنوان عمده ترین موانع توسعه روابط کشورها نام برد و گفت: بدون تردید، اتخاذ سیاست ها و رویکردهای غیرمنطقی غرب بویژه آمریکایی ها در حمایت و تجهیز افراطیون نوظهور طالبان و القاعده و حامیان آنها شکل گرفت که امروز تأثیرات منفی وغیرقابل انکار این حمایت ها را در تمام نقاط جهان ازجمله سوریه که افراد مسلح خارجی بی شماری در آن حضور دارند مشاهده می کنیم.

وی در پاسخ به علل اختلاف بین مذاهب اسلامی گفت: اینگونه اختلافات معمولاً ریشه در تاریخ تمام ادیان داشته و نمونه های بارز آن را در جنگ های صلیبی 250 ساله، اختلاف نظر یهودیان و نیز در ایرلند و نسل کشی در بوسنی شاهد بودیم و در کشورهای اسلامی ازجمله افغانستان، پاکستان و سومالی نیز هزینه های غیرقابل جبرانی را تحمیل کرده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: مسلمانان آگاه، بر پایه آموزه های دینی خود عمیقاً مخالف تفرقه و درگیری های مذهبی بوده و هستند و افراطیون نیز بقای خود را در تشدید این اختلافات می دانند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با ابراز نگرانی عمیق از وضعیت موجود در سوریه اظهارداشت: در حال حاضر با حضور وسیع تروریسم شاهد متلاشی شدن ارکان خانواده ها، انباشته شدن مجروحین در بیمارستان ها و بیش از هشت میلیون آواره نیازمند به مواد غذایی، بهداشتی و درمانی در این کشور هستیم که نخستین هدف هر مذاکره ای، باید توقف کشتار و خونریزی مردم بی گناه از سوی همه طرف های درگیر باشد و در نهایت باید حاکمیت سوریه بر مبنای اراده مردم باشد.

وی با تشریح وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام و روند انتخابات در جمهوری اسلامی ایران که مورد سوال وزیر امور خارجه و هیأت همراه قرار گرفته بود گفت: در جمهوری اسلامی انتخاب افراد در سطوح مختلف ازجمله ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، شورای شهر، خبرگان رهبری بطور مستقیم از سوی مردم انتخاب می شوند و رهبری هم با رای خبرگان انتخاب می شوند که اقلیت های دینی نیز فعالانه در همة بخشها و انتخابات مجلس حضور مستمر دارند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ما پس از انقلاب اسلامی حتی در دوران جنگ تحمیلی با تعطیلی مجلس یا دولت رو به رو نبودیم ولی در یک دوره شاهد یک بلاتکلیفی دولت بلژیک و همچنین برخی کشورهای اروپایی دیگر در قلب اروپا و نیز در لبنان هستیم.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در پایان با تأکید بر اینکه سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران همواره حفظ روابط دوستانه با تمامی کشورهاست، آمادگی کشورمان را در کمک به حل مسائل منطقه ای و فرامنطقه ای اعلام کرد و گفت: ما خواهان دستیابی به توافق جامع و نهایی همه کشورها برای برقراری آرامش و صلح در جهان هستیم.

وزیر خارجه بلژیک نیز در این دیدار با قدردانی از جمهوری اسلامی ایران که بطور سازنده و با هدف اعتمادسازی در مذاکرات هسته ای با 1+5 شرکت کرده است حضور هیأت بلندپایه کشور بلژیک در تهران را نشان دهنده نقش و جایگاه مهم ایران در منطقه دانست.

دیدیر ریندرز با ابراز تأسف از عدم دعوت ایران به گفت و گوهای ژنو 2 و تأکید بر استقبال از حضور همه طرف های فعال در گفت و گوهای ژنو گفت: ما معتقدیم حضور ایران در این مذاکرات به یافتن راه حل صلح آمیز برای بحران سوریه کمک بیشتری می کرد و اکنون نیز امیدواریم بتوانیم از امکانات و نظرات شما در این مورد بیشتر استفاده کنیم.

وی با قدردانی از توضیحات مبسوط آیت الله هاشمی در بخش وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام و صراحت بیان درخصوص مسایل داخلی و منطقه ای ضمن دعوت از وی برای سفر به بلژیک گفت: ما آماده ایم تا از فرصت حاصله در شرایط جدید برای نزدیک کردن راههای تعامل و برای همکاری در ظرفیت های اقتصادی، صنعتی و فنی گام های عملی برداریم و روابط دو کشور را استحکام بیشتری بخشیم.

سیام(1)9254**1449
کد N145164

وبگردی