آفتاب

وزیر خارجه‌ آلمان: موافقتنامه امنیتی افغانستان و آمریکا باید امضا شود

وزیر خارجه‌ آلمان: موافقتنامه امنیتی افغانستان و آمریکا باید امضا شود

وزیر خارجه آلمان در دیدار با حامد کرزای گفته که امضای موافقتنامه امنیتی افغانستان و آمریکا به ادامه همکاری‌های بین‌المللی کمک می‌کند

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان در سفرش به کابل گفت که پس از سال ۲۰۱۴ میلادی کمک‌های آلمان به افغانستان ادامه خواهد یافت.

این اولین سفر او به عنوان وزیر خارجه جدید آلمان به افغانستان است. او روز یکشنبه در یک سفر از پیش اعلام نشده، نخست به مزار شریف رفت و در آنجا با نظامیان کشورش دیدار کرد.

اشتاین‌مایرادامه کمک‌های نظامی کشورش به افغانستان را تا حد زیادی وابسته به امضای موافقتنامه امنیتی کابل و واشنگتن دانست.

او گفت که در دیدارش با حامد کرزای، رئیس جمهوری افغانستان نگرانی‌اش را از عدم امضا این موافقت‌نامه ابراز کرده است.

وزیر خارجه آلمان گفت: رئیس جمهور کرزای گفت افغانستان این موافقتنامه را امضا خواهد کرد. من برایش روشن ساختم که این سند برای ما چقدر مهم است که زود امضا شود. برنامه‌های که ما برای افغانستان داریم به وقت نیاز دارد، ما باید اکثریت پارلمان و مردم‌مان را متقاعد سازیم که کمک‌های ما پس از ۲۰۱۴ به افغانستان و حضور نیروهای ما در آن کشور را تایید کنند.

در خبرنامه ریاست جمهوری افغانستان نیز آمده است که وزیر خارجه آلمان در دیدار با کرزای، خواست آلمان را برای امضای هر چه زودتر موافقتنامه امنیتی افغانستان و آمریکا بیان کرده و گفته است که امضای این سند برای ادامه ماموریت غیرجنگی بین‌المللی در افغانستان کمک می‌کند.

اما کرزای یک بار دیگر به موضع قبلی‌اش برای امضای موافقتنامه امنیتی تاکید کرده و گفته که آغاز عملی و علنی روند صلح و مصونیت خانه‌های مردم افغانستان از پیش شرط‌های اصلی برای امضای این موافقتنامه می‌باشد.

به گزارش بی.بی.سی، ضرار احمد مقبل عثمانی، وزیر امور خارجه افغانستان نیز در نشست خبری گفت که مذاکرات میان افغانستان و آمریکا روی این سند جریان دارد.

او اظهار امیدواری کرد که موافقتنامه امنیتی افغانستان و آمریکا پیش از انتخابات ریاست جمهوری به امضا برسد.

آلمان پس از آمریکا و انگلیس بیشترین نیروی نظامی را در افغانستان دارد و در برنامه‌های بازسازی افغانستان نیز سهم بزرگی داشته است.

آلمان در ۱۳ سال گذشته نقش عمده در پیشبرد فعالیت‌های اقتصادی، فرهنگی و امنیتی در افغانستان ایفا کرده‌ است.

پیش از این آلمان ۵۳۵۰ سرباز در افغانستان داشت که حالا شمار آنها به ۳۱۰۰ نفر کاهش یافته است.

پیش از این دیدار، اشتاین‌مایر در دیدارش با سربازان آلمانی در شمال افغانستان به آنها گفته بود که امسال نه تنها که یک سال کلیدی برای افغانستان است بلکه نقطه چرخشی در تعامل آلمان نیز است.

هیات دولت آلمان روز چهارشنبه گذشته برای آخرین بار مدت عملیات نیروهای آلمانی در خاک افغانستان را به مدت ۱۰ ماه تمدید کرد.

انتهای پیام

کد N114341

وبگردی