آفتاب

مبارزات انتخابات ریاست جمهوری افغانستان رسماً آغاز شد

مبارزات انتخابات ریاست جمهوری افغانستان رسماً آغاز شد

مبارزات انتخابات ریاست جمهوری افغانستان از صبح امروز (یکشنبه) رسماً با نصب بیلبوردها و برگزاری همایش‌های انتخاباتی از سوی نامزدها در کابل و برخی شهرهای دیگر آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) کارمندان ستادهای انتخاباتی نامزدها از ساعت‌های نخست بامداد امروز مشغول نصب بیلبوردها، عکس‌های تبلیغاتی آنها و معاونانشان در خیابانها شد‌ه‌اند.

آنها از چند روز پیش برای آغاز مبارزات انتخاباتی آمادگی گرفته بودند و برخی از طرفداران نامزدها هم برای شرکت در نخستین همایش‌های انتخاباتی از مناطق مختلف کشور به پایتخت آمده بودند.

به گزارش بی.بی.‌سی، از نامزدهایی که تا حال از برگزاری چنین همایش‌ها در جریان امروز کابل خبر داده‌اند، عبدالله عبدالله، اشرف غنی احمدزی، عبدرب‌الرسول سیاف، عبدالقیوم کرزی و گل آغا شرزی هستند.

از دیگر کارهایی که نامزدها در این روز انجام می‌دهند، افتتاح رسمی ستادهای انتخاباتی آنها و پخش تبلیغات تلویزیونی است. آنها از طریق شبکه‌های اجتماعی هم به هواداران خود اعلام کرده‌اند که از امروز فعالیت‌های خود را شروع کنند.

هرچند آنها تبلیغات محدودی را از چند هفته پیش از طریق شبکه‎های اجتماعی آغاز کرده بودند و کمیسیون مستقل انتخابات هم چنین تبلیغاتی را اجازه داده بود.

رسانه‌های افغانستان هم برنامه‌های ویژه انتخاباتی خود را از امروز آغاز می‌کنند. این برنامه‌های انتخاباتی تلویزیون‌ها از برنامه‌های پرمخاطب شمرده می‌شوند.

مبارزات انتخاباتی تا دو ماه دیگر ادامه می‌یابد و ۴۸ ساعت پیش از برگزاری انتخابات (۱۶ فروردین سال آینده) به پایان می‌رسد.

در این انتخابات یازده نامزد برای رسیدن به ریاست جمهوری مبارزه می‌کنند. دوره کار ریاست جمهوری در افغانستان پنج ساله است و یک فرد تنها دو بار حق دارد که رئیس جمهوری شود.

ریاست جمهوری بالاترین مقام دولتی است که بر هر سه قویه مجریه، مقننه و قضائیه اشراف دارد. رئیس جمهوری رئیس قوه مجریه و فرمانده کل قوا هم است. نظام سیاسی افغانستان ریاستی و مبتنی بر اصل تمرکز قدرت است.

در این میان موضوع امنیت اهمیت خاصی دارد. دولت برای تامین امنیت هر یک از نامزدها ۳۵ محافظ و سه خودرو زرهی و به معاونان آنها هم ۱۵ محافظ و یک خودرو زرهی داده است.

گروه طالبان مخالف برگزاری انتخابات است، اما پیشتر حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار، دیگر گروه مسلح مخالف دولت، به اعضا و هوادارن خود گفته که در انتخابات شرکت کنند.

ولی هنوز مشخص نیست که این حزب در جریان مبارزات انتخاباتی و برگزاری انتخابات به لحاظ امنیتی چه موضعی دارد. برخی از شاخه‌های این حزب، که در حال حاضر در داخل نظام بر سر اقتدار هستند، در انتخابات نامزد یا معاون نامزد دارند.

اگر این انتخابات به‌خوبی برگزار شود، نخستین انتخاباتی در تاریخ افغانستان خواهد بود که در اثر آن قدرت از یک رئیس جمهوری منتخب به یک رئیس جمهوری منتخب دیگر به صورت مسالمت‎آمیز تحویل داده می‎شود.

در دو انتخابات گذشته (۱۳۸۳ و ۱۳۸۹) حامد کرزای، رئیس جمهوری کنونی افغانستان انتخاب شد و در انتخابات پیش رو او بر اساس قانون شانس شرکت در انتخابات به عنوان نامزد را ندارد و باید قدرت به جانشینش که از سوی مردم انتخابات می‎شود، تحویل دهد.

انتهای پیام

کد N95874

وبگردی