آفتاب

متن کامل گفتگوی رئیس جمهوری با کلاوس شوآب در اجلاس داووس

متن کامل گفتگوی رئیس جمهوری با کلاوس شوآب در اجلاس داووس

سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در چهل و چهارمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس که پیش از ظهر امروز (پنجشنبه) به وقت محلی برگزار شد، با استقبال گسترده حضار مواجه شد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، این استقبال درحدی بود که با وجود آنکه معمولا پس از سخنرانی هر یک از مقامات مدعو، حضار سالن را ترک کرده و در پنل های گوناگون شرکت می کنند، در پایان سخنرانی رییس جمهوری کشورمان حضار سالن را ترک نکرده و به نظاره گفتگوی کوتاه دبیرکل مجمع جهانی اقتصاد با دکتر روحانی نشستند.

متن گفتگوی رییس جمهور کشورمان با کلاوس شوآب در ادامه آمده است:

دبیرکل مجمع جهانی اقتصاد: ایران چه برنامه ای برای حل و فصل پرونده هسته ای خود دارد؟

دکتر روحانی: ایران اراده قوی و تصمیم جدی دارد تا در برنامه هسته ای به توافق جامع و همه جانبه با ۱+۵ دست یابد و من مانعی را پیش روی این راه نمی بینم. از طرف ایران این اراده قوی و جدی است. جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان دنبال سلاح هسته ای نبوده و نخواهد بود و هیچگاه مردم ایران فناوری بومی صلح آمیز خود را کنار نخواهند گذاشت.

ایران در چارچوب قواعد و مقررات بین المللی و تحت نظارت آژانس به فعالیت های صلح آمیز خود ادامه خواهد داد، برای اینکه بتوانیم از فناوری هسته ای در مسیر صلح آمیز از قبیل تولید برق، انرژی، پزشکی و سایر امور استفاده کنیم؛ مانع آن است که طرف مذاکراتی ما احتمالا اراده جدی نداشته و یا تحت فشار دیگران قرار گیرد.

ما آماده ایم و به اعتقاد من گرچه این راه آسان نیست و دشوار است و گرچه این راه طولانی است، اما با اراده جدی می توانیم مسیر را تا پایان ادامه دهیم که پایان آن به نفع ایران و ۱+ ۵ وبه نفع اروپا، به نفع غرب، به نفع منطقه و به نفع کل جهان خواهد بود.

دبیرکل مجمع جهانی اقتصاد: البته انرژی هسته ای استفاده های دوگانه ای دارد،‌ به نگرانی ها در این زمینه چه پاسخی دارید؟

ایجاد آژانس بین المللی انرژی اتمی برای آن بود که کشورها بتوانند فعالیت صلح آمیز زیر نظر آژانس داشته باشند تا برای دیگران نگرانی بوجود نیاد. بنابراین ما همه مقررات بین المللی را بدون استثنا در زمینه فناوری هسته ای پذیرفته و اجرا می کنیم و وقتی فعالیت های ایران تحت نظارت آژانس و در چارچوب قواعد است، مثل سایر کشورهایی که فناوری صلح آمیز دارند، این کاربردهای دوگانه که شما می گویید برای همه کشورهای است که فناوری صلح آمیز دارند و امروز بیش از ۴۰ کشور هم توان دارند و هم دارند غنی سازی می کنند. ایران در این زمینه تبعیض را نخواهد پذیرفت، اما همه مقررات بین‌المللی و نظارت آژانس را کاملاً می‌پذیرد و به آن عمل می‌کند.

دبیرکل مجمع جهانی اقتصاد با اشاره به وضعیت سوریه پرسید ،اوضاع سوریه را چگونه ارزیابی می کنید؟

دکتر روحانی در پاسخ گفت : سوریه دچار یک فاجعه بزرگ شده است، بیشترین خسارت برای مردم بی‌گناه سوریه است، همانطور که شما اشاره کردید میلیون‌ها انسان بی‌گناه کشته، زخمی یا آواره شده‌اند، در این زمستان سرد، وضع آوارگان به شدت تأسف انگیز است، تأسف بعدی حضور گروه‌های تروریستی از سراسر منطقه و حتی از قاره‌های دیگر به سوریه است، اجتماع و بی‌رحمی و کشتار اینها که گاهی مردم سوریه می کشند و گاهی خود همدیگر را می‌کشند جای بسی تأسف است. ایران معتقد است همه باید تلاش کنیم. اولاً جنگ و خونریزی در سوریه متوقف شود ثانیا همه تلاش کنیم تروریست‌ها را از این کشور بیرون برانیم و نصیحت کنیم به کشورهایی که به تروریسم کمک می کنند که نوبت بعدی نوبت خود آنها خواهند بود

بعد هم زمینه فراهم بکنیم تا مخالفان با دولت پای میز مذاکره و گفت‌وگو بنشینند راه‌حل نهایی یک انتخابات آزاد در سوریه است. آنچه مردم رأی بدهند برای همه ما محترم است هیچ دولت و قدرتی از بیرون نمی‌تواند برای کشور دیگر و برای ملت سوریه تصمیمی اتخاذ کند همه باید به مردم کمک کنیم ما همین الان کمک‌های نوع دوستانه فراوانی را از جمله دارو، مواد غذایی برای مردم سوریه می‌فرستیم و کمک می‌کنیم. همه باید به مردم سوریه کمک کنند، همه باید شرایط مناسب برای یک انتخابات آزاد در سوریه بوجود بیاورند و رأی مردم هر چه بود همه باید بپذیرند.

2929

 

 

کد N76404

وبگردی