آفتاب

آلمان: اقدام بان کی مون در پس گرفتن دعوت مصیبت‌بار بود

آلمان: اقدام بان کی مون در پس گرفتن دعوت مصیبت‌بار بود

ایرنا نوشت:

مشاور آنگلا مرکل صدراعظم آلمان اقدام دبیرکل سازمان ملل متحد در پس گرفتن دعوت از ایران برای حضور در نشست سوریه زیرفشار آمریکا و گروههای شورشی مخالف دولت بشار اسد را اقدامی مصیبت بار خواند که موجب خدشه دار شدن اعتبار سازمان ملل شده است.
فولکر پرتس روزچهارشنبه بااشاره به آغاز کنفرانس بین المللی ژنو2 بدون حضور ایران به عنوان کشور تاثیرگذار منطقه که می تواند نقش بسیار مهمی در پایان یافتن بحران سوریه از راه سیاسی و دیپلماتیک داشته باشد،گفت: به طور مشخص باید بگویم که بان کی مون با اقدام خود در پس گرفتن دعوت از ایران اعتبار سازمان ملل متحد را خدشه دار کرد.

این سیاستمدار آلمانی درگفت وگو با رادیو آلمان تاکید کرد : دبیرکل سازمان ملل ابتدا با تصمیمی درست و با دعوت از ایران تلاش کرد این کشور مهم منطقه را به پشت میز مذاکرات سوریه بیاورد اما با فشار آمریکا که این اقدام را ایده خوبی نمی دانست، کمر خم کرده و دعوت خود را پس گرفت که این اصلا کار درستی نبود.

پرتس با بیان اینکه حضور ایران در ژنو2می توانست برای رسیدن به راه حل بحران سوریه بیشتر کمک کند، خاطرنشان کرد:به یقین اگر ایران در داخل سالن این کنفرانس بین المللی حضور می داشت بهتر می توانست کمک کند تا اینکه خارج از آن باشد.

ˈ آندره بانکˈ کارشناس سوریه درموسسه تحقیقاتی و مطالعات منطقه ای هامبورگ (گیگا)، نیز درمورد کنفرانس ژنو2وعدم حضور ایران دراین نشست بین المللی، گفت: یکی از اهداف عربستان به عنوان مخالف حضور تهران در نشست سوریه، تضعیف این کشور در منطقه است زیرا آنها واهمه دارند که با ادامه این روند و تقویت نقش ایران در معادلات منطقه ای و جهانی، این کشور و غرب بیش از پیش به هم نزدیک شوند.

این کارشناس آلمانی،کنفرانس ژنو2 را به یک نمایش تبلیغاتی تشبیه کرد که در آن آمریکا و همپیمانانش تلاش می کنند به خیال خود سناریویی برای دفع خشونت گسترده درسوریه طراحی کنند.

آندره بانک خاطرنشان کرد: از نظر من نه اروپایی ها و نه آمریکا به صورت جدی بدنبال یک راه حل پایدار برای پایان دادن به بحران سوریه نیستند و در واقع مسئله مهم برای اوباما درمورد سوریه، مدیریت بحران این کشور است و اینکه حکومت سوریه زیاد به دوستان خود اعم از روسیه و ایران نزدیک نباشد.

52261

کد N74788

وبگردی