آفتاب
در بیانیه‌ای به مناسبت هفته وحدت مطرح شد

تاکید 16 انجمن اسلامی دانشجویان بر لزوم رفع محرومیت‌های قومی

تاکید 16 انجمن اسلامی دانشجویان بر لزوم رفع محرومیت‌های قومی

16 انجمن اسلامی دانشجویان با صدور بیانیه‌ای به مناسبت هفته وحدت، ضمن اینکه تصویب قطعنامه جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری در سازمان ملل متحد را در خور تقدیر دانستند، خواستار اقدامات عملی در زمینه رفع محرومیت از استان‌های مرزی و اقلیت‌های مذهبی و قومی شدند.

16 انجمن اسلامی دانشجویان با صدور بیانیه‌ای به مناسبت هفته وحدت، ضمن اینکه تصویب قطعنامه جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری در سازمان ملل متحد را در خور تقدیر دانستند، خواستار اقدامات عملی در زمینه رفع محرومیت از استان‌های مرزی و اقلیت‌های مذهبی و قومی شدند.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، متن این بیانیه به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِنْ کَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ (الجمعه: ۲)

در ماه ربیع الاول، موسم ولادت فرخنده نبی اکرم، حضرت محمد مصطفی(ص) قرار داریم. پیامبری که خداوند به واسطه خلقت او و برانگیختنش برای هدایت بندگان، بر ایشان منت نهاد تا با تکیه بر فطرت الهی خویش، راه صلاح و رستگاری در پیش گرفته و طعم زندگانی سرشار از نیکی را بچشند.

امت اسلامی که روزگاری با تکیه بر آموزه‌های رحمانی آن بزرگ مرد عشق و فضیلت، نبی اکرم(ص)، راه ساخت تمدن عظیم اسلامی را در پیش گرفته و به دستاوردهای سترگ و گران‌سنگی دست یافته بود، متاسفانه در گذر زمان گرفتاری مصائبی شد که آتش بر خرمن وحدت اسلامی زد و این امت را که می‌رفت تا بزرگ پرچمدار عرصه علم و عمل در جهان باشد، بدل به امتی ساخت که گرفتار اختلافات داخلی آمد و به جای رفتن به پیش، دچار عقب‌گردی نامیمون گشت.

اینک، یکی از این عمده‌ترین گرفتاری‌های جهان اسلام، ظهور جریان‌های بنیادگرای اسلامی است که همچون دیوی، کیان خانواده اسلام را در معرض خطر قرار داده و آثار زیان‌بار آن به قدری آشکار است که همگان، متألم از این وقایع، سعی در چاره‌اندیشی برای بهبود اوضاع را دارند.

در شرایطی که جریان بنیادگرای دینی در کشورهایی نظیر سوریه و عراق، با تفسیرها و تأویل‌های جاهلانه از دین، به لکه‌دار شدن چهره رحمانی اسلام دامن زده و حتی آبروی انسانیت را از میان برده است و با تأسف بیشتر قشری سطحی‌نگر و کوته‌فکر که منافع کلان جهان اسلام را درک نمی‌کنند، جاهلانه و یا عامدانه، با اقدامات و صحبت‌های خود باعث تفرقه بیشتر بین مذاهب اسلامی و زمینه‌ساز جولان بیشتر گروه‌های افراطی می‌شوند، جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر آموزه‌های دینی که در آن بر لزوم نقش مردم در عرصه‌ی حاکمیت تاکید شده است، سعی بر این دارد تا بیش از پیش، منادی رحمت و وحدت میان فرق اسلامی باشد؛ چراکه انقلاب شکوهمند اسلامی ملت ایران که نماد آزادی خواهی و ظلم ستیزی این ملت است، خود بزرگ منادی وحدت امت اسلامی بوده و گرامیداشت فاصله میان ولادت نبی اکرم(ص) به روایت فریقین به عنوان هفته‌ی وحدت که یادگار دوران راهبری حضرت امام خمینی(ره) است، فرصتی گرانبها بوده تا بار دیگر، امت اسلامی بازگشتی به خویشتن داشته و با تکیه بر آموزه‌های رحمانی نبی اکرم (ص)، راه صلاح خویش را پی گیرند.

انتخابات اخیر ریاست جمهوری اسلامی ایران و رأی اکثریت ملت شریف ایران به اعتدال، گواهی دیگر بر پیشتازی این ملت در راه رسیدن به کنش‌های عقلانی و به دور از افراط و تفریط در همه زمینه‌هاست. اجرای برنامه‌های ارزشمند دولت نظیر تأسیس معاونت اقوام ریاست جمهوری، تکریم و سپردن امور اقلیت‌های قومی و مذهبی به ایشان و ارج نهادن به حقوق آن‌ها و همچنین تصویب قطعنامه جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری در سازمان ملل متحد، یقیناً در خور تقدیر و ستایش است.

بر این اساس، ضمن گرامیداشت میلاد نبی اکرم (ص) و هفته وحدت و ارج نهادن به تلاش‌های دولت تدبیر و امید در عرصه اتحاد میان اقوام و مذاهب، از دولت محترم و نهادهای مختلف جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظامی که پیشقدم در عرصه وحدت و تقریب مذاهب است، درخواست داریم که ضمن ممانعت قانونی از برگزاری برنامه‌ها و مراسمی که موجب تألم پیروان مذاهب می‌گردد، اقدامات جدی و عملی در زمینه وحدت به عمل آورند. که از آن جمله، رفع محرومیت فرهنگی و اقتصادی از استان‌هایی است که هم‌میهنان اهل سنت ما مسئولیت خطیر مرزبانی از آن را بر عهده گرفته و دشمنان را در دست‌اندازی سیاسی و فرهنگی ناکام گذارده‌اند. بی‌شک، رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی در مناطق محروم مرزی موجب وحدت دینی و ملی در سایه رفع محرومیت قومی شده و هموطنان را بیش از پیش به تحقق آرمان‌های انقلاب دلگرم خواهد کرد، به نحوی که خود با سلاح ایمان، دست‌های تفرقه‌انداز داخلی و خارجی را بشکنند.

در این راستا، ما انجمن‌های اسلامی دانشجویان که به عنوان پیشتاز حرکت‌های دانشجویی، همواره در عرصه مقابله با استبداد داخلی و استکبار خارجی فعال بوده‌اند، همه تلاش و کوشش خود را در جهت تحکیم وحدت میان اقوام و فرق اسلامی به کار می‌بریم تا آرمان همزیستی مسالمت‌آمیز میان امت اسلامی محقق گردد.»

انتهای پیام

کد N69971

وبگردی