آفتاب

ارسال موشک و پهپادهای آمریکایی به عراق برای مبارزه با القاعده

ارسال موشک و پهپادهای آمریکایی به عراق برای مبارزه با القاعده

آمریکا تایید کرده است که ده‌ها موشک و پهپاد به عراق می‌دهد تا به "مبارزه با القاعده" کمک کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دولت آمریکا ۷۵ موشک از نوع Hellfire در اختیار عراق گذاشت. قرار است در ماه مارس ۲۰۱۴ نیز ۱۰ هواپیمای بی‌سرنشین به این کشور ارسال شود. عراق در نظر دارد با این تجهیزات جلوی فعالیت القاعده را در این کشور بگیرد.

آمریکا تصمیم گرفته است برای راحتر شدن مبارزه با شبکه تروریستی القاعده در عراق به این کشور یاری رساند. برای تحقق این هدف قرار است موشک‌هایی از نوع Hellfire و هواپیماهای بی‌سرنشین به عراق ارسال شود.

روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" گزارش داده است که این تجهیزات نظامی قرار است علیه ناآرامی‌ها و آشوبی به کار رود که در عراق با حمایت شبکه تروریستی القاعده علیه دولت این کشور بوجود آمده است.

گفته می‌شود دولت عراق در نظر دارد با این تجهیزات "انفجار خشونت" را در مناطق غربی این کشور و مرزهای سوریه کاهش دهد.

برمبنای گزارش نیویورک تایمز، آمریکا هفته گذشته ۷۵ موشک به عراق تحویل داده و قرار است ۱۰ هواپیمای بی‌سرنشین از نوع ScanEagle نیز در ماه مارس ۲۰۱۴ به این کشور ارسال شوند.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا به هنگام دیدار نوری مالکی، نخست وزیر عراق از آمریکا در اوایل ماه نوامبر اعلام کرد که این کشور از عراق در مبارزه با شبکه تروریستی القاعده حمایت خواهد کرد.

به گزارش دویچه وله، مالکی در آن زمان درباره خطر گسترش افراط گرایی و تروریسم در جهان و ضرورت مبارزه با آن سخن گفت: «این مشکل بسیار عظیمی است که همچنان گسترش می‌یابد. ما باید بر این مشکل فائق آییم.»

نیویورک تایمز به نقل از محافل دولتی آمریکا نوشته است که کمک آمریکا به عراق اکنون بسیار ضروری شده است، زیرا ذخیره موشک‌های نوع Hellfire دولت عراق به پایان رسیده است.

به نوشته نیویورک تایمز، جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره شبکه تروریستی القاعده و ضرورت کمک به عراق گفته است: «القاعده دشمن مشترک آمریکا و عراق است. این سازمان خطر بزرگی است برای کل منطقه خاورمیانه.»

اما بسیارند سیاستمداران و سناتورهای آمریکایی که به همکاری نظامی با عراق انتقاد می‌کنند. بعضی بر کارایی تجهیزات نظامی ارسالی به عراق شک دارند و بعضی دیگر بر این نظرند که نوری مالکی، نخست وزیر عراق با شیوه‌های غیردمکراتیک رهبری، سبب شدت یافتن خشونت در این کشور شده است.

انتهای پیام

کد N26441

وبگردی