آفتاب
رییس جمهور در گفت‌و‌گوی ویژه خبری: / مشروح/| 124160

دولت مصمم به اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها است

دولت مصمم به اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها است

تلاش ما این است که تا پایان سال تورم را به یک نقطه مطلوب برسانیم/ استقراض ۴۳ هزار میلیاردی از بانک مرکزی برای مسکن مهر/ برای چینی‌ها و کره‌ای‌ها شغل ایجاد کردیم

رئیس جمهور گفت: گزارش ۱۰۰ روزه دولت شامل سه بخش است که یکی گزارش رئیس جمهور، دیگری گزارش مکتوب و بخش سوم گزارش وزرا و معاونان است.
به گزارش ایلنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در گفتگوی زنده تلویزیونی که از شبکه یک سیما پخش شد با گرامیداشت هفته بسیج افزود:‌‌ همان طور که در ایام تبلیغات انتخاباتی به مردم بزرگ وعده داده بودم، قرار شد علاوه بر برنامه ۴ ساله دولت تدبیر و امید، برنامه کوتاه ۱۰۰ روزه نیز داشته باشیم.
رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که چرا عدد ۱۰۰ را انتخاب کردید، گفت: ۱۰۰روز یک دوره زمانی است که نه خیلی کوتاه است که نشود گزارش داد و نه آنقدر طولانی است که گزارش آنقدر مطول باشد.
وی افزود: مبنا این بود که یک برنامه کوتاه مدت سه ماهه مورد نظر دولت باشدو دولت به مردم گزارش دهد و این گزارش سه بخش دارد یک بخش اینکه رئیس جمهور منتخب به مردم گزارش می‌دهد و یک بخش گزارش مکتوبی است که در سایت‌ها و خبرگزاری‌ها منتشر می‌شود و یک بخش گزارشی است که وزرا و معاونان هریک در بخش‌های مربوط به خود به اطلاع مردم می‌رسانند.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا روزهای ریاست جمهوری را می‌شمارید و اکنون تصور شما با روز اول چقدر تفاوت دارد گفت: به آن صورتی که الآن می‌گویید، خیر، اما به هر حال هر روزش برای من خیلی مهم است.


****دولت به طور منظم به مردم گزارش کار خواهد داد
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی افزود: همه تلاش دولت این است که حداکثر استفاده را از دوره چهار ساله برای خدمت به مردم ببرد و شاید برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران است بنده در روز تحلیف، دولت را به مجلس معرفی کردم و برای رأی اعتماد اسامی را در اختیار مجلس شورای اسلامی گذاشتم.
وی گفت: دولت تلاش می‌کند هیچ فرصت در اختیار را از دست ندهد و حداکثر استفاده را از فرصت ببرد.
روحانی افزود: همین طور که این دولت نخستین دولتی است که اسامی را به مجلس داده، آخرین وزیری که رأی اعتماد گرفت هفته پیش و در آستانه صد روزگی بود که دولت کامل شد که از این بابت از نمایندگان محترم مجلس و همه مردم سپاسگزاری و تشکر می‌کنم. وی گفت: البته این گزارش دولت مخصوص برنامه صد روزه نیست، از این پس در هر مقطعی به طور منظم، دولت به مردم گزارش کار خواهد داد.
رئیس جمهور گفت: دولت باید در برابر مردم پاسخگو باشد و افتخارش پاسخگویی در برابر مردم است، مردم باید از جزئیات برنامه باخبر و مطلع باشند زیرا این دولت بدون همکاری و همراهی مردم نخواهد توانست مسئولیت سنگین اداره کشور را به انجام برساند.
وی افزود: دولت با این گزارش دهی می‌خواهد مردم و دولت از نظر اطلاعات بسیار نزدیک یکدیگر باشند، اطلاعات در اختیار مردم قرار گیرد یعنی روند کار و مشکلات در اختیار مردم باشد.
رئیس جمهور گفت: ممکن است دولت مشکلات فراوانی داشته باشد حتماً این مشکلات را با مردم در میان خواهد گذاشت. دولت ممکن است پیشرفت داشته باشد، حتماً این پیشرفت را به مردم خواهد گفت و دولت ممکن است برنامه‌های بلندمدت داشته باشد که حتماً به اطلاع مردم خواهد رساند.
روحانی افزود: حتماً مردم به ویژه صاحبنظران، اندیشمندان و اهل اندیشه و قلم می‌توانند با نقد، نصیحت و پیشنهاد‌هایشان به دولت کمک کنند، دولت به مردم تعلق دارد و دولت افتخار می‌کند بتواند خدمتگزار این مردم خوب و عزیز باشد.
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «جدی‌ترین مشکل پیش روی شما در حوزه اقتصاد پس از انتخابات ریاست جمهوری چه بود»، گفت: در گزارش امشب بنده ضمن ارائه گزارش صد روزه به مردم خواهم گفت که در چه شرایطی کار را آغاز کردیم واز دولت گذشته چه ارثی به ما رسید.


*** امروز انبار‌ها پر از کالاهای اساسی است
روحانی در ادامه افزود: نخستین روزهای بعد از انتخابات، اولین مشکل، مشکل شرایط کالاهای اساسی در کشور بود.
وی گفت: نخستین گزارشی که از وزیر صنعت، معدن وتجارت گرفتم این بود که وضع کالاهای اساسی چگونه است که بدنبال آن گزارش وی، بنده را نگران کرد.
رئیس جمهور افزود: من فکر می‌کردم که حداقل انبارهای کشورهای از کالاهای اساسی برای سه چهار ماه کافی باشد ولی اینگونه نبود.
روحانی گفت: این گزارش قبل از مراسم تحلیف به دستم رسید و آن حاکی از کمبود کالاهای اساسی در کشور از جمله مشکل کمبود گندم بود.
رئیس جمهور افزود: همچنین در ان روز‌ها گزارشی بدستم رسید که فقط در یکی از استانهای کشور در سیلو‌ها برای ۳ روز مصرف مردم گندم موجود است.
وی گفت: بلافاصله بعد از این گزارش‌ها مسئولان اجرایی را خواستم تا در زمینه مسائل ارزی کالا‌ها وهمچنین انتقال آن‌ها از بنادر چاره‌ای بجوییم.
رئیس جمهورگفت: دولت هنگامی که کار خود را شروع کرد اقدامات خوبی در مسیر بهبود وضعیت اقتصادی انجام داد.
روحانی افزود: با اقدامات اولیه‌ای که انجام دادیم ذخایر قابل توجهی فراهم شد و اولین اقدام فوری این بود که این ذخایر را به رقم قابل توجهی رساندیم.
رئیس جمهور گفت: امروز در مورد کالاهای اساسی با تلاش و همکاری متخصصانی که با اینجانب همکاری کردند انبار‌ها پر است و برای آینده نیز خرید‌ها صورت گرفته است و این اولین مشکلی بود که در آغاز کار دولت با آن مواجه بودیم و آن را تا جایی که ممکن است حل کردیم.
روحانی افزود: مسئله دوم بعد از شروع کار دولت در مرداد ماه اتفاق افتاد که من تعبیر خزانه خالی را در سخنرانی خود بکار بردم.
رییس جمهور با بیان اینکه خزانه جایی که حسابهای دولت و درآمدهای دولت در آن قرار می‌گیرد و خرج و مخارج دولت نیز از خزانه باید تأمین شود، گفت: ۲۱۰ هزار میلیارد تومان سالانه باید در خزانه موجودی داشته باشیم به عبارتی ماهیانه ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان باید دولت درآمد داشته باشد تا بتواند سالانه ۲۱۰ هزار میلیارد تومان ذخیره کند.
روحانی افزود: در مردادماه امسال و بخصوص ۱۲ مرداد که من کار خود را شروع کردم موجودی خزانه دولت ۱۲۸۰ میلیارد تومان بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه در پایان مرداد ماه باید حقوق کارمندان را پرداخت می‌کردیم گفت: حقوق کارمندان ۷۵۰۰ میلیارد تومان بود و از این مبلغ تنها ۲۸۷۰ میلیارد تومان بیشتر در خزانه موجود نبود یعنی بیش از ۴۰۶۰ میلیارد تومان باید از بانک‌ها قرض می‌گرفتیم که تنها فقط بتوانیم حقوق کارمندان را پرداخت کنیم.
وی گفت: فقط در مردادماه دولت برای پرداخت حقوق کارمندان ۴۰۶۰ میلیارد تومان بدهکار شد.


***تلاش ما این است که تا پایان سال تورم را به یک نقطه مطلوب برسانیم
رئیس جمهور در ادامه گزارش صد روزه خود گفت: با مشکلی به نام عدم تامین درآمد‌ها مواجه بودیم، در ۵ ماه اول آنچه در بودجه بود، فقط ۴۷ درصد تامین شده بود، البته اگر بودجه مصوب را حساب کنیم، الان هم ۵۶ تا ۵۷ درصد منابع را می‌توانیم تامین کنیم.
روحانی افزود: لذا ناچار بودیم بودجه را اصلاح کنیم و آمار و ارقام بودجه را واقعی کنیم، لذا با دو فوریت اصلاحیه را به مجلس دادیم که البته هنوز برنگشته است و امروز هم اصلاحات شورای نگهبان در مورد بودجه مطرح بود.
رئیس جمهور تصریح کرد: بودجه به ۱۷۱ هزار میلیارد تومان تبدیل شد که البته پیشنهاد دولت ۱۵۰ هزار میلیارد بود و خود مجلس ۴۰ هزار میلیارد تومان کم کرد.
روحانی گفت: این شرایطی بود که از لحاظ اقتصادی کشور را تحویل گرفتیم، شرایط کشور رکود تورمی بود، ما در سال‌هایی بودیم که رکود داشتیم، تولید رشد کافی نداشتیم مثلا در سال ۶۵ رشد منفی ۹ بوده ولی در عین حال‌‌ همان سال که رشد منفی بوده، تورم ما ۲۳ درصد بوده است.
وی افزود: یک سال هم تورم بالا داشتیم مثلا در سال ۷۴ حدود ۴۹ درصد تورم داشتیم اما در عین حال رشد هم ۳ درصد بوده است اما اینکه تورم بالای ۴۰ درصد و رشد هم منفی (رکود) ‌باشد، در سال ۹۱ اتفاق افتاد، در سال ۹۱ منفی ۵ و ۸ دهم رشد داشتیم و تورم هم در زمانی که تحویل گرفتیم بالای ۴۰ درصد بود.
رئیس جمهور با اشاره به بی‌سابقه بودن رکود و تورم طی ۵۰ ساله اخیر در کشورمان هنگام تحویل دولت یازدهم گفت: به غیر از سال‌های ۵۷ و ۵۸ که سال‌های پیروزی انقلاب اسلامی و شرایط خاصی بر کشور حاکم بود هیچگاه چنین رکود و تورمی سابقه نداشته است.
روحانی ادامه داد: این نشان می‌دهد چه شرایطی از دولت گذشته به ارث به ما رسید و در چه شرایطی باید با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کردیم.
رئیس دولت تصریح کرد: البته اعلام این آمار فقط برای اطلاع مردم است و نه اینکه از مشکلات بهراسیم، ما مشکلات را با حمایت و کمک مردم حل و از تنگناهای اقتصادی عبور خواهیم کرد.
وی افزود: در همین مدت کوتاه ۱۰۰ روزه در تورم ما توانستیم یک قدم مهم برداریم، و آنقدر موضوع تورم برای من به عنوان رئیس دستگاه اجرایی مهم است که هر ۲، ۳ روز یک بار از مسئولان در این باره سوال می‌کنم و هر هفته آمار می‌خواهم.
رئیس جمهور اظهار داشت: در ماه‌های گذشته هر ماه نسبت به ماه قبل تقریبا ۲ ممیز ۲ روند صعودی تورم بوده، این دو ماه اخیر روند یک ممیز دو شده، یعنی یک واحد کاهش پیدا کرده که این خیلی مهم است.
رئیس قوه مجریه گفت: در حالی که در پایان مرداد و شهریور تورم نقطه به نقطه ما ۴۳ درصد بود، در پایان مهر ماه تورم ۳۶ درصد شده و این خبر بسیار خوشی است که از ۴۳ به حدود ۳۶ در تورم نقطه به نقطه رسیدیم، بنابراین رشد و صعود تورم را تلاش کردیم مهار کنیم و در این مدت مهار کردیم.
وی تاکید کرد: تلاش ما این است که تا پایان سال تورم را از حدی که هست به یک نقطه مطلوب برسانیم و در سال آینده یکی از برنامه‌های اساسی دولت مهار کردن تورم خواهد بود.


***برنامه ریزی شده است تا تورم تا پایان سال آینده از ۴۳ به ۲۵ درصد برسد
روحانی در گفتگوی زنده تلویزیونی با شبکه یک سیما افزود: در یکی دو ماه گذشته قدم‌های خوبی در زمینه تورم برداشته شد و تا ماه‌های پایانی سال نیز اقدامات مهمی در کنترل تورم صورت خواهد گرفت اگر چه کنترل در ماههای پایانی سال سخت است.

مجری برنامه از رییس جمهور پرسید: چه شد که حل مشکل تورم را به عنوان مسئله اصلی در دستور کار خود قرار دادید و از طرفی چگونه است که دولت قبل در طول هشت سال بیشترین درآمدهای نفتی پول تاریخ کشور را داشت و سپس تعهداتی برای این دولت گذاشت.
رییس جمهور پاسخ داد: دولت گذشته از نظر درآمدهای ارزی و نفتی و غیردولتی پولدار‌ترین دولت بود.
روحانی افزود: مجموع درآمدهای نفتی و ارزی کشور در طول دولت گذشته به ۷۵۰ میلیارد دلار رسید این در حالیست که‌‌ همان دولت بدهکار‌ترین دولت بود و به ما ارث رسید.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: بدهی دولت قبل به نظام بانکی در زمانی که مردادماه دولت یازدهم مستقر شد ۷۴ هزار میلیارد تومان بود.
رئیس جمهور در ادامه ارائه گزارش صد روزه خود به مردم مهم‌ترین عامل افزایش تورم را در سالهای اخیر رشد بی‌حساب نقدینگی دانست.
روحانی افزود: سال ۸۴ نقدینگی ۶۸ هزار میلیارد تومان بود و در پایان دولت قبل این رقم به حدود ۴۷۰ هزار میلیارد تومان رسید که تقریبا هفت برابر شد.
رئیس جمهور گفت: بخشی از این نقدینگی به بدهی دولت به نظام بانکی برمی گردد.
روحانی با اشاره به عوارض استقراض از بانک مرکزی افزود: وقتی چنین پول پرقدرتی استقراض می‌شود معلوم است که نقدینگی افزایش می‌یابد.
رئیس جمهور افزود: مسکن مهر برای افراد کم درآمد جامعه طراحی شد و هیچ کس نمی‌تواند منکر ساخت مسکن برای مردم شود، اما اینکه این مسکن چگونه، کجا و با چه شرایطی ساخته شود مهم است.
روحانی گفت: باید دید که منابع این مسکن از کجا تامین می‌شود؛ اگر پول این مسکن از جیب تک تک مردم تامین شود مسلم است که نقدینگی افزایش می‌یابد.

**** استقراض ۴۳ هزار میلیاردی از بانک مرکزی برای مسکن مهر
رئیس جمهور افزود: برای مسکن مهر ۴۳ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض و به بانک مسکن داده شد و از روز اولی که پول خلق شد تا حالا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بوده و از این میزان ۴۳ هزار میلیارد تومان متعلق به مسکن مهر است.
آقای روحانی بخش اعظم تورمی که مردم را تحت فشار قرار داده است به مسکن مهر مربوط دانست و گفت: از مسئولان بخش اقتصادی دولت می‌خواهم به مردم توضیح دهند که این ۴۳ هزار میلیارد تومان چه میزان تورم ایجاد کرده است.
رئیس جمهور افزود: البته مقصود من از این بحث‌ها این نیست که مسکن مهر را تکمیل نکنیم؛ به هر حال تعهد دولت قبل را باید اجرا کنیم.
آقای روحانی گفت: البته دولت برای مسکن مردم طرح خواهد داشت و به مردم عرضه خواهد کرد.
رئیس جمهور گفت: در مسکن مهر کاری را که انجام می‌دهیم بخشی از آن به نفع مردم است اما چون تدبیر و حساب و کتاب نیست باید این سؤال را طرح کرد که آیا از مردم اجازه گرفتیم که از پول جیب فقرا بگیریم و برای عده‌ای مسکن درست کنیم؟
حسن روحانی افزود: مسکن کار خوب و ارزشمندی است و آنهایی که صاحب مسکن شدند حتماً‌ نفس راحتی کشیدند، ضمن اینکه مسکن مهر مشکلات فراوانی برای تسهیلات، حمل و نقل و مسائل جنبی دارد که باید تکمیل شود اما این دولت، به تعهداتی که دولت قبلی به مردم داده است خود را متعهد می‌داند.

***هدف ما کنترل نقدینگی است و پس از آن بهبود وضع کسب وکار
رئیس جمهور گفت: اگر رشد نقدینگی را مهار کنیم یکی از راه‌های مهار کردن تورم است اکنون نیز آمار و ارقام نشان می‌دهد که در دو تا سه ماه اخیر این رشد متوقف شده و حالت نزولی پیدا کرده است یعنی در ماه‌های گذشته رشد ۲، ۲ درصدی داشته که به ۱، ۲ رسیده است و این نشان می‌دهد که داریم نقدینگی را کنترل و مهار می‌کنیم به ویژه آنجایی که بحث پایه پولی و پول بانک مرکزی مطرح است باید حواسمان جمع باشد که چه کار می‌کنیم و چگونه از این پول استفاده و بهره برداری می‌کنیم.
رئیس جمهور در پاسخ به سؤال مجری مبنی بر اینکه چگونه می‌خواهید تورم را مهار کنید در حالی که هدفمندی یارانه‌ها را ادامه می‌دهید و طرح مسکن مهر را به اجرا در می‌آورید گفت: دولت برای پرداخت یارانه و ادامه آن ماهانه نیاز به ۳۵۰۰ میلیارد تومان پول دارد که بر اساس قانون این مبلغ باید از طریق افزایش قیمت حامل‌های انرژی تأمین شود که افزایش حامل‌های انرژی تنها نصف این مبلغ را تأمین می‌کند.
حسن روحانی افزود: ما برای تأمین مابقی باید از منابع بودجه‌ای استفاده کنیم که در این صورت هر ماه کسری برای پرداخت یارانه داریم.
وی با تأکید بر اینکه دولت باید حتماً روند پرداخت یارانه‌ها را اصلاح کند، گفت: در این زمینه چند راه حل وجود دارد، یا باید یارانه‌ها را کاهش دهیم برای تأمین کسری که در این زمینه دیدیم قشرهای کم درآمد بر روی یارانه‌ها برای خود حساب باز کرده‌اند و از کاهش آن زیان می‌بینند.
روحانی افزود: راه حل دیگر این بود که به یک بخش افراد جامعه یارانه ندهیم.
وی گفت: ما خیلی فکر کردیم که چگونه می‌شود افرادی که نیازمند نیستند یارانه نگیرند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ما امسال از طرح‌هایی که برای یارانه‌ها پیش بینی شده بود صرف نظر کردیم، افزود: برای اینکه بدانیم چه قشرهایی از مردم نیاز به یارانه ندارند باید به زندگی خصوصی مردم رجوع می‌کردیم، به نظر ما رجوع به زندگی خصوصی مردم و مطلع شدن از حساب‌های بانکی آن‌ها ممکن است برای یک موضوع خاص در کوتاه مدت مفید باشد ولی در بلندمدت موجب زیان کشور خواهد شد.
رئیس جمهور گفت: به این نتیجه رسیدیم که اگر بخواهیم یارانه‌ها را از قشرهای پردرآمد بگیریم باید از حساب بانکی آن‌ها مطلع شویم و تعداد املاک مردم را در نظر بگیریم که این دخالت در زندگی خصوصی افراد خواهد شد و شاید این کار در کوتاه مدت مفید باشد اما به این نتیجه رسیدیم که حتما در بلند مدت به ضرر کشور است.
روحانی با بیان اینکه مردم باید به شبکه بانکی ما اعتماد کنند، افزود: دخالت در زندگی خصوصی مردم اعتماد مردم را از بانک‌ها و دولت سلب می‌کند و رونق اقتصادی را از بین خواهد برد.
رئیس جمهور گفت: هدف ما کنترل نقدینگی است و پس از آن بهبود وضع کسب وکار و رونق تولید و کاوش در زندگی خصوصی مردم پول‌های مردم را از بانک‌ها خارج می‌کند و ضرری بیشتر از نفع آن به کشور خواهد رسید.
وی افزود: دولت تصمیم دارد تا پایان امسال یارانه‌ها را به همین صورت ادامه دهد و اگر تغییری در پرداخت و یا شیوه یارانه‌ها باشد از سال آینده صورت می‌گیرد.

*** شیوه پرداخت یارانه‌ها باید اصلاح شود
حسن روحانی با اشاره به اینکه حتما باید شیوه پرداخت یارانه‌ها هم از نظر دهک‌ها و هم شیوه پرداخت اصلاح شود، گفت: مرحله دوم یارانه‌ها را دولت مصمم است از سال آینده آغاز کند اما اول مهار تورم سپس اصلاح سیستم بانکی و بعد آغاز مرحله دوم یارانه‌ها. رئیس جمهور همچنین گفت: قرار است دولت اقدامی برای قشرهای کم درآمد جامعه تا پایان سال انجام دهد که آن در نظر گرفتن دو بسته کالایی برای قشرهای ضعیف کشور است.
*** دو بسته کالایی ویژه اقشار کم درآمد تا پایان سال
رئیس جمهور در ادامه گزارش صد روزه به مردم گفت: برای قشرهای کم درآمد، دو بسته کالایی تا پایان سال درنظرگرفته شده است که زمان و مقدار آن اعلام خواهد شد.
روحانی افزود: وزارت بهداشت، ‌ درمان و آموزش پزشکی در مورد وضع دانش آموزان در مدارس و ضرورت اینکه ازنظر سلامت و رشد آن‌ها اقداماتی انجام شود، گزارشی داده بود از این رو دولت تصمیم گرفت که از آذر، توزیع شیر را برای مدارس ابتدایی و نیز سه سال اول متوسطه یعنی از سال اول تا نهم شروع کند.
رئیس جمهور در ادامه گزارش صد روزه به مردم با اشاره به تلاش دولت برای بهبود فضای کسب و کار آنهم با تکیه بر بخش خصوصی و فراهم کردن تسهیلات لازم برای فعالان اقتصادی، گفت: دولت در ۱۰۰ روز گذشته ۳۵ تصمیم برای تسهیل در مسائل اقتصادی مردم در بخش‌های تولیدی، صادرات، گمرکات، پیش پرداخت‌ها و ال سی‌ها اتخاذ کرد که همه آن‌ها عملیاتی و اجرایی شده است.
روحانی افزود: علاوه بر این در بخش کشاورزی، دولت تلاش زیادی کرد و نهاده‌های کشاورزی که کشاورزان در آن دچار مشکل بودند توانست تامین کند.
رئیس جمهور گفت: ان شاءالله با تلاشی که دولت انجام داده است امیدوارم سال آینده وضع محصولات کشاورزی ما بسیار بهتر باشد از آنچه که امسال انجام دادیم.
روحانی ادامه داد: امسال ناچار شدیم که ۷ و ۲ دهم میلیون تن گندم وارد کنیم، امیدوارم سال آینده وضع ما در تمام محصولات کشاورزی بهتر شود.
رئیس جمهور افزود: ما نرخ تضمینی خرید گندم را برای اولین بار شهریور ماه اعلام کردیم تا کشاورزان مطمئن باشند و تلاش کنند.
رئیس جمهوربا بیان اینکه تسهیلات مورد نیاز کشاورزان را در اختیارشان قرار دادیم، تصریح کرد: در ماشین آلات اقدام بسیار موثری انجام شده، بنابراین امیدوارم در سال اینده وضع بهتری داشته باشیم؛ من از همین جا درود و سلام همه دولت را به کشاورزان عزیز می‌رسانم که بار امنیت غذایی و استقلال کشور در بخش مواد غذایی و محصولات کشاورزی بر دوش آنهاست و حضور آن‌ها در حماسه ۲۴ خرداد بسیار ارزشمند بود، کشاورزان و روستاییان عزیزمان، ان شاالله در این باره اقدام خوبی انجام می‌گیرد.
رئیس جمهور گفت: دولت اقدامات بسیار خوبی در زمینه دارو انجام داده است بدین معنا که تقریباً کمبود دارو به طور کامل برطرف شد.
روحانی افزود: قیمت‌های دارو نسبت به گذشته بسیار متناسب شد و تسهیلات خاصی نیز برای بیماران خاص و صعب العلاج پیش بینی شد و وضع دارو بهتر از این نیز خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: بخش سلامت با وجود کمبود منابع قدم‌های جدی‌ای خواهد برداشت.
رئیس جمهور افزود: هم اکنون تیم‌های متخصص در حال اعزام به مناطق محروم برای خدمات دهی به هموطنان هستند.
وی اضافه کرد: دولت در صد روز نخست اقدامات بسیار خوبی در حد توان و امکانش و نه در شأن ملت ایران برداشت.
وی افزود: نخست مرحله دوم یارانه‌ها که در فکر طراحی آن هستیم سپس مهار کردن تورم یعنی رسیدن به زیر پنج درصد و سپس بالا بردن رشد اقتصادی.
روحانی رشد اقتصادی کشور در سال ۹۱ را ۵، ۸ - درصد دانست و گفت: این بدان معناست که اقتصاد کشور شش درصد کوچک و سفره مردم نیز حداقل شش درصد خالی شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا پایان سال این رشد منفی به صفر و در صورت امکان به درصدی مثبت برسد افزود: تلاش ما در سال آینده نیز بردن رشد اقتصادی به ۳+ درصد است اگرچه باید طبق قانون برنامه سالانه به ۸ درصد برسد که برای رسیدن به این عدد اقدامات زیادی باید انجام بگیرد که خواهد شد.
رئیس جمهور در ادامه گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه دولت، گفت: برای سال آینده تلاش می‌کنیم اگر بتوانیم نرخ ارز را یکسان سازی کنیم که جزو اهداف ماست و این تلاش را خواهیم کرد.
روحانی تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که این دولت با آن روبه‌رو شد تفاوت نرخ ارز بود زیرا مجلس گفته بود که دلار از حدود ۱۲۰۰ تومان باید به ۲۴۷۷ تومان برسد، این در قانون بودجه در مجلس اعلام شده بود.
رئیس جمهور گفت: دولت می‌بایست در اول تیر نرخ دلار را به ۲۴۷۷ تومان برساند متاسفانه دولت قبل این کار را نکرد و وقتی دولت جدید بر سر کار آمد با این مشکل مواجه شد.
روحانی افزود: در واقع دولت می‌بایست نرخ ارز را دو برابر می‌کرد و معنایش این بود که همه کالاهایی را که وارد می‌کند دو برابر شود ومحاسبه‌ای صورت گرفت و دریافتیم که مردم دچار چه معضل بزرگی خواهند شد.
وی گفت: با برنامه ریزی صورت گرفته در برخی موارد با پرداخت یارانه مانند گندم، نان و دارو قیمت را ثابت نگه داشتیم و در بقیه موارد با یک شیب بسیار ملایم به قانون دلار حدود ۲۵۰۰ تومان رساندیم تا فشاری به مردم وارد نشود.
رئیس جمهور افزود: اینکه برخی از مردم می‌گویند چرا قیمت فلان کالا گران شده گرچه شیب بسیار ملایم بود و تلاش کردیم و بنده خودم نیز مداخله کردم تا قیمت‌ها بالا نرود و فشار به مردم نیاید اما مردم بدانند که باری به دوش دولت افتاد تا نرخ دلار را دو برابر کند در صورتی که این اقدام باید در دولت قبل اجرا می‌شد.
روحانی افزود: بحمدالله ما از این پیچ‌ها به سلامت عبور کردیم و مردم خیلی یاری کردند.
رئیس جمهور گفت: سیاست خارجی جزو اولویتهای این دولت بود همانطور که قبلاً‌ هم اعلام کرده بودیم.
حجت الاسلام و المسلمین روحانی در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر اینکه از ابزار سیاست خارجی در این صد روز چگونه استفاده کردید؟ افزود: سیاست خارجی جزو اولویتهای دولت بود البته نه اینکه سیاست‌های فرهنگی، داخلی و اجتماعی کم اهمیت باشد اما به سبب مشکلاتی که کشور با آن مواجه بود در بخش سیاست خارجی اولویت قائل بودیم.
رئیس جمهور گفت: متأسفانه دشمنان در سطح جهانی نوعی ایران هراسی را بوجود آورده بودند و روابط دولت با دنیا بجز تعداد کشوری معدود، کاهش پیدا کرده و مشکلات فراوانی برای ایرانیان مقیم خارج پیش آمده بود.
روحانی افزود: ایرانیان مقیم خارج کشور سرمایه بزرگی هستند و ما در سفر‌هایمان به خارج، عشق و علاقه آن‌ها را به وطن به وضوح می‌بینیم و امیدواریم این‌ها بتوانند کمک ما باشند.
رئیس جمهورگفت: این ایرانیان در دیپلماسی عمومی هم نقش قابل توجهی دارند چرا که بخش مهمی از نخبگان جوامع را همین ایرانیان تشکیل می‌دهند.
رییس جمهور افزود: در هر حال شرایطی به بهانه مسئله هسته‌ای ایجاد شده بود که فشارهایی به مردم وارد کرد.


*** عمده مشکلات مربوط به بی‌تدبیری است
روحانی گفت: البته نمی‌خواهم بگویم همه مشکلات ما مربوط به تحریم است؛ عمده مشکلات به بی‌تدبیری مربوط می‌شود چرا که در شرایطی که دولت، تحریم‌ها را کاغذ پاره می‌خواند وابستگی‌اش را به خارج از طریق واردات بیشتر می‌کرد.
رئیس جمهور افزود: سالهای قبل از ۸۴، واردات ما ۳۸ میلیارد بود که به ۷۵ میلیارد رسید.
رئیس جمهور گفت: وقتی با دنیا در حال مبارزه هستیم باید به داخل تکیه کنیم و با شعار نمی‌شود با دنیا مقابله کرد.
حسن روحانی افزود: البته نه اینکه از فشار دنیا بترسیم، اما باید تدبیر کنیم و در برابر دنیا بایستیم، نخستین راه آن این است که به خودمان متکی شویم، واردات را کم کنیم و اینکه مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی بار‌ها و بار‌ها تأکید کردند به همین دلیل است، یعنی هر که بخواهد ایستادگی کند باید روی پای خود بایستد نه اینکه تکیه بر دنیا بیشتر شود.
وی گفت: از سال ۷۹ تا ۸۳ سالانه خرید گندم ما از کشاورز داخلی یک میلیون تن اضافه و خرید از خارج یک میلیون تن کمتر شد تا اینکه در سال ۸۳ با خرید ۱۱ میلیون تن گندم از کشاورزان داخلی در عرصه گندم خودکفا شدیم.
روحانی افزود: از سال ۸۴ به بعد هر سال خرید گندم داخلی یک میلیون تن کمتر شد و خرید گندم از خارج سالانه یک میلیون تن افزایش یافت تا جایی که امسال باید ۷. ۲ میلیون تن گندم وارد کنیم.
وی گفت: وقتی می‌خواهیم با قدرت‌های غربی مقابله کنیم باید خود را آماده کنیم اما متأسفانه عمل ما با شعارمان سازگار نبود و این یکی از مشکلات بود که امیدواریم قدم به قدم حرکت ما به سمت خود اتکایی بیشتر شود و تکیه بر کشاورزان داخلی باشد.

*** برای چینی‌ها و کره‌ای‌ها شغل ایجاد کردیم
رئیس جمهور افزود: البته کارهایی که در سال‌های گذشته کردیم شغل زیادی برای چینی‌ها و کره جنوبی و دیگران درست کردیم اما در داخل مشکل اشتغال داشتیم و حضور اقتصادی ما در صحنه بین المللی بسیار ضعیف بود و امروز شرایطی به تدریج ایجاد می‌شود که حضور ما در صحنه بین المللی بیشتر و در همه صحنه‌ها پررنگ‌تر می‌شود.
روحانی در پاسخ به پرسشی درباره توفیقات در زمینه سیاست خارجی با تشکر از همه وزرا و مسئولان به خاطر تلاش مجدانه‌شان گفت: همه در حد خود تلاش وافر کردند که مردم گزارش آن را خواهند دید اما در سیاست خارجی قدم‌های بسیار خوبی برداشته شد و از ابتدا نیز با بهار خوبی روبه‌رو بود و در روز تحلیف ۵۵ هیئت از کشورهای مختلف جهان شرکت کردند که ۱۰ هیئت در سطح ریاست جمهوری، دو هیئت در سطح نخست وزیر، شش هیئت در سطح رئیس مجلس، ۱۱ هیئت در سطح وزیر خارجه و بقیه نیز در سطح وزرا بودند.
رئیس جمهور در ادامه گفت: در سفر بیشکک و اجلاس شانگهای شرایطی پیش آمد که ما با دو قدرت جهان از پنج قدرت یعنی چین و روسیه ملاقات‌های بسیار خوبی داشتیم و برنامه ریزی‌های خوبی برای گسترش روابط و همچنین اجرای توافقات صورت گرفت.
روحانی توافق در بخش اقتصادی، سرمایه گذاری، مسائل سیاسی و فرهنگی و همچنین فناوری‌های علمی را از جمله توافقات ایران با روسیه و چین ذکر کرد که در اجلاس شانگهای به عنوان اولین اقدامات روابط خارجی دولت یازدهم آغاز شد.
رئیس جمهور گفت: ما روابط خود را با پنج قدرت بزرگ از چین شروع کردیم و بعد با روسیه و اخیراً‌ هم انگلیس.
وی در پاسخ به سؤال مجری برنامه که پرسید: آیا شما با دیوید کامرون تماس گرفتید یا این تماس از طرف انگلیسی‌ها بود، گفت: ما برای اجلاس ژنو به هر پنج کشور پیغام داده بودیم که می‌خواهیم با آن‌ها مذاکره کنیم و آن‌ها به ما تلفن کردند و پیغام از سوی ما بود.
رئیس جمهور همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا کلید شما می‌تواند گره سیاست خارجی کشور را باز کند، گفت: همه جا کلید در دست مردم است.
رئیس جمهور در ادامه با تأکید بر اینکه کلید برای مردم است، گفت: این حضور مردم، حمایت آنان و شور و شوقی که مردم در دل دارند تبدیل به کلید شده است که در دست خود مردم است.
روحانی با بیان اینکه انسان دربرابر عظمت و فداکاری ملت ایران احساس کوچکی می‌کند، افزود: قفل را استقامت و ایستادگی و حضور پرشور مردم در انتخابات ۲۴ خرداد باز کرد.
وی افزود: این قفل را حماسه مردمی باز کرد که گوش به فرمان مقام معظم رهبری رفتند که حماسه سیاسی را بیافرینند.
رئیس جمهور با بیان اینکه کلید، حضور و حمایت مردم است گفت: دولت تنها کارگزار و خادم این ملت است و از این قفل‌ها که یکی دو تا نیست یکی از آن‌ها باز شده است.
روحانی گفت: در دنیای امروز بعضی‌ها کارشان این است که قفل‌ها باز نشود.
رییس جمهور افزود: در داخل از این آدم‌ها تقریباً‌ نداریم و در درون کشور وحدت و انسجام خوبی را شاهدیم.
وی با اشاره به اینکه راه زیادی در پیش داریم، گفت: هر چه بخواهیم بدست بیاوریم تنها از وحدت و انسجام داخلی است.
رییس جمهور تأکید کرد: از تفرقه، هیزم کشی و فوت کردن در شعله‌های آتش، تنها اختلافات بدست می‌آید و با دست به دست هم دادن می‌توانیم به انسجامی برسیم که بر بام پیشرفت منطقه و دنیا دست یابیم.
وی گفت: در مسئله انرژی هسته‌ای موفقیت را به خاطر حمایتهای رهبر معظم انقلاب و حضور مردم و همچنین زحمات دیپلمات‌ها بدست آورده‌ایم و در این مسئله من به مردم اطمینان می‌دهم اولین قفل باز شد چرا که پایه‌های ساختمان تحریم لغزید.
رئیس جمهور گفت: وقتی مفاد توافقنامه ژنو اجرایی شود هیچ تحریم جدیدی انجام نخواهد شد. این یعنی مهار و محدود کردن تحریم، خیلی‌ها تلاش می‌کردند که ایران منزوی باشد، امروز دشمنان ما منزوی هستند و ایران در صحنه بیشتر فعال است.
روحانی افزود: آن فضایی که در نیویورک و بیشکک دیدیم، ‌‌‌ همان فضا، فضای رقابت به سوی ایران است. این شور و شوق به خاطر شخص حسن روحانی نبود، بلکه برای نماینده و منتخب مردم ایران بود و این انتخابات بود که دنیا را تکان داد.
وی اضافه کرد: در بحث هسته‌ای، به مردم می‌خواهم اطمینان بدهم که اصول مورد نظر مردم، حقوق مردم و چارچوبی که مقام معظم رهبری ترسیم کردند، تا پایان مراعات می‌شود، حتی غنی سازی که بخشی از حقوق ماست، ادامه خواهد یافت و هیچ وقت متوقف نمی‌شود.


*** غنی سازی خط قرمز ماست
رئیس جمهور گفت: غنی سازی در ایران متوقف نخواهد شد، این موضوع خط قرمز و حق روشن ماست، برخی‌ها خوششان نیاید، ان پی تی را بخواهند تفسیر کنند، روشن است که براساس ان پی تی، حق ما بر مبنای این است که هر کشوری برای توسعه فعالیت‌های خود حق آزادی عمل دارد و غنی سازی هم یکی از آنهاست.
وی افزود: ما بخواهیم فعالیت صلح آمیز هسته‌ای و نیروگاه داشته باشیم، ‌بدون غنی سازی نمی‌شود، برنامه هسته‌ای صلح آمیز چگونه بدون سوخت تامین خواهد شد؟
رئیس جمهور در ادامه با تاکید مجدد بر تداوم غنی سازی و اینکه بهره گیری از انرژی صلح آمیز نیز بدون غنی سازی امکان پذیر نیست گفت: سوخت اتمی، غنی سازی لازم دارد و در ادامه اقدامات دیگری از جمله قرص سوخت تولید و می‌له‌های زیرکونیوم را درست کنیم.
روحانی در ادامه ایستادگی روی چارچوب‌های اصلی را یادآور شد و تاکید کرد: مردم ما کاملا مطمئن باشند، باید ظلم بر مردم برداشته شود، تهدید‌ها را دفع و تحریم‌ها را رفع کنیم.
رئیس جمهور افزود: هدفمان این است که تحریم‌ها را بشکنیم و از سر مردم برداریم، فرصت لازم را در صحنه بین المللی ایجاد کنیم.
روحانی گفت:‌‌ همان که از اول به تعامل سازنده تعبیر کردیم با جهان، ما با دنیا تعامل سازنده خواهیم داشت، قدم به قدم پیش می‌رویم تا جایی که به توافق کامل با ۵+۱ برسیم؛ البته راه طولانی است اما این راه را طی خواهیم کرد.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال مجری درباره نحوه شکل گیری انسجام در داخل گفت: اولین مسئله این است که همه به حقوق یکدیگر احترام بگذاریم، آن منشور حقوق شهروندی که به ملت عزیزمان قول داده بودم امشب پیش نویسش روی سایت قرار گرفت تا مردم، بخوانند و نظر بدهند، می‌خواستند بدهند تا من تصحیح نهایی کنم، گفتم بگذارید اول در اختیار مردم قرار گیرد تا آن‌ها نظر بدهند، این در اختیار مردم است تا مطالعه کنند مخصوصا حقوق دانان، فرهیختگان و استادان دانشگاه و صاحبان اندیشه، با نظرات آن‌ها این را تکمیل می‌کنیم، اولین قدم این است که به حقوق هم احترام بگذاریم.
رئیس قوه مجریه گفت: دوم اینکه در جامعه ما همه احساس آرامش کنند.
وی افزود: یکی از نکات مثبتی که از آغاز این دولت تاکنون حس می‌کنم به وجود آمدن یک آرامش است نه فقط در سکه، دلار و مسکن، بلکه در جامعه، دانشگاه، بازار و مدارس و ورزش، همه احساس آرامش می‌کنند.
روحانی ادامه داد: درورزش از والیبال، فوتبال ساحلی تا فوتبال، جوانان ما پیروزی می‌آفرینند، حالا البته می‌گویند روحانی متشکریم، اما من می‌گویم همه باید از ملت عزیزمان متشکر باشیم. رئیس جمهور افزود: ما که کاری نکردیم مخصوصا وزیر ورزش ما که آخرین وزیر بود و توانستیم از کوچه پرپیچ و خم پارلمان عبورش دهیم.
روحانی تاکید کرد: ما عضو کوچکی از این ملت بزرگ هستیم، این ملت بزرگ است و خدمت به این مردم افتخار است، اما آنچه موجب شکل گیری آرامش بر فضای ورزش نیز شده این است که سایه سیاست را از روی ورزش برداشتیم.
رئیس جمهور افزود: کاری هم که در فرهنگ انجام ندادیم اما چرا اصحاب فرهنگ هم خوشحالند، چون فضای امنیتی را کنار گذاشتیم.
رئیس جمهور گفت: در عرصه فرهنگ کار خاصی نکردیم و این خوشحالی اصحاب فرهنگ به علت کاهش یافتن فضای امنیتی در این حوزه است.
روحانی افزود: دولت در چارچوب قانون اساسی به وظایف خود عمل می‌کند البته رئیس جمهور مسئول اجرای تک تک اصول قانون اساسی است و من پای همه وعده‌های خود ایستاده‌ام.
وی گفت: به انسجام و وحدت در سیاست داخلی بسیار نیازمندیم اگر چه راهی طولانی در پیش داریم.
روحانی تاکید کرد: من اصلا از نزاع خوشم نمی‌آید چون به نفع ملت نیست و سودی نیز ندارد بنابراین بهتر است به جای نزاع افراد و جناح‌ها هنر خود را نشان دهند.
وی گفت: شاید هنر خود را در این نزاع می‌دانند رئیس جمهور نیز پاسخ داد: اگر این گونه است این خود یک بی‌هنری است چرا که ما نیاز به انسجام داریم و باید برای پیشرفت کشور دست به دست هم دهیم.
روحانی روابط دولت را با سایر قوا بسیار خوب دانست و گفت: خوشبختانه در روابط قوه مجریه با قوای قضاییه و مقننه آرامشی حکمفرماست این در حالی است که قبلا روابط در حد شکایت در دادگاه از همدیگر پیش رفت.
وی گفت: یک عامل اصلی در انسجام و وحدت کشور به علت وجود رهبری مقتدر است و همه قوا به رهبری احترام می‌گذارند و رهبری نیز هماهنگ کننده قواست.
رئیس جمهور افزود: اینکه می‌گوییم با دنیا تعامل سازنده داشته باشیم قبل از آن باید این تعامل به صورت سازنده در کشور بین خودمان برقرار باشد.
رئیس جمهور بر ضرورت توجه به امید، آرامش وکرامت در جامعه به عنوان یک سرمایه اصلی تاکید کرد و گفت: خوشبختانه امید در جامعه در حد بسیار عالی است و آرامش نیز خوب است و یکی از علت‌های تدوین حقوق شهروندی نیز برای رسیدن به کرامت است.
رئیس جمهورگفت: آیا رفتار رسانه‌ها با دولت فعلی با دولت‌های قبلی در ماه‌های اول یکسان است؟ رفتار رسانه ملی با ما مانند رفتار صدا و سیما با دولت‌های پیشین در ماه‌های آخر است یعنی خیلی راحت انتقاد می‌کنند و اصلاً برای ما ناپسند نیست زیرا حق رسانه ملی و سایر رسانه هاست.
حسن روحانی افزود: نقد به نفع ماست، مگر ما معصوم هستیم و خطا نمی‌کنیم؟ ما نیز اشتباه می‌کنیم، نقد اگر سازنده باشد به نفع همه است و همه ما نفع می‌بریم، رسانه ملی هم نقد بکند ما استقبال می‌کنیم.
وی گفت: همه باید آستانه تحملمان را بالا ببریم و یکدیگر را تحمل کنیم، باید بدانیم با تحمل بیشتر نفع بیشتر عاید مردم می‌شود.
روحانی افزود: تا اینجا که پیش رفتیم چگونه بوده، اگر مجلس، سایر ارگان‌ها و مقام معظم رهبری کمک نمی‌کردند و هدایت ایشان نبود به این پیشرفت نمی‌رسیدیم، پس همه دست به دست هم دادیم و به همه قوا احترام کردیم به رهبری، چارچوب هدایت ایشان را پذیرفتیم و امروز بحمدالله یک قدم خوب پیش رفته‌ایم و من خوشحالم همه دوستان ما در دنیا از این توافق ژنو خوشحالند به نظر من همه ملت‌ها در دنیا خوشحالند.
وی گفت: حالا یک رژیمی که نامشروع و اشغالگر بوده و اصلاً بنیانش بر ظلم و جور و دعوا نهاده شده خوشحال نیست یا یکی دو تا از دولت‌های جنگ طلب که از روی اغراض نیز ناراحت می‌شوند اما دنیا واقعاً خوشحال است.
رئیس جمهور افزود: در سیاست خارجی نخستین گامی که در این منطقه برداشتیم، تلاش کردیم در سوریه جنگ نشود، نمی‌خواهم بگویم فقط اقدام ما بوده،‌‌ همان تلفنی که میان من و آقای پوتین برقرار شد همکاری‌هایی که آغاز شد خیلی‌ها کمک کردند البته ما هم به سهم خودمان و خود دولت سوریه نیز بیشترین کمک را کرد و الحمدلله سایه جنگ که می‌توانست بسیار خطرناک باشد کنار رفت.
روحانی گفت: ما می‌بینیم در توافق اخیر کل منطقه احساس آرامش و امید می‌کند.
در ادامه یکی از مجریان از رئیس جمهور پرسید: ظاهراً خبر صحیح به آن‌ها نرسیده است، که حجت الاسلام والمسلمین روحانی در پاسخ گفت: ما برای دوستان و همسایگانمان نیز پیغام داده‌ایم و فکر می‌کنم به ضرر هیچ یک از همسایگان ما نیست.
وی افزود: برخی فکر می‌کنند جمهوری اسلامی ایران به دنبال ساخت بمب هسته‌ای است، ایران هیچ وقت به دنبال ساخت سلاح کشتارجمعی و ازجمله سلاح هسته‌ای نبوده، امروز هم نیست و فردا هم نخواهد بود، آنچه هدف ماست توسعه و پیشرفت است و آن را دنبال خواهیم کرد تا به نتیجه برسیم.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش گفت: در مذاکرات اخیرا ژنو مهم‌ترین اقدام این بود که بر سر اصول با هم توافق کردیم.
روحانی در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا در سند منتشر شده همه جزییات مذاکرات ذکر شده است؟ افزود: سند مورد توافق ما‌‌ همان است اما ممکن است ضمیمه‌ای هم برای اجرا وجود داشته باشد.
وی گفت: مثلاً توافق این است که چند بانک در دنیا بتوانند فعالیت‌های بانکی ما را حمایت کنند و همچنین در مورد نحوه تعامل این بانک‌ها موضوعاتی مطرح شده است.
روحانی افزود: بنا بر این سند همین است که منتشر شد اما ممکن است ضمیمه یا الحاقیه داشته باشد.
رئیس جمهور گفت: در این توافق مهم نیست که در این شش ماه چه انجام می‌شود، مهم این است که سر اصول توافق کردیم.
وی افزود: بر اساس این مذاکرات حقوق هسته‌ای ایران طبق ان پی تی محفوظ ماند؛ ایران می‌تواند فعالیت غنی سازی داشته باشد؛ در مرحله آخر همه تحریم‌ها برداشته می‌شود؛ کشورهای دیگر در مراحل نهایی با ایران همکاری هسته‌ای خواهند داشت و ایران پس از توافق نهایی همانند کشورهایی خواهد بود که ان پی تی را امضا کرده‌اند.
رییس جمهور گفت: بنا بر این آنچه انجام گرفته قدم بسیار مهم و مثبتی بوده است که راهی طولانی پیش رو داریم و با کمک مردم و هدایت‌های مقام معظم رهبری به پیش می‌رویم.
روحانی در پاسخ به سؤال مجری در این باره که چه شد پس از مذاکرات اخیر ژنو از فعالان اقتصادی برای ورود به عرصه دعوت کردید؟ گفت: مقام معظم رهبری امسال را به عنوان سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نامگذاری کردند و تا حالا در فضای حماسه سیاسی بودیم، چه حماسه سیاسی داخلی و چه حماسه سیاسی خارجی.
روحانی افزود: اما حماسه اقتصادی باید از این به بعد باشد چون فضا مناسب‌تر شده است؛ دیروز فضا این بود که تحریمهای جدیدی اعمال می‌شود اما بر اساس این مذاکرات دیگر تحریمی وضع نخواهد شد.
رییس جمهور فضای آینده را روشن خواند و گفت: بر همین اساس سرمایه گذاری‌ها در ایران و توافقات با کشورهای خارجی در این ارتباط بیشتر خواهد شد.
روحانی افزود: در همین چند روز در بازار بورس شاهد صف بستن مردم بودیم مثلاً‌ در بخش پتروشیمی و خودرو سازی؛ مردم به سمت بازار سرمایه می‌آیند و این موضوع فرصتی در بخش اقتصادی برای ما ایجاد می‌کند.
وی گفت: همه تلاش ما این است که فضای کسب و کار را رونق بخشیم تا شاهد تحول خوبی در بخش خصوصی کشور باشیم.
رئیس جمهورگفت: قول ما به مردم این بود که در کنار چرخش سانتریفیوژ‌ها زندگی مردم و اقتصاد هم بچرخد که امروز به این نکته رسیدیم.
روحانی افزود: امروز هم همه سانتریفیوژ‌ها می‌چرخد و هم زندگی مردم بهتر خواهد چرخید و وضع کشاورزان و کارگران بهتر خواهد بود و در همه زمینه‌ها شاهد رونق خواهیم بود.
رئیس جمهور در پاسخ به پرسشی درباره تصدی دولت در مجموعه فرهنگ گفت: فرهنگ دولتی نمی‌خواهیم اما دولت فرهنگی می‌خواهیم.
وی افزود: سیاست این دولت این است که مداخلاتش را در امر فرهنگ به حداقل ممکن برساند البته بخشی از فرهنگ آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، ورزش و ارشاد است که دولت در آن حضور و بر اساس قانون اساسی وظایفی بر عهده دارد اما در جایی که دخالت دولت ضرورت نداشته باشد حتما دولت خود را کنار خواهد کشید.
رئیس جمهور گفت: تصدی‌گری دولت در امر فرهنگ باید به حداقل ممکن برسد و صاحبان فرهنگ باید در بخش‌های مختلف بیایند و فرهنگ را برعهده بگیرند همچنین انجمن‌های علمی و پیشکسوتان در بخش فرهنگ باید در این عرصه حضور یابند.
روحانی افزود: قانون باید جهت گیری فرهنگی را مشخص کند البته شورای عالی انقلاب فرهنگی در برخی موارد جهت گیری‌های فرهنگی را مشخص می‌کند.
رئیس جمهور گفت: ما باید به صاحبان فرهنگ اعتماد کنیم، صاحبان فرهنگ کشور فرهیختگان و بزرگان ما هستند بعضی‌ها در بعضی مقاطع به آن‌ها خیلی بی‌اعتمادی کردند به نویسندگان و فیلمسازانمان اعتماد کنیم.
روحانی افزود: در همین ۱۰۰ روز بسیاری از کتاب‌هایی که ممنوع شده بود آزاد و چاپ شد، بسیاری از نویسندگان ممنوع القلم شده بودند که آن‌ها را به صریح القلم تبدیل کردیم یعنی بروند قلم بزنند و هر چه دلشان می‌خواهد بنویسند البته در چارچوب قانون بنویسند البته خود این‌ها اهل این کشورند وطن دوستند و علاقه‌مند به این کشور هستند.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در مبحث فرهنگ گفت: ما مقررات دست و پا گیر را در بخش فرهنگ و اقتصاد روان سازی می‌کنیم.
روحانی افزود: باید فضای امنیتی را از فرهنگ قدم به قدم کم کرد.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه هیچ فیلتری بهتر از افکار عمومی مردم نیست، گفت: زمانی که فیلم خوبی ساخته نمی‌شود و مردم از دیدن آن استقبال نمی‌کنند و به آن بی‌اعتنایی می‌کنند، فیلمساز یاد می‌گیرد که برای مردم چگونه فیلمی بسازد.
روحانی افزود: باید در امور فرهنگی قانون شفاف وجود داشته باشد و مداخله دولت به حداقل برسد.
رئیس جمهور گفت: باید به انجمن‌های صنفی فرهنگی اعتماد کرد، باید همدیگر را تحمل و فضای مناسبی برای امور فرهنگی ایجاد کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه این دولت به دنبال آشتی است افزود: دولت گذشته با کار‌شناسان فاصله انداخته بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه فضای رقابتی مناسبی در زمینه فرهنگی ایجاد خواهیم کرد، گفت: در این مدت کاری با همه دانشگاه‌ها آشتی کردیم چرا که همه آن‌ها عزیزان ما هستند.
روحانی افزود: مردم خواهان کالای خوب فرهنگی هستند، چرا که همه می‌دانند فرهنگ غذای روح انسان است.
وی تصریح کرد: کمک را به مجموعه فرهنگی کشور ادامه خواهیم داد اما به صورتی کمک می‌کنیم که رفتار ما کاملا عادلانه باشد.
روحانی گفت: نمی‌گذاریم افرادی خاص با عنوان‌های خاص از زمینه‌های فرهنگی کشور سوء استفاده کنند و‌‌ همان طور که دیدید در یارانه مطبوعاتی نیز فضای عادلانه‌ای ایجاد کردیم.
رئیس جمهور با اشاره به ایجاد صندوق برای کمک به بخش هنری، افزود: نخستین قدم آشتی با اهل فرهنگ بود و در قدم بعدی کمک و حمایت دولت از اهل فرهنگ است و خانه سینما که هیچ، هر خانه دیگری را که بخواهند باز می‌شود چرا که کلید دست مردم است.
وی با بیان اینکه فضای حاکمیتی در فرهنگ بسیار کم شده است اما برخی مسائل فضای لازم خود را می‌طلبد تا مشکلاتش حل شود گفت: جناح‌ها، تشکل‌ها و همه گروه‌ها باید دست به دست هم دهند و تا می‌توانند به هم نزدیک شوند.
رئیس جمهور افزود: این به معنای آن نیست که رقابت و اختلاف نظر نباشد بلکه معنای نزدیک شدن و همدلی این است که کینه‌ها را از دل‌ها بشوییم و در فضای آرام رقابتی سالم داشته باشیم.
رئیس جمهور در ادامه ارائه گزارش صد روزه به مردم گفت: هدف باید این باشد که دل‌ها از کینه شسته شود؛ رقابت سالم خیلی خوب است، هر کس باید به دنبال اهداف قانونی مد نظر خودبرود.
روحانی افزود: دنبال آزادی مسئولانه در جامعه هستیم، در عین حال کاری می‌کنیم که نزدیکی و الفت به وجود بیاید.

رئیس جمهور گفت: احساس من این است که مذاهب، ادیان و اقوام مختلف احساس آزادی بیشتری می‌کنندکه این احساس هم از لحاظ روانی دیده می‌شود و هم دولت واقعا مصمم است و این امر یکی از اهداف بزرگ حقوق شهروندی است.
روحانی افزود: هرکس تبعه این کشور است، چه در داخل و چه در خارج حقوق شهروندی دارد و هر ایرانی باید احساس کند که زیر یک چ‌تر واحد، هویت ایرانی و فرهنگ بلند آن قرار دارد و به آن افتخار کند.
رئیس جمهور اضافه کرد: احیای اخلاق هم یکی از شعار‌ها بود و ما دنبال آن هستیم و می‌بینیم که در حال احیا شدن است.
وی گفت: باز هم در فرصت‌ها و مقاطع آینده به عنوان خادم در خدمت مردم خواهم بود و از برنامه‌های بعدی گزارش خواهم داد و درباره ۱۰۰ روز هم همکارانم در بخشهای مختلف گزارش خواهند داد و ممکن است سوالات دیگری هم مطرح شود که ما به مردم پاسخ خواهیم داد.
حسن روحانی با تشکر از مردم خوب و عزیز ایران اسلامی گفت: ما با هم این راه را شروع کردیم، آمدیم تا ۲۴ خرداد ۹۲ و مردم چه حماسه بزرگی آفریدند، بعد از اعلام نتایج انتخابات، مردم در خیابان‌ها شادی و امید آفریدند و تا امروز در کنار دولت بودند ودولت در کنار آن‌ها بود.
وی خطاب به مردم تصریح کرد: ما با هم و در کنار هم خواهیم بود با کمک مردم دولت مسیر را ادامه می‌دهد و تا پایان کار در کنار هم فعال خواهیم بود و دست به دست هم می‌دهیم، من سپیده را می‌بینم، سپیده‌ای که منجر به صبح روشنایی خواهد شد. توسعه را برای سال‌های آینده کشور به خوبی می‌بینم.
رئیس دولت یازدهم اظهار داشت: ما کشور بسیار بزرگ و غنی‌ای هستیم، دومین منابع گاز جهان، چهارمین منابع نفت دنیا اینجاست، ۶۰ تنوع معدنی اینجاست و ما در این زمینه در سطح دنیا پانزدهم هستیم، از لحاظ نیروی انسانی بسیار غنی هستیم، دانشمندان، فرهیختگان و انرژی هسته‌ای گوشه‌ای است که فرهیختگان ما انجام دادند، مردم ما آن صبح را خواهند آفرید.
رئیس جمهورگفت: فناوری هسته‌ای گوشه‌ای از کار فرهیختگان ماست.
حسن روحانی افزود: مردم ما حتماً این صبح را خواهند آفرید و «الیس الصبح بقریب»
وی گفت: مردم در سایت‌ها و جاهای مختلف با بیان زیبا گفتند روحانی مچکریم اما من می‌خواهم به همه ملت ایران بگویم که مردم از شما مچکریم.

کد N1224

وبگردی