مکیدن انگشت و پستانک عادت کودکان

مکیدن انگشت، پستانک و سرشیشه به علت اثرگذاشتن روی ساختمان فک و دندان ها و جلو آمدن زبان می تواند باعث اشتباه تلفظ کردن کلمات توسط کودک و حتی در بعضی موارد ایجاد اختلال در بلع …

مکیدن انگشت، پستانک و سرشیشه به علت اثرگذاشتن روی ساختمان فک و دندان ها و جلو آمدن زبان می تواند باعث اشتباه تلفظ کردن کلمات توسط کودک و حتی در بعضی موارد ایجاد اختلال در بلع شود.
از دیگر عواملی که می تواند باعث اشتباه تلفظ کردن کلمات در کودکان شود مشکلات شنوایی است که کودک به علت درست نشنیدن نمی تواند کلمات را درست تلفظ کند.
مشکلات ارگانیک همچون نقص در ساختمان های دهانی و فک و دندان، شکاف کام کودک که سبب تودماغی صحبت کردن او می شود، فقدان زبان کوچک یا دوشاخه بودن آن، بزرگی لوزه سوم، بیماری های ژنتیکی و بیماری های عقب ماندگی و فلج های مغزی از دیگر عوامل بروز اشتباه در تلفظ کودکان می باشد.
بد تلفظ کردن کلمات توسط پدر و مادر کودک نیز می تواند تا حدی سبب شود کودک در تلفظ کلمات دچار اشتباه گردد اما در اکثر موارد با وجود تلفظ اشتباه پدر و مادر، کودک دچار این مشکل نخواهد شد.
والدین درصورت صحبت نکردن کودکشان تا دو سالگی یا اشتباه تلفظ کردن بعضی کلمات توسط کودکشان حتماً کودکشان را برای معاینه نزد یک آسیب شناس گفتار و زبان ببرند.
به طور طبیعی کودک باید تا چهار سالگی بتواند تلفظ کلمات را به طور صحیح ادا کند که البته برای تلفظ صحیح حرف «ر» و «ژ» شاید به زمان بیشتری نیاز باشد چراکه حرف «ر» آخرین حرفی است که کودک یاد می گیرد.
این کارشناس گفتار و زبان همچنین به تمام پدران و مادران توصیه کرد تا فرزندان خود را از ماه های اول تولد برای معاینات دوره ای و گرفتن شناسنامه سلامت به مراکز توانبخشی و درمانی ذی ربط معرفی کنند.