انواع ماساژ ها به عنوان روش های درمانی

ماساژ درمانی قادر به درمان اختلالات بالینی تهدیدكننده زندگی نیست اما راه مناسبی را برای رهایی از نشانه های اضطراب ، تنش ، افسردگی ، استرس و نیز كمردرد ، سردرد ، درد عضلات و برخی دردهای مزمن ، فراهم می كند.

ماساژ درمانی قادر به درمان اختلالات بالینی تهدیدكننده زندگی نیست اما راه مناسبی را برای رهایی از نشانه های اضطراب ، تنش ، افسردگی ، استرس و نیز كمردرد ، سردرد ، درد عضلات و برخی همچنین روش فوق معمولا برای درمان جراحت های ورزشی خفیف و افزایش و بهبود وضعیت جسمی مورد استفاده قرار می گیرد حتی در برخی افراد مشاهده شده است كه ماساژ درمانی در رفع ناراحتی های گوارشی مانند یبوست موثر واقع می شود.

روشهای مختلف ماساژ درمانی:
امروزه انواع مختلفی از تكنیك های تخصص یافته ماساژ مورد استفاده قرار می گیرند اما رایج ترین آنها براساس پنج حركت ماساژ سوئدی است كه عبارتند از:
افلوراژ شامل حركات آهسته ، ریتمیك و نرم كه معمولا در جهت جریان خون به سمت قلب ، برای مثال از مچ تا شانه انجام می شود.
در این حالت درمانگر با استفاده از همه دست شامل انگشتان و كف دست این كار را انجام می دهد و یك میزان فشار فزاینده را اعمال می كند.
تكنیك دیگر بنام پتری ساژ روشی است كه طی آن درمانگر عضله را محكم می گیرد و به تناوب رها می كند.
نوع دیگر ، فریكشن است كه با فشار پی در پی یا حركات دورانی محكم در طول فیبرهای عضلانی همراه است. این حركات معمولا در اطراف مفاصل اعمال می شود.
از دیگر انواع تكنیك های ماساژ درمانی می توان به ویبراسیون ، ماساژ عصبی عضلانی ، ماساژ عمیق بافت ، ماساژ ورزشی و بالاخره ترشح دستی لنف كه تحریك كننده حركات مایع لنف در رگ های لنفی است ، اشاره كرد.هر یك از روش های فوق ویژگی های خاص خود را دارند و اثر مشخصی را بر بدن اعمال می كنند اما به طور كلی ماساژ چیزی بیش از وارد آوردن فشار و حركت به كمك دست بر بافت نرم بدن شامل پوست ، عضله ، تاندون ها ، لیگامان ها و غشای احاطه كننده عضلات یعنی فاسیا نیست.بهبودی در واقع به واسطه افزایش جریان خون و لنف ، كاهش تنش ، تقویت اعصاب و كشمكش و شل كردن عضلات و بافت همبند به منظور حفظ حالت الاستیكی آن حاصل می شود.ماساژ درمانی علاوه بر اثرات سودمند كلی در گروه های خاص از جمله نوزادان زودرس جهت افزایش وزن ، در بیماران بستری از جمله بیماران سرطانی جهت كاهش اضطراب در زنان باردار در تسهیل وضع حمل و كاهش اضطراب و افسردگی پس از زایمان و غیره تاثیر ویژه دارد.
با این حال این روش درمانی برای گروهی از افراد مناسب نیست كه از آن جمله بیماران سرطانی كه تحت شیمی درمانی قرار دارند ، مبتلایان به بیماری های عفونی پوست ، بیماران تازه جراحی شده را می توان اشاره كرد.همچنین ماساژ ناحیه شكم پس از صرف غذا ، ماساژ نواحی دارای تومور ، ماساژ در زنان باردار در سه ماهه اول و نیز در افراد مبتلا به حملات پانیك (نوعی اضطراب شدید به صورت حملات ترس و وحشت فراگیر) منع شده است.