پروفسور حسین صادقی

پروفسور حسین صادقی پنجم بهمن ۱۳۰۸ در خانواده ای ادب دوست در یكی از روستاهای نیشابور به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در همان روستا و در مدرسه ای آغاز نمود كه توسط پدر ایشان تاسیس …

پروفسور حسین صادقی پنجم بهمن ۱۳۰۸ در خانواده ای ادب دوست در یكی از روستاهای نیشابور به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در همان روستا و در مدرسه ای آغاز نمود كه توسط پدر ایشان تاسیس یافته بود، و بعدها نیز جهت ادامه تحصیل رهسپار شهرهای قوچان و مشهد گردید.
پروفسور حسین صادقی در سال ۱۳۲۹ در آزمون های مرسوم آن زمان جهت ورود به دانشگاه شركت كرد، و موفق گردید در كنكور دانشكده های پزشكی، فیزیك و اعزام به خارج پذیرفته شود و پس از آن جهت ادامه تحصیل راهی سوئیس گردید، تا اینكه در سال ۱۳۲۶ دكتر ای پزشكی خود را از دانشگاه پزشكی لوزان دریافت داشت. سپس جهت اخذ تخصص عازم آمریكا گردید و توانست در سال ۱۳۴۲ بورد تخصصی جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی قبل و ریه را از دانشگاه های معتبر آن دیار دریافت دارد.
ایشان در طی دوران تحصیل و همچنین پس از آن از بهترین شاگردان و همكاران كریستین بارنارد جراح مشهور قلب محسوب می گردید.
پروفسور صادقی پس از بازگشت به كشور مدتی در بیمارستان مسیحی مشهد به كار پرداخت و بعد از مدتی خدمت به هموطنان خویش، دوباره جهت مطالعات بیشتر عازم سوئیس گردید و به سمت ریاست بخش جراحی قلب و عروق دانشگاه لوزان منصوب شد. ایشان به مدت نزدیك سی سال ریاست بخش قلب و عروق و كرسی استادی این رشته را در دانشگاه لوزان برعهده داشت تا اینكه در سال ۱۳۷۵ بازنشسته گردید.
پروفسور صادقی در طی سالیان تدریس و تحقیق در دانشگاه لوزان، ابداعات جدیدی در امر جراحی قلب و عروق بوجود آورد. خود ایشان در این باره می گویند: « در مدت قریب به سی سال، جراحی قلب و عروق را در دانشگاه توسعه دادم، به طوریكه تعداد عمل های جراحی قلب باز كه در سال اول مسئولیتم فقط ۶۰ عمل بود به متجاوز از ۹۰۰ عمل در سال آخر اشتغالم رسید. در این مدت نوآوری هایی در تكنیك جراحی عروق قلبی، تعویض دریچه های قلب، جراحی نارسایی های مادرزادی قلب و جراحی عروق بوجود آوردم.
پیشرفت های زیادی هم در مراقبت های بعد از عمل انجام دادیم كه سبب بهبود نتایج عمل های جراحی قلب و عروق گردید. نتایج خوب عمل ها هم با بهترین مراكز قلب دنیا رقابت می كرد. مثلاٌ در جراحی پیوند قلبی كه تلفات بعد از عمل حتی در بهترین مراكز قلبی جهان بین ۸ تا ۱۰ درصد است در بخش ما فقط ۷/۳ درصد بود.»
پروفسور صادقی در مدت اشتغال در حدود دو هزار نفر از هموطنان را عمل جراحی قلب نموده است. همچنین به دلیل تبهر بسیار و نتایج درخشان، دو نفر از رؤسای جمهور كشور سوئیس را نیز عمل جراحی قلب نموده است.
پروفسور صادقی پس از بازنشستگی بیشتر به كارهای ادبی پرداختند، و بواسطه موانست دیرین با ادب فارسی، تصمیم به ترجمه رباعیات حكیم عمر خیام به زبان های انگلیسی و فرانسه نموده كه با تلاش ایشان اثر ارزشمندی مشتمل بر ۱۱۰ رباعی منسوب به حكیم نیشابوری و خط استاد امیرخانی و تابلوهای زیبای استاد فرشچیان به طبع رسید.