خواص ماهی

ماهی از نظر مواد معدنی مانند كلسیم، فسفر، ید و كلر غنی و سرشار از ویتامین هاست. فسفر گوشت ماهی برای ساختمان استخوان و دندان بسیار مفید است. در گوشت ماهی مقدار زیادی ید وجود دارد …

ماهی از نظر مواد معدنی مانند كلسیم، فسفر، ید و كلر غنی و سرشار از ویتامین هاست. فسفر گوشت ماهی برای ساختمان استخوان و دندان بسیار مفید است. در گوشت ماهی مقدار زیادی ید وجود دارد كه خاص گوشت ماهی و سایر آبزیان است. سایر مواد غذایی حیوانی و گیاهی از نظر ید فقیر هستند. از آن جا كه یك رژیم غذایی خوب باید روزانه ۲۰۰-۱۰۰ میلی گرم ید برای افراد بالغ و ۵۰ میلی گرم ید برای كودكان داشته باشد. براحتی می توان ید مورد نیاز بدن را از طریق خوردن ماهی برطرف كرد.
ویتامین D موجود در ماهی در عمل استخوان سازی بدن نقش مهمی را ایفا می كند و نیز این ویتامین باعث افزایش جذب كلسیم و فسفر در روده می شود. ماهی دارای ویتامین A است كه این ویتامین از ویتامین های مهم بوده، كمبود آن باعث سخت شدن پوست و شكنندگی موها و شب كوری می شود.
مصرف گوشت ماهی برای رشد و پیشگیری از بیماری ها اهمیت دارد. در سراسر دنیا افرادی كه ماهی مصرف می كنند كمتر دچار سرطان و بیماری قلبی می شوند و نسبت به سایر افراد عمر طولانی تری دارند. محققین چربی مفید و بی نظیر ماهی را دلیل اصلی این مسأله می دانند. روغن ماهی برخلاف چربی گوشت قرمز سرشار از نوعی اسید چرب به نام امگا - ۳ است این اسید با رقیق كردن خون شریان ها را حفظ و باعث كاهش فشار خون، افزایش كلسترول تنظیم ضربان قلب و افزایش انعطاف پذیری شریان های تیر و صفر می شود. ماهی از نظر دارا بودن آنتی اكسیدان های قوی مانند ملونییوم كوآنزیم Q۱۰. (ضد پیری و بیماری) غنی است. برخی از اثرات مثبت ماهی در رژیم غذایی به شرح زیر می باشد:
۱- پیشگیری از سرطان پستان
۲- جلوگیری از سكته مغزی
۳- حفاظت از ریه افراد سیگاری
۴- دفاع از بدن در مقابل بیماری دیابت
۵- متوقف كردن حملات قلبی
۶- حفظ خاصیت انعطاف پذیری شریان ها