همه آنچه باید درباره لیزر درمانی بدانید!

آفتاب سوختگی علاوه بر روند پیری پوست و از دست رفتن کلاژن، پوست را چنان تخریب می کند که دیگر قادر به محافظت از لایه سطحی نبوده و باعث شکل گرفتن چین و چروک ها می شود. انجام لیزر درمانی برای رفع این چروک ها و بازسازی کلاژن مورد استفاده می گیرد. گذشته از تاثیر عوامل خارجی، قدرت پوست برای دفع سلول های مرده با افزایش سن کاهش می یابد و باید سلول های مرده از روی سطح پوست برداشته شوند تا هم مشکلات پوستی حل شوند و هم پوست صاف و زیبا شود. غیر از روند طبیعی افزایش سن، عوامل دیگری مثل نور خورشید، آلودگی هوا،کشیدن سیگار،استفاده از مشروبات الکلی، تغییرات هورمونی و یا ترکیبی از همین موارد، به دلیل از دست رفتن کلاژن باعث آسیب پوست صورت و پیری آن می شود. برای کاهش چین و چروک های صورت همراه با بازسازی کلاژن از لیزر استفاده می شود. در مکتوب زیر به ذکر انواع روش های لیزردرمانی و فوائ و مضرات این درمان پرداختیم. در ادامه بیشتر بخوانید:

انواع روش های لیزر درمانی پوست
عموما سه نوع لیزر پوست مورد استفاده قرار می گیرد. لیزر دی اکسید کربنCO2، لیزر N-lite و لیزر اربیوم.
۱- لیزر CO2، بدلیل اثر ماندگاری بلند مدت آن بطور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. برای انجام لیزر درمانی باید یک پروسه چند جلسه ای ۱۵ تا ۹۰ دقیقه ای سپری شود.
۲- لیزر اربیوم نسبت به لیزر دی اکسید کربن کمتر استفاده می شود. این نوع لیزر معمولا برای افرادی که رنگ پوست تیره تری دارند مورد استفاده قرار می گیرد.
۳- مورد آخری یعنی عمل لیزر N-lite به اندازه دو مورد قبل موثر نیست اما نسبت به آنها کم هزینه تر است. این روش عموما برای از بین بردن نقص های کوچک صورت مورد استفاده قرار می گیرد.
این تکنولوژی برای افراد شاغلی که خواهان درمان بهتر هستند و نمی توانند وقت زیادی برای دوره نقاهت روشهای دیگر صرف کنند، بسیار مناسب می باشد.لیزر صورت ان لایت لیزری است با انرژی بسیار پایین که رگ های خونی زیر پوستی را مورد هدف قرار می دهد . رگها آسیب نمی بینند، اما فعالیت های شیمیایی سبب می شود که بدن شروع به بازسازی کلاژن و ترمیم ناحیه مورد درمان کند.
پیش از انجام لیزر درمانی چه چیزهایی را لازم است بدانیم؟
یکی از مهم ترین وظایف پزشک قبل از انجام لیزر درمانی صحبت با بیمار و توجیه او است. بیمار باید بداند چند درصد احتمال بهبود دارد و دوره درمان او چه مدت طول خواهد کشید. همچنین باید او را از احتمال بازگشت بیماری و نیز عوارضی که ممکن است لیزر درمانی برای او داشته باشد، آگاه کرد.
به طور معمول طول دوره لیزر درمانی پوست بین سه تا پنج جلسه است. البته این دوره بنا به تشخیص پزشک متفاوت خواهد بود. یکی از عوامل مهم در تعیین این دوره و نتیجه آن وضعیت هورمونی بدن بیمار است که اغلب با آزمایش مشخص می شود. بین هر دوره لیزر درمانی باید طبق نظر پزشک چند ماه فاصله باشد و در این فاصله بیمار موظف است از داروهای خاصی که پزشک تجویز کرده، استفاده کند تا پوست او برای انجام لیزر درمانی دوباره آماده شود.
همیشه هر درمانی به جز تبحر پزشک تا حدود زیادی نیز به مراقبت های بیمار طی دوره درمان و بعد از آن بستگی دارد. در واقع درمان بدون توجه بیمار به توصیه های پزشک بی نتیجه خواهد بود.
بعد از لیزر درمانی به چه نکاتی باید توجه کرد؟
از جمله نکات حایز اهمیت بعد ازانجام لیزر درمانی ، روبه رو نشدن با نور مستقیم خورشید در زمانی است که پوست ملتهب است و به طور کامل مداوا نشده است. در این دوره لازم است بیمار از کرم های تجویز شده از سوی پزشک خود استفاده و بعد از طی دو هفته برای معاینه دوباره به پزشک مراجعه کند. البته قبل از لیزر درمانی نیز بیمار باید پزشک را از وضعیت بیماری و جسمانی خود به طور کامل آگاه کند و بیمار دو هفته قبل از انجام لیزر درمانی از مصرف کرم ها و داروهایی که باعث التهاب می شوند و نیز برنزه شدن، خودداری کند.
آیا انجام لیزر درمانی پوست بی خطر است؟
باید گفت که چنانچه عمل لیزر را یک پزشک متخصص انجام دهد آری! بی خطر است. برای اینکه نتیجه کار به حد مطلوب باشد، این عمل باید با دقت بالایی انجام گیرد. برخی از نتایج نامطلوب انجام لیزر درمانی توسط افراد بی تجربه عبارتند از : بروز عفونت، زخم، ورم، آکنه، خارش و….
اما باید توجه داشت، متأسفانه در ایران در لیرزدرمانی زیاده روی می شود و ما شاهد بروز عوارض فراوان و شکایت های زیادی در این مورد هستیم که به دلیل تشخیص نادرست پزشک و یا استفاده از لیزر نامناسب برای نوع خاصی از پوست یا درمان است. در بیماری هایی که با جراحی قابل درمان هستند نباید از لیزر استفاده کرد. چون در جراحی علاوه بر دقت بیشتر، پیش بینی عارضه نیز دقیق تر است.
نبض ما