عوارض خوشبو کننده های هوا

خوشبوکننده‏ های هوا از بین برنده بوی نامطبوع نیستند بلکه گازها و مواد شیمیایی تند آنها موجب می شود بوهای نامطبوع به مشام نرسد .

عوارض خوشبو کننده های هوا, خوشبوکننده دهان و عطر و ادکلن

امروزه در بسیاری از خودروها، منازل و محیط های کاری برای رفع بوی نامطبوع هوا از انواع مختلف اسپری های خوشبو کننده با رایحه انواع گل ها و میوه ها تا بوی وانیل و کاکائو هم استفاده می شود. مواد خوشبو و تازه کننده هوا که باعث می شود افراد از نفس کشیدن لذت ببرند، اما غافل از این که گازها و مواد شیمیایی و سمی که در این خوشبوکننده ها وجود دارد می تواند در دراز مدت سیستم تنفسی را بیمار کند.

خوشبوکننده‏ ها از بین برنده بوی نامطبوع نیستند بلکه گازها و مواد شیمیایی تند آنها موجب می شود بوهای نامطبوع به مشام نرسد . در نتیجه با رعایت بهداشت فردی و حفظ پاکیزگی منزل و برطرف کردن علت اصلی ایجاد بوی بد می توان از انتشار بوهای ناخوشایند جلوگیری کرد.


خوشبوکننده های هوا کدام بیماری ها را تشدید می کنند؟

-آسم

-تنگی نفس

-آلرژی

- آمفیزم (بیماری تنفسی)

-برونشیت مزمن


مضرات خوشبوکننده های هوا برای افراد سالم در کوتاه مدت:

-خارش

-عطسه

-آبریزش بینی

-سرفه


مضرات خوشبوکننده های هوا برای افراد سالم در بلند مدت:

-تنگی نفس

-خس خس سینه



عملکرد مواد خوشبوکننده هوا چگونه است؟

این مواد به محض اسپری شدن در هوا، سلول های موجود در مخاط بینی را تحریک کرده و به جریان خون راه می یابند. مواد التهابی از این طریق خود را به سلول های عضلانی مجاری تنفسی فوقانی و تحتانی می رسانند و مخاط ریه را دچار التهاب کرده و آن طور که روی موش ها آزمایش شده، باعث بروز مشکلات عصبی نیز می شوند . ناگفته نماند عطر و ادکلن هم از این موضوع مستثنا نیستند.

به گفته متخصصان، حساسیت پذیری مجاری هوایی با افزایش سن تغییر می کند و هر چه دفعات استفاده و مدت تماس با این گونه مواد بیشتر باشد، خطرات و عوارض ایجاد شده بر اثر استفاده از این مواد نیز افزایش خواهد یافت. این قضیه در مورد اسپری های خوشبو کننده دهان نیز صدق می کند و عوارض مشابهی را برای افراد به دنبال خواهد داشت .


مهم ترین عارضه خوشبو کننده های هوای بدون مجوز

مطالعات نشان داده است برخی خوشبو کننده های بی نام و نشانی که به دور از تاییدیه وزارت بهداشت وارد کشور می شوند و به وفور در بازار با قیمت های ارزان به فروش می رسند، حاوی مواد فوق العاده سمی هستند که به تضعیف سیستم ایمنی بدن ما منجر می شوند. دوز بالای موادی همچون اتیل استات و بنزآلدئید که در این خوشبوکننده ها وجود دارد نوعی نوروتوکسین یا سم محسوب شده و سرطان زا هستند .


مضرات خوشبوکننده های هوا برای کودکان

این خوشبوکننده ها برای کودکان بیشتر از بزرگسالان مضر و مخرب است. کودکان به دلیل آن که در سنین رشد هستند و هنوز بافت ها و ارگان های بدنشان بخوبی تکامل نیافته، در مقابله با سموم قدرت کمتری داشته و بسیار آسیب پذیرترند .


جایگزین خوشبوکننده های مصنوعی

با تمام این تفاسیر اگر به استفاده از مواد خوشبو کننده اعتیاد پیدا کرده اید و حتما باید فضای تنفسی تان معطر باشد، دست کم به جای استفاده از خوشبو کننده های مصنوعی هوا، از مواد و عصاره های طبیعی و بی ضرری که طب سنتی پیشنهاد می دهد استفاده کنید.