ولایت و امامت اتاق فرمان عالم هستی است

اساسی ترین نقش را خداوند عز و جل در عالم هستی، به نبی مکرم و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام عطا نموده، و ایشان را همه کاره و جانشین خود قرار داده است.

اساسی ترین نقش را خداوند عز و جل در عالم هستی، به نبی مکرم و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام عطا نموده، و ایشان را همه کاره و جانشین خود قرار داده است. همان طور که حضرت موسی بن جعفر علیهما السلام فرموده اند: "خداوند اهل بیت علیهم السلام را جانشین خویش قرار داده است؛ چرا که او از چشم ها پنهان بوده و درک نمی شود و کمیت و کیفیت او قابل شناخت نیست، اما اهل بیت علیهم السلام چنین نبوده و سخنگویان پروردگارشان می باشند و ایشان تصرف کنندگان در امر و نهی الهی هستند، پس خداوند بوسیله ایشان قدرت خویش را بر مردم ظاهر می سازد.۱
هم اکنون خانه امام عصر عج الله تعالی فرجه شریف اتاق فرمان این عالم است. از آنجا فرمان به فرشتگان که مدبران امورند صادر می شود و آنها را به تدبیر و اجرای تقدیرات خدا در عالم می پردازند و عمرها و روزی ها را در میان عالمیان توزیع می کنند؛۲ البته خانه نه خانه خشت و گل بلکه خانه امامت و ولایت است که خالقشان در اختیارشان قرار داده و فرموده است:
{وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّهًٔ یَهْدُونَ بِأَمْرِنَا...}؛۳
ما به آنها منصب امامت داده ایم که به امر و فرمان ما کار می کنند و همه موجودات را هدایت می کنند و به مقصد می رسانند و این امر و این فرمان همان است که می فرماید:
{ إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَیْئًا أَنْ یَقُولَ لَهُ کُنْ فَیَکُونُ}۴
امر و فرمان خدا اراده ایجاد است و خواستنش خواسته آفرین است. هر چیزی به محض اراده او ایجاد می شود. آری، او این قدرت ایجاد و مالکیت( کن فیکون) را در اراده امام، که امین او و از امناء الرحمن است، قرار داده است.

۱)تاویل الآیات ج ۱ ص ۳۹۷ ح ۲۷
۲)در این باره که فرشتگان که مدبران امور عالمند بی اذن و اجازه امام زمان هر عصر کاری انجام نمی دهند احادیث فراوانی موجود است که به دو نمونه از آن اشاره می شود:
الف) امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: من حجت خدا بر اهل آسمان ها و زمین هستم، و هیچ ملکی در آسمان بدون اذن من قدمی از قدم بر نمی دارد.( مشارق الانوار الیقین: ص ۳۴۳)
ب) امام موسی کاظم علیه السلام فرمودند: هیچ ملکی نیست که خداوند او را برای اجرای فرمانی به زمین ارسال نماید مگر اینکه ابتدا نزد امام رفته و آن امر را به ایشان عرضه می دارد، و به درستی که محل رفت و آمد ملائکه الهی به سوی صاحب این امر است.( بصائر الدرجات: ص ۱۱۵ ح ۲۲)
۳)انبیاء ۷۳
۴)یس ۸۲

ناصر آسیابانی