نارسایی مزمن کلیه

نارسایی مزمن کلیه به ناتوانی کلیه‌ها در دفع مواد زاید بدن اطلاق می‌شود. پیشگیری از نارسایی مزمن کلیه، اهمیت فراوانی دارد. درمان فشارخون و دیابت بهترین راه جلوگیری از نارسایی …

نارسایی مزمن کلیه به ناتوانی کلیه‌ها در دفع مواد زاید بدن اطلاق می‌شود. پیشگیری از نارسایی مزمن کلیه، اهمیت فراوانی دارد. درمان فشارخون و دیابت بهترین راه جلوگیری از نارسایی مزمن کلیه است. وقتی مدت‌ طولانی قند و فشار خون فرد بالا باشد، در نهایت منجر به عوارض کلیوی می‌شود.
برای این که دچار نارسایی مزمن کلیه نشوید ابتدا باید بیماری‌هایی که سبب نارسایی می‌شود را کنترل کنید. چاقی یکی از مهم‌ترین علل ایجاد این بیماری است. افراد چاقی که فشار خون و دیابت دارند، زودتر دچار نارسایی کلیه می‌شوند. در واقع می‌توان گفت عامل بروز نارسایی کلیه، فشار خون و دیابت است. همچنین رژیم غذایی پُر پروتئین وضعیت کارکرد کلیه را وخیم می‌کند. پس باید از بروز چاقی با رژیم غذایی مناسب جلوگیری کرد.
گاهی افراد با رژیم‌های غذایی نادرست و مصرف پروتئین به قصد لاغری، دچار بیماری نارسایی کلیه می‌شوند؛ پس باید در کنار بهره‌گیری از رژیم مناسب، بیماری‌های اولیه را کنترل کرد تا مشکلات کمتری ایجاد و از بروز نارسایی مزمن کلیه جلوگیری شود. همچنین برخی از بیماری‌های کلیوی با تنظیم مصرف نمک، آب و پروتئین روند کندتری پیدا می‌کند.