خواص اسفناج

متخصصان تغذیه تاکید دارند که اسفناج دارای ارزش غذایی بالایی است و در حفظ سلامت بدن نقش بسزایی دارد. این گیاه برگ پهن و سبز رنگ روند کند شدن عملکرد مغز را به تاخیر می اندازد. همچنین …

متخصصان تغذیه تاکید دارند که اسفناج دارای ارزش غذایی بالایی است و در حفظ سلامت بدن نقش بسزایی دارد.
این گیاه برگ پهن و سبز رنگ روند کند شدن عملکرد مغز را به تاخیر می اندازد. همچنین این سبزی به دلیل دارا بودن منبع غنی از ویتامین آ، برای حفظ سلامت چشم فوق العاده مفید است.
اسفناج در عین حال یک منبع غنی از فلاوونوئید است. فلاوونوئید نوعی آنتی اکسیدان است که خطر بروز چندین نوع سرطان از جمله ریه، روده بزرگ، تخمدان و التهاب را کاهش می دهد.
به گفته متخصصان تغذیه، مصرف یک وعده اسفناج می تواند تا ۴۰ درصد نیاز روزانه آهن بدن را تامین کند. به علاوه کاروتینوئید موجود در آن، خطر بروز سرطان پروستات را کاهش می دهد.
اسفناج همچنین حاوی ویتامین کا است که برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان ضروری است. میزان بالای پتاسیم و میزان پایین سدیم موجود در این سبزی برای حفظ تعادل فشار خون لازم است چرا که پتاسیم کاهش دهنده و سدیم افزایش دهنده فشارخون است.
در این مقاله همچنین آمده است که اسفناج نقش مهمی در تقویت و بازسازی پوست و پیشگیری از بروز چین و چروک های پوستی دارد. رنگدانه های موجود در اسفناج از پوست در برابر اشعه ماورای بنفش محافظت می کند.
علاوه بر موارد فوق اسفناج یک منبع غنی از ویتامین ب۳ است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر محسوب می شود. پلاگر یک نوع بیماری است که به علت کمبود ویتامین ب۳ در بدن به وجود می آید و مهمترین علائم آن شامل ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن هستند.
اسفناج به طور کلی حاوی مقادیر قابل توجهی آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس، منیزیم، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک است و به علت دارا بودن منیزیم، جلوی پیشرفت سرطان را می گیرد.