۱۵ خرداد سرآغاز شکوفایی انقلاب اسلامی

پانزدهم خرداد، نقطه عطفی است در تاریخ معاصر؛ یادگاری است از پیوند معنوی توده های عظیم مردم کشور ما؛ واکنشی است از احساس عمیق مذهبی ملت ایران؛ نمایشی است ازبه پاخاستن مردمی …

پانزدهم خرداد، نقطه عطفی است در تاریخ معاصر؛ یادگاری است از پیوند معنوی توده های عظیم مردم کشور ما؛ واکنشی است از احساس عمیق مذهبی ملت ایران؛ نمایشی است ازبه پاخاستن مردمی که می خواستند ظلم و ستم را از بن بر کنند؛ تجسمی است از تاریخ اسلام و درجه ای است برای سنجش فداکاری و از خود گذشتگی انسان هایی که به دنبال آرمان الهی حرکت می‌کنند. پانزدهم خرداد، روز قیام خونین مردم جان برکفی است که به نام اسلام و برای اسلام به میدان آمدند تا سلطه طاغوتیان را از کشورشان برچینند. نمی‌توان از ۱۵ خرداد سخن گفت و از رهبر آزادگان جهان در عصر حاضر سخنی نگفت. امام عظیم الشان ما که هادی و امام این نهضت بزرگ قرن بود، ۱۵ خرداد را قیامی اسلامی، قرآنی و ایمانی می‌داند که تا تحقق همه اهداف اسلام باید ادامه داشته باشد.
شکل‌گیری نهضت امام خمینی(ره) حاصل تلاش‌های نظری و عملی است که در پی آن نظام اسلامی جایگزین رژیم وابسته پهلوی شد.قیام ۱۵ خرداد را نمی توان یک حادثه و اتفاق تصور نمود، بلکه باید ریشه آن را در جریان‌های قبل از سال ۱۳۴۲ مورد بررسی قرار داد.
از سال ۱۳۳۲ که آمریکا با کودتای ۲۸ مرداد ماه در صحنه سیاسی ایران صاحب نفوذ شده بود تصور نمی‌کردند که ظرف ۱۰ سال با جریانی مواجه شود که رژیم وابسته به آنان را در سراشیبی سقوط قرار دهد و منافع آنان را به خطر اندازد، در واقع نهضت امام مسیر خود را با مخالفت با اجرای سیاست‌های جدید آمریکایی در ایران آغاز نمود. و با پیروزی انقلاب اسلامی به سیطره سیاسی، نظامی و اقتصادی آنان خاتمه داد.
ظهور امام خمینی (ره) در اوایل دهه چهل، منشاء دو تحول عظیم در تاریخ معاصر ایران شده است. از یک سو ایشان سکوتی را که از نهضت مشروطیت به این سو بر فضای حوزه علمیه قم سایه افکنده بود، شکست و با تحریم تقیه و کشاندن مبارزه به کانون اصلی
فعالیت های مذهبی (حوزه علمیه قم) برای همیشه به انگاره جدایی دین از سیاست خط بطلان کشید و از سوی دیگر، با طرح اندیشه غیر التقاطی و خالص دینی خود، بدون آنکه حزب و سازمانی تشکیل دهد، توده مردم را به برپایی دولتی دعوت کرد که به لحاظ ساختار و ماهیت، با سلطنت تفاوتی آشکار داشت.
بنابراین ، آنچه ۱۵ خرداد را نسبت به دیگر رخدادهای تعیین کننده تاریخ کشورمان متمایز ساخته، «دینی» یا به تعبیری «اسلامی» بودن آن است. که این همه از رهگذر رهبری یک عالم آگاه و زمان شناس و دردمند صورت گرفته است. که دغدغه اسلام و ارزش های معنوی دین را که ریشه در فطرت مردم دوانده بود، در راس توجه خود قرار می داد.
این روز سمبل مبارزه علیه مستکبران عالم است. این روز بزرگ را باید پاس داشت و از آن و آرمان ها و دستاوردهایش که به فرموده امام راحل هدیه هایی از عالم غیب ربوبی است با جان و دل حفظ و با چنگ و دندان نگهداری کرد. ۱۵ خرداد یک روز عادی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت. عظمت آن کمتر از
۲۲ بهمن که جهان را مبهوت خود ساخت و معادلات نظام بین‌الملل را دگرگون ساخت نیست. این روز بزرگ تاریخی سرآغاز شکوفایی اسلام و استقلال و آزادی ملت ما سرآغازی بر جنبش‌های آزادیخواهانه در جای جای جهان است. ۱۵ خرداد بخشی از هویت انقلابی ماست که باید حفظ شود. «ملت ما نه محرم را که شاهد قتل عام‌های وحشیانه جباران است فراموش می‌کند و نه ۱۵ خرداد را که سرآغاز نهضت اسلامی روحانیت است». (صحیفه نور جلد ۷ ص ۵۰) ‏


مجید طبیب زاده