علل بیماری شبکیه یا ماکولا

ماکولا عنوان بیماری شبکیه چشم است که با افزایش سن بروز پیدا می‌کند. در بیماری ماکولا لکه زرد داخل چشم تخریب می‌شود. ماکولا یا لکه زرد همان قسمت حساس به نور شبکیه است که مسوولیت …

ماکولا عنوان بیماری شبکیه چشم است که با افزایش سن بروز پیدا می‌کند. در بیماری ماکولا لکه زرد داخل چشم تخریب می‌شود. ماکولا یا لکه زرد همان قسمت حساس به نور شبکیه است که مسوولیت دید مستقیم و واضح را به عهده دارد و برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی منجر به دید بهتر می‌شود. دیواره چشم دارای سه لایه است که لایه داخلی شبکیه چشم بسیار حساس است. یک نقطه حدود ۵۰۰ میکرون در وسط شبکیه قرار دارد که میزان دقیق دید انسان را تعیین می‌کند.
در بیماری ماکولا، پرده شبکیه در این نقطه حساس، نازک می‌شود و رنگ آن تغییر می‌کند. در مراحل پیشرفته‌تر حتی یک کلاف از عروق خونی غیرعادی زیر ماکولا ایجاد و باعث خونریزی و کاهش بینایی می‌شود و قدرت خواندن، نوشتن و رانندگی را از انسان می‌گیرد.
ماکولا در افراد بالای ۶۵ سال شایع‌تر است و در بیشتر موارد، این بیماری با افزایش سن تشدید می‌شود. در جوامع مختلف و در گروه سنی بالا ۶۵ سال شایع‌ترین علت کاهش بینایی، بیماری ماکولاست که یکی از عوامل آن می‌تواند ارثی باشد.
عوامل اکتسابی نیز در ایجاد این بیماری تاثیرگذار است. سیگار کشیدن، این بیماری را وخیم‌تر می‌کند و سبب بروز زودتر آن می‌شود و علاوه بر این، بیماری فشار خون و بالابودن چربی و نداشتن فعالیت بدنی نیز بیماری را تشدید می‌کند.