آثار دنیوی و اخروی نماز

نماز، مظهر همه پاکی‌ها و یگانه سدی است که مانع آلودگی از گناه می‌گردد. نماز مرز بین کفر و ایمان و سیره روح بخش انبیاء و اولیاء(ع) است. از برجستگی‌های نماز این است که هوس‌ها و احساسات …

نماز، مظهر همه پاکی‌ها و یگانه سدی است که مانع آلودگی از گناه می‌گردد. نماز مرز بین کفر و ایمان و سیره روح بخش انبیاء و اولیاء(ع) است. از برجستگی‌های نماز این است که هوس‌ها و احساسات افراطی و عشق‌های مجازی را پس می‌زند و عشق حقیقی همراه با علم و آگاهی و معرفت را در وجود نمازگزار جایگزین می‌سازد. چون نماز ارتباط خلق باخالق و بنده با معبود است به سایر اعمال او نیز اعتبار می‌بخشد و اعمال دیگر در سایه نماز جان می‌گیرند. نماز راس و اصل دین است و مانند عمود خیمه می‌باشد. در واقع سند قبولی همه گفتارها و کردارها تجلی در نماز دارد. نماز بازدارنده انسان از گناه است که تن و روح را صیقل می‌دهد و ارتباط با خدا را تثبیت می‌کند و نماز گزار را در پرتوی عبادت به پاکی و پرهیزکاری می‌رساند.
نماز، عالی‌ترین کلاس تربیت اخلاقی است که زنگار گناه را از دل و قلب می‌شوید و پاکیزگی را جایگزین می‌سازد. بر همین اساس، پیامبر گرامی اسلام(ص) نمازهای یومیه را چنین توصیف می‌نمایند: «نمازهای پنج‌گانه برای امت من همچون یک نهر آب جاری است که نمازگزاران و مومنین روزی پنج بار درآن نهر خود را شستشو می‌دهند.» نماز رذایل و زشتی‌های اخلاقی را از جوان نماز گزار دور می‌سازد و حسنات، فضایل و نیکی‌های فراوانی برای او به ارمغان می‌آورد. وقتی جوان دین باور و عاشق قرآن و نماز بداند نماز مرز بین کفر و ایمان است دیگر تحت هیچ شرایطی حاضر به ترک این سفارش قرآنی و وظیفه شرعی نخواهد شد و در هر حال و در هر مکان، این فریضه الهی را به ارزانی از دست نمی‌دهد و در صف اول نماز گزاران قرار می‌گیرد. خداوند، جوانی را که عمر خود را در راه عبادت صرف می‌کند دوست دارد و جوان نماز گزار نیز باید به خود ببالد که در هاله‌ای از نور خداوندی قرار گرفته است و هرگز با سخنان پوچ و بی‌معنا نباید میدان توحید را ترک نماید زیرا که نماز فریاد شور و عشق و دژ خداوند مهربان و وسیله‌ای برای دور کردن شیطان است. پس تا آخرین نفس از نماز مدد بگیریم و هرگز با شیطان سازش نکنیم؛
بیا با یاد او می‌باش دمساز
بیا خود را برای او بپرداز

شبنم حقیقت ـ داراب