دولت الکترونیکی در تجارت الکترونیکی

به‌دنبال متداول‌شدن تجارت الکترونیکی (e-commerce) در سالهای اخیر پدیده نوین دیگری به‌نام دولت الکترونیک (e-government) مطرح شده است . مهمترین ویژگی این پدیده ایجاد بستری مناسب جهت ارائه خدمات …

به‌دنبال متداول‌شدن تجارت الکترونیکی (e-commerce) در سالهای اخیر پدیده نوین دیگری به‌نام دولت الکترونیک (e-government) مطرح شده است .
مهمترین ویژگی این پدیده ایجاد بستری مناسب جهت ارائه خدمات با هزینه کمتر و اثربخشی بالاتر می‌باشد که همواره موردنیاز و دغدغه‌خاطر مردم و دولت‌ها بوده است. بدین ترتیب ضمن ایجاد ارتباطی بهتر بین آحاد مردم و دولت، خدمات بسیاری در قالب e-government به سه دسته از مشتریان قابل عرضه می‌باشد، این مشتریان قادرند با استفاده از شبکه‌های وب با دسترسی به سایت‌های دولت الکترونیک در فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شرکت نمایند یکی از مهمترین اهداف ایجاد دولت الکترونیک تحقق‌بخشیدن به مردم‌سالاری الکترونیک است که تمامی شهروندان بتوانند در سرنوشت خویش دخالت داشته باشند. هم‌اکنون بیش از یکصد سایت اینترنتی در ایالات متحده بصورت online درحال ارائه خدمات دولتی به مردم می‌باشند. در نیوزلند نیز پایگاه‌های بسیاری ایجاد شده‌اند که بصورت online اطلاعاتی درمورد ساختار و فعالیت‌های دولت ارائه می‌دهد. پرداخت مالیات و عوارض، تجدید گواهینامه، ثبت شرکت، ثبت تولد و مرگ، تقاضا و دریافت مجوز فعالیت‌های ساختمانی، تجدید جواز کسب و اینگونه فعالیت‌ها از موارد مختلف تعاملات با دولت الکترونیک است. مزایای دولت الکترونیک
۱. دسترسی مستقیم به ادارات دولتی و مقامات و نیز تسهیل در تعاملات فیمابین ادارات با یکدیگر و مشتریان آنها.
۲. صرفه‌جویی در زمان و امور حمل‌ونقل و بهبود ترافیک
۳. حذف و یا به‌حداقل رساندن مکاتبات کاغذی
۴. کاهش هزینه خدمات و افزایش کیفیت آنها ۵. ارائه خدمات در هرکجا و در هر زمان